Megnyitott a JátékosLét Kutatóközpont

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 10.
  • Hír
Link másolása
Múlt szombaton megnyitott a kutatókat, fejlesztőket és játékosokat tömörítő JátékosLét Kutatóközpont Budapesten: a szervezet a játékok és a játékos mechanizmusok kutatásával foglalkozik majd.

Április 5-én megnyitott a JátékosLét Kutatóközpont, aminek a legfontosabb célja "annak vizsgálata és kutatása, hogy a játékok és a játékos mechanizmusok hogyan és milyen módon alkalmazhatóak az élet különböző területein, az emberi életminőség javítása céljából".

A kutatóközpont vezetője Fromann Richárd, akivel már találkozhattatok a Gamekapocs hasábjain, hiszen többször is segítettetek neki a kutatásaiban. Megnyitóbeszédében az oktatási intézményrendszerekben történő játékosítás különös jelentőségére hívta fel a figyelmet, a felnövekvő netgeneráció társadalmi integrálása érdekében.

Ha érdekel mélyebben is a téma, mindenképpen látogass el a JátékosLét weboldalára, itt olvashatsz részletesebben a szombati megnyitóról is. A JátékosLét a májusi Szimbiózis Fesztiválon is előad majd.

14.
14.
Lobster
#11: "Majd ha annyi idos leszel mint en, te se fogod bo nyallal becumizni az ilyet."
- A kor adta bölcsesség csodálatos dolog. Megtudhatjuk, hogy hány évesnek kell ahhoz lenni, hogy mi is ilyen bölcsek lehessünk? :)

"Ez egy penznyelo, huzzunk le az adofizetok penzebol, adomanyokbol meg ugy mossunk egy kis penzt tipikus esete."
- Nos, ez egy nonprofit NEM állami cég vagy intézmény, ami a saját - egyébként munkabérből élő - tagjainak támogatásából működik. Nem gyűjt adományokat, nincs köze az adófizetők pénzéhez és a saját tagjainak az adózott jövedelméből van támogatva. Ezt a pénzt pedig még mosógépben sem érdeme kimosni :)
11.
11.
#3: Mi a szart kepzelsz magadrol, ki a retkes f@sz vagy te kis buzi?
Majd ha annyi idos leszel mint en (amit kotve hiszek mert szetrugja a taknyos szadat valaki), te se fogod bo nyallal becumizni az ilyet.
Ez egy penznyelo, huzzunk le az adofizetok penzebol, adomanyokbol meg ugy mossunk egy kis penzt tipikus esete.
Takarodhatsz vissza matchbox-ozni faszfej.
10.
10.
caligulanero
#9: jobb a dolgozóknak a francokat. csak elmaszkírozzák, hogy voltaképpen mennyire semmit nem érő és értelmetlen az élete annak, akinek az akármilyen pozíciónak a betöltésére teszi fel az éveit. csak az fontos, hogy növekedjen a produktivitást s a munkás közben szépen zombi módjára 'gyártson', ne a munkája és annak értékének összefüggésén vagy vállalatok létjogosultságán tőrje a fejét.
9.
9.
Lobster
#8: Hát akkor nem hallottál eleget :) Egyrészt a cikkben említett oktatási intézményrendszerek igen tág teret adnak a játékosításnak (pl. játékos oktatás...) másrészt senki nem mondta, hogy mindig konkrétan játszani fogsz, hanem hogy azokat a mechanizmusokat használják fel amelyeket a játékoknál is alkalmaznak. Ez a módszertan egy alternatív eszközkészlet a meglévő feladatok végrehajtásához. Nem csodaszer, és nem varázslat, hanem az élet számtalan területén kipróbált és működő mechanizmusok gyakorlatba ültetése.
Egyébként már rengeteg helyen használják kifejezetten munkahelyi környezetben is. A dolognak nem az a lényege, hogy pl a kohász "játékosan" olvassza az ércet, hanem egyszerűen csak érezze magát jobban, találják meg azokat a dolgokat amikre építve javítható a folyamat, a környezet...stb. Ez jó neki, és jó a munkaadónak is...
8.
8.
Extol
Erről hallottam már, baromság. A munkatípusok 90%-a olyan hogy nem lehet megvalósítani azt hogy az ember játékosan töltse el az idejét. Maximum a szabadidőben van alkalom játékra. Megnézném én azt hogy a tehenészetben, vagy a vágóhídon hogy lehet játékosan dolgozni. Maximum az ember beleképzeli magát egy szebb világba és fejben sakkozik
7.
7.
Ricardo
#4: tényleg nem működik? nálam elvileg ok...
6.
6.
Ricardo
#1: Egy összefoglaló általában az, vagy annak tűnik. A lényeg mindig az irány.
5.
5.
Lobster
#4: Ha más nem akkor próbáld meg a főoldalt, és onnét a hírek már szépen látszanak.
http://www.jatekoslet.hu
4.
4.
hedzsooo
...Nálam a link egyébként nem működik az oldalukhoz.
3.
3.
hedzsooo
#1: Jól van, de most már inkább játszál tovább szépen.
2.
2.
Lobster
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...