David Attenborough az Oculus Riftre forgat

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 15.
  • Hír
Link másolása
Akit csak minimálisan is érdekelnek a dokumentumfilmek, valószínűleg hallották már Sir David Attenborough nevét, aki a műfaj egyik, ha nem a legnagyobb képviselője. Most az Oculus Riftre forgat.

A VR-őrület egyre inkább túlnő a játékiparon, most éppen David Attenborough, a legendás dokumentumfilmes jelentette be, hogy dokumentumfilmet forgat az Oculus Riftre. A Conquest of the Skies a borneói dzsungelt mutatja majd be az érdeklődőknek, ahelyett viszont, hogy a kamera mindig egy helyre figyelne, 360 fokos élményt kapunk, és odanézünk, ahova tetszik.


A film az Atlantic Productions közreműködésével készül, a gyártó szerint egy nyolc kamerából álló szerkezettel rögzítették a képet. A további részletekre egyelőre várni kell, így például azt sem tudni, hogy az Oculus Rift-tulajok hogyan férhetnek majd hozzá a filmhez, az viszont fix, hogy a projekt fontos eleme lehet annak a folyamatnak, hogy a VR-szemüvegek ne csak a játékpiacon vessék meg a lábukat.

Egyéb oculusos híreink következnek

A TechCrunch infói szerint mára több mint 85 ezer példány talált gazdára az Oculus Rift devkitjeiből. A fejlesztői darabok első generációs változatából 60 ezret, a március 29. óta kapható második generációsból pedig 25 ezret vittek haza. A devkit jelenleg 350 dollárt kóstál.
5.
5.
Juha
#4 én azért Gerald Durrell-t sem hagynám ki, ha D.A.-t kedveled. Mondjuk az életrajzi "családom és egyéb állatfajták" c. Film elég gyenge, de könyvben kiváló!
4.
4.
Az egyetlen angolszasz akit maximalisan tisztelek.
Tiszteletre melto a munkassaga, nem olyan hiteltelen bulvargyagyi ami a ng-n vagy a discovery-n megy.
3.
3.
N!ghtmare
Elég jól hangzik, David Attenborough neve garancia a minőségre, nagyon kedvelem a munkásságát.
2.
2.
Cristiano
biztos vagyok benne hogy jó lesz
1.
1.
Biztos jó lesz, de én már inkább azt várom, amikor olyan műérzet lesz mint a Shadowrunban, hogy becsatlakozol és bent mászkálhatsz a personáddal :) Mert így az Oculus Rifttel a "kamerát" nem te irányítod, mármint nem úgy hogy mászkálsz, mert akkor elég hamar a falnak rohannál a lakásodban. Úgy lenne jó, hogy ülsz, de közben becsatlakozva rohangálunk a virtuális térben :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...