21 perc alatt játszották végig a Half-Life-ot

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Bárki bármit mondjon, a speedrun művészet: a játékok lehető leggyorsabb végigjátszása nem feltétlenül az élvezetről szólnak, itt csakis a sebesség és a teljesítmény számít, és minden részletet ismerni kell.

Valószínűleg a Gamekapocs olvasói között is akadnak olyanok, akik már vagy egy tucatszor végigjátszották a Half-Life-ot, és az is biztos, hogy a sokadik alkalommal már elég rutinosan, gyorsan ment a dolog. Viszont még így sem érnek a quadrazoid nevű speedrun csapat nyomába, akik mindössze 20 perc 41 másodperc alatt játszották végig a játékot.

Az eredmény világrekordnak számít, és kilenc perccel múlja felül az előző legjobb teljesítményt. A speedrun persze nem hagyományos végigjátszás: egy ilyennél az adott játék határait feszegetik a sport szerelmesei, másodperceket érő rövidítéseket, sokszor exploitokat keresnek. Érdemes megnézni az alábbi felvételt - négy évnyi tervezés és gyakorlás előzte meg.


42.
42.
br1Koo
#33: egyáltalán nem erről van szó, de te sem értettél meg. azt nem szeretem amikor egy amúgy jó közösségi szervert korlátoznak le flashbanggel, awm-mel, meg nobunnyhoppal, csak azért, hogy ne találkozzanak olyanokkal akik úgy darálják be őket hogy észre sem veszik. ezek ugyanis a játék részei, ugyanúgy ahogy azok a bugok amiket esetleg kihasznál a srác a videóban. a bunnyhop mint olyan gyakorlatilag egy óriási bug, ami viszont a netenjátszók egy részének egy külön stílust, módot ad amivel előnyre tesznek szert azokkal szemben akik nem annyira jártasak az adott játékban, és ez szerintem nem is probléma, hisz aki időt szentel arra, hogy valamit kitanuljon, tökéletesítsen (és ezek ugyanígy jelenvannak a normális sportokban is) az megérdemli azt, hogy azt használja.
41.
41.
pikszel
Na még 4 év, és fog ez menni vágatlanul is.A Free to Play dokumentumfilm mintájára az ő felkészülésükről és munkájukról is megnéznék egy dokumentumfilmet, ami megmutatná mi motiválta őket.
40.
40.
drat576
#39: +1, így van, ez a jó hozzáállás.
39.
39.
Exinor
Ök lehet bekerülnek a Guinnes rekordok könyvébe, ti meg én nem.
Hihetetlen, hogy ez ekkora felháborodást váltott ki emberekböl, irigyek vagytok, vagy mi a bajotok?
Ök kitüztek meguk elé valami célt, évekig készültek rá és elérték, inkább dícséret érdemelné öket még akkor is, ha nem értesz azzal egyet, hogy erre használták fel a szabadidejüket. Itt mindenki órákat tölt játékkal, miben lennénk jobbak, mint ök?
Egyeseknek nagy gond van a fejében. A srácoknak meg gratulálok, szép volt!
38.
38.
batonai87
Na, ők legalább komolyan vették a játék címét: mit nekik pár óra játék, ha a fél életük is rámehet...
37.
37.
névtelenség
#33: Mutass nekem egyet a sok közül!
Egyszerűen sehogy sem rémlik, hogy valaha is meghurcoltak volna bárkit is, azért mert keveset játszik. Sőt, 2 éve mintha pont azért lett valakinek beszólva, mert a napi 10 órájával (na persze) vágott fel oltógatásként.
36.
36.
biohazard rex
Nálad gyengébb játékos>noob
Nálad jobb játékos>no life
Logic :d
35.
35.
drat576
#33: Meg azért gamereknél is vannak különböző szintek, azért mert valaki suli/munka után játszik egy kicsit, hogy kikapcsolódjon még lehet(, sőt valószínűleg van) normális értékrendje, ezt az oldalt se csak 24/7ben hentelő lifeless-ek látogatják.
34.
34.
drat576
#33: Azért a gamer nem egy külön faj, az is ember :P
32.
32.
Lacek896
Ez segmented speedrun ami azt jelenti hogy az adott játékos(ok) legjobb próbálkozásiból van összevágva, a youtube video lerírásában vannak a részletek.

