Elérhető a Pro Evolution Soccer 2013 demója

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 25.
  • Letöltés
Link másolása
A Konami égő parazsat dobott a focirajongók képzeletbeli szalmakazaljába, hiszen fellőtte a PES 2013 kipróbálható változatát. Betekintést nyerhetünk a brazil bajnokság szambával túlfűtött világába és némi nemzetközi összecsapás is vár ránk. Egyelőre csak PC-n és Xbox 360-on.

A Konami tisztában van azzal, hogy ha le akarja győzni az aktuális FIFÁ-t, mindez eszközt meg kell ragadnia a nemes cél érdekében. Évről-évre forradalmi újdonságokat ígérnek, de valahogy soha nem áll össze a recept. Itt az alkalom arra, hogy idő előtt leteszteld az új fícsöröket.

A PC-s verziót a hivatalos szerverről, illetve számos tükör egyikéről tudod magadhoz rántani. A demó hozzávetőlegesen 1 GB szabad területet követel meg a merevlemezeden.

Xbox Live-on is elérhető a csomag, itt van hozzá egy közvetlen link. A PS3-as változatra még egy darabig várnunk kell. A próbaváltozatban olyan brazil csapatokat irányíthatunk, mint a Santos FC, az SC Internacional, a Fluminense és a Flamengo. Nemzetközi oldalról elérhető az angol, a német, az olasz és a portugál válogatott. Szia Ronaldo!

A végleges változat ősszel rajtol.

32.
32.
GameOne
Funny GamePlay

http://www.youtube.com/watch?v=QpD1bQl9IIE
31.
31.
balazska01
Sziasztok!

Először is el kell hogy mondjam, hogy jó tíz éve játszottam utoljára pes-el. Ennek oka röviden, hogy az első még anno ps2-re megjelent rész volt az utolsó (az akkori színvonalon persze) amit (szerintem) szimulátornak lehetett nevezni. Számomra a sorozat (amit egészen addig imádtam) az elmúlt évtizedben valami döbbenetes mélyrepülésen ment keresztül. Az a játék ami anno a tökéletes animációról és a kifinomult fizikáról volt híres számomra teljesen érthetetlenül egy totális árkád foci bohózattá változott. Elsősorban a játékosok katasztrófális animációja okán gondolom ezt....Mindeközben a fifa sorozat amely tíz éve még gyenge árkád focinak számított (igaz a körítéssel akkor sem volt gond) ma már fényévekkel veri a pes-t. Az idei rész pedig egyszerűen minden idők legjobb foci szimulátora (szerintem...pláne ha manuál irányítással játszol!!). Minden túlzás nélkül.....

