Ötmillió Xbox One-t szállítottak le a boltoknak

  • Írta: zoenn
  • 2014. április 18.
  • Biznisz
Link másolása
Tegnap a PS4 kitűnő eladásairól számoltunk be, ma pedig a Microsoft törte meg a csendet, igaz, ők nem tudtak ténylegesen eladott darabszámot mondani. Annyi biztos, hogy ötmillió Xbox One-t szállítottak le a boltoknak.

Az Xbox-részleg egyik vezére, Yusuf Mehdi az Xbox Wire híroldalon bejelentette, hogy a megjelenés óta ötmillió Xbox One-t szállítottak le a kiskereskedőknek világszerte - fontos megjegyezni, hogy nem a ténylegesen eladott darabszámról van szó.

A Sony ezzel szemben már hétmillió PlayStation 4-en adott túl, és a konzolok már a játékosoknál vannak, nem a polcon porosodnak. Akárhogy is nézzük, a japánok előnye kereken kétmillió egység, ami nem jelenti azt, hogy a Microsoft szénája rosszul állna, sőt!

Mehdi szerint az Xbox One eladásai 60 százalékkal haladják meg az Xbox 360-ét, ha a két konzol premierjét követő időintervallumot nézzük. Az sem mellékes, hogy a PS4-et háromszor annyi országban árusítják hivatalosan, mint az Xbox One-t.

Ami a szoftvereket illeti: minden Xbox One-ra 2,9 játék jut, ami jó eredmény - hasonló rátát mutat fel a rivális masina is.

66.
66.
Yami
#65: Bocs, azt hittem ez egy magyar oldal, ahol a magyar viszonyaltokról beszélünk, de úgy látszik tévedtem.
65.
65.
Unknown
A szürkeimportról meghogy az drágább és joobban megéri várni a hivatalos megjelenésre, csak annyit szeretnék hozzászólni hogy szlovákiában sem jelent meg még az Xbox One de már lehet kapni 490 vagy 500 euróért játékkal egyutt és egy másik karral egyutt 520 e ért.... http://www.gamescenter.sk/sk/1705-xbox-one-new-xbox- . Igaz szinte mindig elkapkodják az onekat és a ps4 et is. Szóval itt is van rá nagy kereslet :)
62.
62.
#61: Azt azért vedd figyelembe hogy az elmúlt évtizedben több ezerszeresére gyorsult a szolgáltatás sebessége.A betárcsázóst most hagyjuk,de pl ISDN 64 ill max 128kb
vs 240Mb!A net is olyan természetes már mint a 220 vagy 110 volt.És piciny országunk nagyon jól áll e téren.És van olyan cég aki már behozhatatlan előnyt élvez dedikált szerverek terén ugye? (Azure) :)
61.
61.
BadSector
#60: UPC-nél és T-Home-nál*, tagállamában* csak gamekapcson egy edit gomb a kommenteknél még mindig csak álom, édes álom. :)
60.
60.
BadSector
#59: Szerintem ez a felhő alapú gaming kicsit olyan mint az elektromos autó kérdése: teljesen jó ötlet, valószínűleg kiválthatná a hagyományos autókat, sőt, kis részben már használják is, mégsem terjedt el igazán, hiába "találták fel" már több évtizede. Az elektromos autó esetében még mindig az áramforrás, az áram mennyisége, illetve az áram által nyújtott gyengébb teljesítmény a probléma, a felhő alapú játéknál pedig a netkapcsolat, illetve wifi sebesség. Hiába jó ötlet elvileg a felhő only alapú játék, ahhoz megfelelő mennyiségű és méregdrága szerverek kellenek, illetve felhasználói oldalon is tökéletes netkapcsolat, amely ugye még mindig álom, édes állom. Amíg a UPC és a T-Home még mindig gyakran orbitális problémák vannak szolgáltatás szintjén, vagy amikor a free wifi kapcsolat az országban még mindig a béka segge alatt van (és azért Európa többi tagállama sem mindig, mindenhol profi a netszolgáltatás terén) vagy amikor a tavaly megjelent GTA V-nél lehaltak a szerverek a multizásnál, addig milyen "felhőtlen" felhő alapú játékról beszélünk?
59.
59.
Na?Akkor mégis a felhő a jövő uraim?
56.
56.
kristof97
#55: oké, hiszek neked. :)
55.
55.
tsulok
#52: És miért nem lehet más területeken is szervereket elhelyezni? Egyébkén én úgy tudom, hogy voltak Európai szerverei is a Gaikanak. Nem úgy kell elképzelni, hogy csak egy helyen voltak a gépek. Ha jól emlékszem 20-30 szerverparkjuk volt.
52.
52.
kristof97
#49: Tudom, hogy csak 2015től lesz z EU-ban PS Now, de a Gaikai szerverek (és azon keresztül lesznek streamelve a játékok) eléggé Amerikában vannak, bár azt nem tudom, hogy hol.
51.
51.
manziel
#50: Egyetértek.Amennyiben lett volna hivatalosan nálunk is xbone azt vettem volna, nem ps4-et.
Kicsit elhamarkodtam a vásárlást,mert most van egy szép "dísz" a tévé alatt amit nézegethetek,mivel szinte semmi értelmes cím nincs rá.
A kontrollert pedig nagyon nem tudom megszokni a x360 után.
50.
50.
Yami
#1: +1

