2015-től nem büntetik a kalózkodást a briteknél

  • Írta: Arell
  • 2014. július 22.
  • Bejelentés
Link másolása
A jövő évtől kezdődően a briteknek nem kell többé aggódniuk a kopogtató egyenruhás úriemberek és hölgyek látogatásától, ha buzgón osztják (mások) digitális javait. A szigetországban ugyanis ezt nem büntetik többé.

A brit kormány úgy döntött, hogy nem bünteti a videojátékok, a zene és a filmek letöltését, miután teljesíthetetlennek ítélték a felhasználókat érintő szankciók végrehajtását - közli a VG247.

2015-től kezdődően a visszatérő fájlmegosztók csak négy figyelmeztető levelet kapnak majd, ami közli velük, hogy a tevékenységük nem legális, de ha a felhasználók nem reagálnak ezekre, akkor sem történik majd semmi.

Az Önkéntes Szerzői jogi Riasztási Program (VCAP - Voluntary Copyright Alert Programme) névre hallgató kezdeményezés több évnyi egyeztetés eredménye az internetszolgáltatók és a brit politikusok, valamint a zene- és filmipar képviselői között. Az Egyesült Királyság legnagyobb kiszolgálói mind részt vesznek a projektben, ami a korábbi kalózellenes intézkedések tervezetének helyébe lép, amely magában foglalta az illegális megosztók adatbázisba vételét és hálózati kapcsolatuk megszakítását.

Geoff Taylor, a BPI zenei kereskedelmének vezérigazgatója úgy véli, hogy a VCAP "meggyőzi a meggyőzhetőket, mint például a szülőket, akik nem értik, mi történt az internetkapcsolatukkal".

"A VCAP nem arra szolgál, hogy megtagadjuk a hozzáférést az internethez, hanem hogy megváltoztassuk a hozzáállást, és felhívjuk a figyelmet azok körében, akik képesek meghozni a helyes döntéseket" - tette hozzá később Taylor.

A hivatalnokok még mindig dolgoznak azon, hogy kigyomlálják a fájlmegosztó oldalak pénzügyi támogatóit, de a hír arra enged következtetni, hogy a brit hatóságok felhagynak az online kalózkodás büntetésével, mely az Ofcom jelentése szerint a szigetország összes letöltésének mintegy negyedét teszi ki.

46.
46.
thernielle
#20: Én nem divatból vettem :)
41.
41.
DON GONDOCS
Mit kell ezen büntetni? ígyis több a kickstarter, indi, Early Access játék amiért többen fizetnek mint egy nagy költségvetésű játéknál. Ha büntetni akarnak büntessék aki feltltötte, akimeg letöltötte aztmeg had élvezze a filmet játékot. Aki akarja úgyis megveszi, akimeg nem akar fizetni annak meg mindegy milyen olcsó. Szerencsére warez mindig lesz és minden évben megkapjuk az NFS, COD, Lego, Street Fighter adagunkat.
40.
40.
PrimYaz00
#20: Meg ellentétben veled, az aki tud gondolkozni és észrevette, hogy picivel több exkluzív van + ingyenes online, de nembaj a hülyéket is életben kell tartani manapság :)
38.
38.
johnny500
#24: Aki proli az már nem is lehet normális? Nem tudom, hol élsz mit dolgozol de valljuk be 3-10 ezer forint mondjuk sok magyarorzságon egy blu-ray filmért.
37.
37.
Amugy szerintem ez egy kiserlet.
Ha bejon amit gondolnak (megno a "wazer") sokkal durvabb szigoritasok lesznek.
35.
35.
#27: Ez alapvetoen mindennel igy van, sz'al. igaz, csak a "wazer" nem tom mi. :)
34.
34.
EpicCorei7
Sirály... Angliában élek ;-)
33.
33.
tiazgriff
Látom előre, hogy az elkövetkezendő hónapokban megháromszorozódik az angliai hostokon tárolt, átvándorolt torrentes domainek száma. Lehet a PirateBay is átruccan UKre tárolni :D
32.
32.
Adamknight
#28: Egy csöppet már kezd unalmas lenni az állandó hate...

Kalózok, és Cristianok voltak, vannak, lesznek is. Deal with it :).
31.
31.
Rocco-001
#20: Nem divatból...hanem a jó játékfelhozatala miatt!
29.
29.
Norbiii
#28: Nem piszkálódásból, de ez egy picit erős volt..:(
28.
28.
greenmelon
27.
27.
Cristiano
olcsó lenne mind akkor nem lenen világon wazer
25.
25.
Pizza74
#14: Csak a Freedom Hosting-os fickó szívta meg, azóta már rég zavartalanul működik minden tükrökkel. (Igen, a Silk Road Market is)
De látom amúgy megy itt a Google.
22.
22.
LeBlanc
#21: Mert mi a baj a fegyverekkel és drogokkal?
pedoért halálbüntetést adnék de a fentiekkel nincs gond
21.
21.
DzsungelCsirke
#14: A Darknet egy fogalom ami F2F hálózatokra utal, szóval ezt nem kapcsolták le. ,,Csupán'' a leghíresebb oldalt (Silk Road) csukatták be. Tekintve, hogy rengeteg illegális ügylet ment itt végbe nem értem miért kéne sajnálni. A drogkereskedelem még a jéghegy legteteje volt, ezen kívül fegyvereket, de nem ritkán kiskorúakról készült pornófelvételek is ilyen helyeken cseréltek gazdát.

Szóval annyira nem bánt hogy bezárták...
20.
20.
sloth
#19: Sony-t meg divatból vették, sajnos ez olyanokat hülyegyerekeket vonzott, mint te.
get rekt
19.
19.
Rocco-001
#17: Az igaz, hogy sony párti vagyok de nem elvetemült fanboy.. :)
Abban igazad van ,hogy multiplatform címekből hasonló mennyiség ment el ha az összeset vesszük de ha M.országot nézzük akkor ez sajnos nincs igy...Itt azért választották sokan az x-et mert bagóért vettél jatékot hozzá.Tisztelet a kivételnek!
18.
18.
SLi
nekem magammal szemben kínos olyan dolgot letölteni ami elérhető lenne legálisan is, igénytelenségnek mondanám leginkább.
17.
17.
Mortician
#16: Kár, hogy annak a hozzászólásnak köze nem volt a tört játékokhoz.

Másrészt ezzel az ostobaságokkal csak az elvetemült ps fanboyok hitegetik magukat. Mivel mellesleg hasonló játékeladási számokat produkált mindkét konzol multiplatform címek esetében.
15.
15.
Juha
Lassan kialakul ez is, mint pl. ha autót kell szerelni. Van a szakszervíz, meg van a "Béla". Még az is lehet, hogy Béla jobb munkát végez, de legközelebb, ha esetleg vmit Béla nem tud megoldani, akkor szájbaröhög a szakszerviz is, és panaszkodhatsz akárkinek....

U.i.: A Béla egy kitalált név, bármilyen hasonlóság a valódi élettel nem biztos, hogy a fantázia müve :-)
14.
14.
sloth
#11: Úgy volt, hogy lekapcsoltatták. :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...