Az egyszerre, scriptek nélkül végigjátszott speedrun idő úgy 35 perc körül van.
31.
31.
Ez a kamera rangatas egy rejtett occulus rift teszt.
Aki ezt kibirja anelkul, hogy a gulyaslevest a falra tenne, az nem lesz tengeri beteg tole.
30.
30.
shooter1234
#27: Erre tört codszervereknél van pár példa, mondjuk leoffolják a shotgunokat, az akimbo -t, de láttam már olyant is, ahol az smg kategóriát zárták ki. Meg ugye bizonyos perkeket is tiltanak. A lényeg ha a tiltott cuccok közül valamit beraktál magadnak az egyik custom slotba, akkor innestől az le lesz zárva és marad a többi. Ha a többi is tartalmaz tiltott dolgot, akkor csak az alap felszereléssel tudsz játszani az adott szerón (van mikor ők állítják be hogy mi legyen az alap) de a lényeg az ebből fakadó mentalitás átragatt már máshova is. Pl.: eredetiben megvan a Ghost és nem 1x lettem lenoobozva, csakmert valahova random leraktam egy aknát vagy valami olyan fegyverrel mentem, ami másnak nem tetszett.
29.
29.
Giga0509
Mindfuck.Mire végignéztem majdnem kiestek a szemeim.
26.
26.
Extol
#25: Nem igazán érdekel a speedrun, már csak amiatt sem mert ahogy írtad glitch-et használtak. Így tuti nem lesz guiness rekord belőle XD
25.
25.
biohazard rex
#23: Azért mert Save/Load glitch-et használtak (pontosan 107-et, ebből 53 az utolsó pályán volt)
De a srác csatornáján vannak videók ahol elmagyarázzák ezeknek a bugoknak,exploitoknak a működését.
23.
23.
Extol
Ez fake, egy csomószor úgy nyílik ajtó hogy nem előzi meg semmilyen esemény ami szükséges hozzá
22.
22.
kopic
4 évig gyakorolták ezt az egészet ?! O.o Ez azért durva....
Am a végigjátszást néha rossz volt nézni.:S
21.
21.
markoci555
Csak nekem olyan, mintha gyorsítottba menne az egész?
10:51-nél (meg gondolom máshol is, de csak tekergetve néztem meg) elmegy a táskás pali előtt :)
20.
20.
Gamer70
Ennek legalább nem számít,hogy milyen a játék grafikája!
19.
19.
Juha
Hahahahalflife :o 4 évnyi modolást és cheatelést elismerek, de hogy ezt egy mezei paraszt által megvett játékon (mint pl. Az enyém) nem fogják megcsinálni, arra van 10.000$-om! Tartja valaki?
16.
16.
Venom88
Szerintem ők is csak a szabadidejükben, munka mellett gyakoroltak és terveztek. Ők is játékosok, de csak egy játékkal játszanak. Mindig. :D
14.
14.
Claymen
nem tudom. Nem mondom, hogy kretének,de... én tuti nem b@sznék el 4 évet az életemből erre...
12.
12.
KeXxX
11.
11.
kredencferenc
UI.: Ez még közel sem olyan gusztustalan dolog mint amikor 5 vagy a fene tudja hány perc alatt játszották végig a Morrowindet. Az ilyesmit büntetni kéne.
10.
10.
kredencferenc
Na most vagy a videót editelték szarrá, vagy valami console hack ment a játék alatt. Rengeteget játszottam HL-el, az összes részt többször kijátszottam, ismerem mint a tenyeremet. csak nekem gyanús, hogy alapból nem ilyen nagy sebességgel mozog a karakter és még a long jump kit-tel is bajos volt ekkorákat ugrani? Másrészről és is kocka vagyok, nem akarom leszólni más "munkáját", de most komolyan. Ezekkel még az édesanyjuk se törődik?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...