De ahogy az elmúlt tíz évben mindig, idén is letöltöttem a pes legfrissebb demoját....., és azt kell, hogy mondjam nagyon kellemes meglepetés ért. Igaz tavaly is lehetett már pozitív jeleket látni, de ez az idei rész már több mint biztató. Kb 10 lejátszott (full manuál) meccset követően igen nagy várakozással várom az idei megjelenéseket. Komolyan el kell gondolkodjak idén, hogy melyik játékra ruházzak be annak tükrében is, amit egy pár sorral feljebb (kissé sem méltatlanul) f12 kapcsán írtam.......
29.
29.
shatterhand
fifás minek böfög ide? úgyse vette volna meg
nem kell a kamuduma,hogy adna neki esélyt
28.
28.
pesking
27.
27.
Hardy
Jó ez egy szar. Ebben semmi újítás nincs a menün a kívűl, ugyanaz mint a 12. Sőt szerintem ez kb a 12-nek a demója. MARAD A FIFA!
26.
26.
Hardy
#23: Főnök ne feledd, hogy csak DEMO. Még lesz javítás rajta. Egyébként én is most szedem.
23.
23.
Gabesz 17
Megnéztem én is, mivel már jó ideje nem játszottam PES-el, de még mindig a FIFA a jobb.
A grafikája alig fejlődött az előzőkhöz képest, így a FIFA még mindig szebb. Legalábbis szerintem. :)
Az egyetlen dolog ami jobb mint a fifában az a pályát körülvevő dolgok, a közönség, a kamerások, az edzők, minden mozog. Ezt a részét nagyon eltalálták, de ezért még senki sem fogja a pest választani.
A nehézségről annyit tudok mondani, hogy lejátszottam egy meccset a Santossal a Flamengo ellen superstar szinten, nyertem 1-0-ra, míg ugyanez a meccs a FIFA12-ben legendás szinten 1-3 lett a gép javára.
A pesben a védők simán átengedik a labdákat a csatáromhoz, nem nyúlnak érte mint a fifában. Az indításos passzokat nem bírják lekövetni. Ha lefordulok a védőről, az csak megfordul a tengelye körül, nem csinál semmit, csak néz.
Akárkivel lövök kapura a felső sarkot találja el, a védők nem vetődnek a labda elé a kapusnak így esélye sincs. Nem mondanám hogy meg kell harcolni a gólért.
Az animáció gyengébb mint a fifáé. Labdavezetésnél ugyanaz az animáció ismétlődik egyfolytában, mindig ugyanazzal a lábával tolja meg a játékos a labdát. Szakaszosan fordul. A bedobásnál meg az egész játékos forog, nem csak a felsőteste...
Ezeket a fifában már jobban megoldották, ott az emberek sem csak egymás mellett futkároznak, hanem húzzák egymást, összeütköznek...
Szóval úgy látszik most is a fifa lesz nálam a befutó.
22.
22.
JackBauer
bár még abból nem láttunk demót (bocs, hogy ilyen bénán komenteltem)
21.
21.
JackBauer
nem olyan lassú és nehézkes mint a fifa
20.
20.
JackBauer
játékélmény alapján a legjobb focis játék lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19.
19.
Itsuki
Elöző kommentelővel kell egyetértenem,PES6 óta amióta felváltotta ez a csilivili dizájn meg hogy pes a király azóta messze nem önmaga a sorozat,az hogy a pes élethűbb? mindig ezzel tudok csak jönni,de ha szélről laposan beadom és szinte mindig öngól lesz,az miért élethű?:/ Fifa se jobb,de az utóbbi időkben már jobb mint a PES,az meg hogy a licensz nem sok a PESben,azt a modderek megoldják....:)
18.
18.
lazadio
Sajnos a PES6 óta a sorozat nagyon nagy mélyrepülésbe kezdett önmagához képest. A játékélmény már éppen csak egy hangyányival helyezkedik el a FIFA fölött , és a licenszek, a sok játékmód és a magyar kommentár, a körítés nekem elég volt hogy az elmúlt évben a FIFA -t válasszam inkább.
Remélem hogy a PES visszatalál a jó útra, ahol a játékélmény bőven kárpótolta a többi hiányosságot. Nem kell nekem se BL licensz, se nextgen grafika, csak azt a változatos és élethű játékmenetet akarom visszakapni, ami a PES 3-4-5-6 -ot jellemezte! Talán majd idén...
17.
17.
vortel
azt se feledjük a fifa mennyivel tartalmasabb, mint a pes!
16.
16.
Danidius
gamekapocs menyország!!!!!
köszönöm!!
15.
15.
Dini221
Faszaa de inkább maradunk a fifánál :D
14.
14.
danez11
#11: már jó ideje fent van ps-en is a demo
13.
13.
AlexSchneider
Sziasztok. Londonban elek, igy lehetosegem volt ma este a cikk hatasara letolteni es kiprobalni a demot. Nemetorszag, Anglia, Portugalia es Olaszorszag a valaszthato valogatottak, a klubok kozul pedig a Flamengo, Internacional, Santos es Fluminense negyesbol lehet valasztani. En a nemet-angol parharcot valasztottam, a Wembleyben kotottunk ki es kezdodott a meccs. Kommentar szokas szerint nincs, viszont az eddigi PES-k kommentatori szinvonalara emlekezve ez talan nem is baj.