#15, #18, #19, #22, #41: Persze, aki tudja mit akar és hajlandó lemondani a rendes supportról, valamint hajlandó kifizetni 15k+ felárat, az megveheti... Ugyan már, ez a szürke import vicc, csak azok vállalják be akik nagyon türelmetlenek.
Ameddig nem lehet ugyanolyan egyszerűen és kényelmesen megvenni mindkét konzolt mindenhol, addig ezt figyelembe kell venni az eladási adatoknál.
Persze az egyértelmű, hogy a PS4 vezet, és én úgy gondolom, hogy ez maradni is fog még, de azért a tényeket figyelembe kell venni, nem pedig bagatellizálni őket.

Én is várok még a hivatalos megjelenésre, egyrészt tuti olcsóbb lesz mint szürke importosan, plusz valószínűleg tartom, hogy lesznek jó akciók/speciális gépcsomagok a hivatalos megjelenéskor.
49.
49.
tsulok
#44: Emiatt nem indul el Európában a Now csak majd vmikor 2015-ben. Nyilván nem Amerikából lesznek streamelve a játékok, hanem lesznek Európai szerverek. Valszeg Amerikában se csak egy helyen lesznek, főleg nem valamelyik part közelében.

A következő generációban már lehet h lesz teljesen felhő alapú szolgáltatás de sztem fizikai konzolok is lesznek.
44.
44.
kristof97
#42: A PC az, hogy a francba szünne meg???? A konzolok mögött ott van 1(!) cég, és az szolgáltatja a felhőt, de a PCnél melyik cég lenne az? A Valve elkezdené felhőről streamelni a játékokat, és akkor csődbe vinné az AMD-t, az Intelt, és az NVidiát (+ az összes alkatrészgyártőt)?? Hallod, biztos...
Felhő: az vele még a sávszélességen kívül a probléma, hogy a szervergépek, amikről futnak majd a játékok (PS Now) azok valahol Amerikában vannak, és míg eljutna ide a jel (vagy csak a keleti parttól a nyugati partig) az rengeteg sok idő, még baromi gyors nettel is.
43.
43.
Yanez
#42: Az elmúlt egy évben szinte mindenki beruházott már a kábeles netre, az USA-ban. Vannak még kisvárosok, ugymond falvak, ahol azért nem, mert nincs kábelelérhetőség. Árban már bárki megengedheti magának. Gondolom pont ezért célszerű előszőr amcsiban megnyitni a PS now-t. Aztán ha minden okés mehet EU-ba is, vagy ha nem, törölik a p-be. Bár nehezen tudom elhinni, hogy nem fog működni a dolog, ha a Sony annyi energiát fektet bele.
41.
41.
RangerFox
#23: Lehet kapni minden webshopban..
38.
38.
lesik20
#37: Zseniállis videó volt barátom. Véleményt na azt mond de hogy miért azt nem. Komolyan valaki képes volt ÚGY videó csinálni hogy még alig fél évet várt és olyanokat mond hogy:

>"Az X1-nek jobb a grafikája
>"Az X1-nek/Xbox szériának) jobb excluzivjai vannak
>Az X1 jobb"

Vazze, pöttet szánalmas ez. Most nem fogok belemenni hogy melyik a jobb (bár mondjuk az a "Xbox szériának jobb exluzivjai vannak" na az egy pötit dühitet mivel az utoslo jó exluzivnak a Reach-et meg a GoW-at tartom. Megjegyzem minkettö 3 éve készült.

Mindenkit aki képes most levonni a tényt hogy az "Eggyik konzol jobb mint a másik" annak gratulálni tudok.

A microsoft-nak gratutálok, szép teljesitmény
36.
36.
kristof97
"Az NPD adatai szerint márciusban is, zsinórban már harmadszor előzte meg a PS4 az Xbox One-t, már ami az eladásokat illeti: a Microsoft újgenerációs konzoljából 311 ezer példány fogyott, míg a Sony gépéből hozzávetőlegesen 370 ezer, amivel nem csak a redmondiakat előzte meg, hanem az összes többi piacon kapható konzolt." Egyébként ha az Xbox otthonában is a PS4 vezet, akkor ott van valami. :P De jó lenne már 1 nagy exclsusive durranás legalább valamelyik konzolra (az Infamous jó, de nem olyan hatalmas név, a Titanfall pedig nem X1, hanem csak Microsoft exclusive cím).
34.
34.
#31: Haverom majdnem kinyírt amikor húztam két pici vonalat alkoholos filccel a kontrollerére :) Most úgy néz ki mintha két japán logó pöcsöt markolászna :)
27.
27.
#25: Szerintem mindkettő szuper,csak azért linkeltem be mert mindig van pár nyomi ps strici aki jön a boxos hírhez szarozni :)
26.
26.
sloth
25.
25.
kristof97
#21: Mondjuk ezt a videót nem mutatnám meg olyannak, aki nem tudja, hogy mit akar venni (mást meg nem érdekelne a videó), mert már csak a felbontások miatt is van különbség az adott játék kinézetén a 2 konzolon, másrészt, azt mondta, hogy az Xbox mindig is jobb volt exclusive-ok terén, ami úgy kb. az évezred baromsága (a launchcímek voltak csak jobbak X1en, mint PS4en). Másrészt egyiknél se érvelt, hogy miben lenne más, csak, hogy fos Infamous, fos Bf, egész jó Ryse és majd király Titanfall. Mert, oké, azt mondja, hogy az exclusive-ok döntenek majd, de ő meg direkt azt mondja, hogy XBOX, XBOX, szóval szegény tudatlan embert meg átveri.
24.
24.
JackBauer
#21: Attól még, hogy megvan mind2 konzol neki még nem lesz elfogulatlan, mert olyanokat állít amik egyszerűen nem igaz: pl. grafikailag ugyanaz mindkét konzol és, hogy az MS mindíg jobb volt exkluzív címekben, ez utóbbi minimum szubjektív vélemény.
23.
23.
dante92
De azért azt is nézzük, hogy a xOne nem minden országban kapható. Igaz, Magyarországra behozható, de akkor is. PS4-et pedig lehet nálunk kapni. Igaz, ha nálunk kapható lesz, akkor is ps-t veszek. :)
22.
22.
kristof97
#20: Persze, hogy nem, de itt az volt a lényeg, hogy lehet MO-n is venni Xbox One-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...