Elso meccs alapjan azt kell mondjam, hogy nagyon tetszik a jatekelmeny. En a 2008-s PES ota minden verziot kiprobaltam es par nap utan mindegyiket feladtam, olyan merteku visszalepest ereztem a korabbi reszekhez kepest. A tavalyi epizod mar felcsillantott valamit abbol amit iden kapunk es azt kell, hogy mondjam, hogy hosszu ido ota most elveztem eloszor egy focimeccset a Boxon, pedig megvan a Fifa 10 es Fifa 12 is es azokat is nyustoltem eleget. DE, az a konnyedseg, elegancia es intuitiv jatekelmeny, amit a PES 2013 ugy tunik, hogy nyujtani fog, az valami egeszen uj es meglepo. A nemetekkel voltam, 3-0-ra nyertunk es megprobaltam ugy jatszani veluk, ahogy a valosagban is jatszanak, tehat nehany gyors passzal eljutni a kapuig es befejezni az akciokat. Ez nagymertekben ossze is jott, Muller es Ozil szetszedtek a bena angol vedelmet, gyonyoru kombinaciok vegen szereztuk mindharom golt. A passzok, a begyorsitasok, a csatarok keresztmozgasa, a vedoim intelligens helyezkedese - minden stimmelni latszik ahhoz, hogy egy igazan elvezetes fociszimulatort kapjunk.

A korites? Olyan amilyen, a grafika szerintem nem fejlodott, a hangok egy picivel jobbnak tunnek. Ami viszont hatarozott fejlodest mutat igy elso ranezesre, az a jatekosok animacioja mozgas kozben. Meg mindig nem olyan jo mint a Fifa, de majdnem es ami fontos, a jatekelmenybol egy cseppet sem von el.

Osszessegeben tehat elsore igazan tetszett a progi, remelhetoleg meg javitanak is rajta mire kijon.
12.
12.
unrealnoise
#11: Mi van? Nekem ott van a PS3-ason. PSN-ről még délután kezdtem el leszedni...
11.
11.
frenkyboyhun
Persze ez a demó se ps3-ra jöjjön :) de nem baj nálam úgy is a fifa a favorit :D
10.
10.
swaxz
amugy ez lehet hülye kérdés amit felteszek,de ha XBOX360-on nincs Live előfizetésem akkor nemtudom leszedni igaz? :D Bocs de nemrég van meg ://
7.
7.
ikaralyos01
PSN-en is elérhető! Most töltöm.
6.
6.
istook
a grafikát amúgy lesz*rom mert jó volt eddig is sőt játékban a lehetőségek, a játék menete és benne a lehetőségek apró részletek legyenek már végre továbbfejlesztve, minnél.-minnél több lehetőség legyen benne (transfer, játékosfejlődés, bírói tévedés, stb.)

én is fifázok, de régebben peseztem...a sorozatokra régóta ez jellemző:

-a fifa szebb
-a pes meg élethűbb

lehet választani, ennyi
5.
5.
istook
rámentem a linkre, átdobott az Xbox Live-ra, beállítottam a letöltést és a következő ablakban... "Bocsánat. Ez az ajánlat nem érvényes az Ön területére."

akkor erről ennyit :S
4.
4.
unrealnoise
hát én nem estem hasra tőle, a menü meg úgy az egész felhasználó felület egy nagy rakás kaki a FIFA-hoz képest. és itt most nem arról van szó, hogy fifa buzi vagyok, nem akkor nem töltöttem volna le.

A fizika jó, tetszik, mintha reálisabb lenne a FIFA-nál, de a felület... (Persze majd az új FIFA lehet hozza ezt a szintet)

Nem nagyképűségből, de tanultam fotózni, web-dizájnoltam meg ilyesmi, amit persze sokan csinálnak már, de szóval van valami fogalmam róla, hogy mi az az áttekinthető, átlátható, fasza, letisztult UI. Nálam legutóbb is többek közt ez verte ki a biztosítékot.
Vicc, hogy ez lenne a legegyszerűbb dolog az egészben, erre meg itt is ég és föld lesz valószínűleg a különbség... c-c

Mondom, pedig a játékmenet okés is lenne...

Komolyan botrányos. Aki nem hiszi, vagy nem nézett rá a FIFA sorozat új tagjaira, hát az jobb ha megteszi - csak az összehasonlítás végett. És akkor csodálkoznak azon, hogy nem fogy a játékuk úgy mint a FIFA. Én leszarnám a licenszt, meg etc, mert főleg a játékélmény számít, de bizony annyival nem szarabb a FIFA ebben, hogy csak azért bevállaljam ezt így...

sorry, ha valakinek nem tetszik a véleményem, de attól még vélemény. :)
3.
3.
Vurgi
Hát én nagyon beszakadtam ezen a képen, hogy néznek már ki rajta az emberek?? XDDDDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...