John Carmack kisfia játékot csinált, próbáld ki!

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 20.
  • Érdekesség
Link másolása
John Carmack kilenc éves kisfia kimaxolta a videojátékos cukiságfaktort. Hamar átragadt rá az apuka hóbortja, így már most elkészítette az első játékát, ami a Pong feldolgozása tulajdonképpen.

John Carmack kisfia, Ryan a Unity segítségével elkészítette az első játékát, ami az Angry Face címet viseli, és a Pong feldolgozása. Bárki kipróbálhatja, előtte azonban illik átfutni a fejlesztői naplóját, merthogy olyan is van neki.

"Ryannek hívnak, és kilenc éves vagyok. Sokat játszom videojátékokkal, szóval csináltam egyet én is. Izgulok miatta, elég egyszerű játék. Angry Face a címe! Ez az én verzióm a Pongból, én írtam, de a négy éves tesóm is segített a hangokkal és a teszteléssel. Ez az első játékom, és még többet szeretnék csinálni a jövőben. Remélem, jó visszajelzéseket kapok, és mindenkinek tetszeni fog."

A játék böngészőben futtatható, és két játékmódja van: a Pro mellett tolhatjuk Grandma módban is, ez egy lassabb változat a nagymamája kérésére.

31.
31.
br1Koo
gyerekek.. mi a faszt kell ezen így pattogni.. sokakból annyi irígység árad egy 9 éves gyerekkel szemben, hogy az zseniális. John Carmack fia, 9 éves. Teljesen tök mindegy mit csinált, a hír lényege az hogy a figurának aki azt a lövöldözős noname játékot csinálta 91-ben a fia csinált egy játékot. Mit kell ezen ugrálni? Egyértelmű hogy annak a fiával foglalkoznak adott témákban aki tett le valamit az asztalra. Jézusom..
30.
30.
GAMEROD
Nem akarok ünneprontó lenni, de 1984 környékén 10-11 éves fiúk és lányok programoztak az akkori C64 és Primo gépeken amik sokkal bonyolultabb programozási ismereteket igényeltek és ütős programokat csináltak. A mai egyszerű programnyelvek meg sem közelítik azt a tudásszintet amit ők képviseltek. Tehát nem nagy szám az ha egy 9 éves gyerek játékot ír, esetleg a mai elgyepesedett fiatalok körében akik a kaját képtelenek megcsinálni maguknak.
29.
29.
GAMEROD
Nem akarok ünneprontó lenni, de 1980
27.
27.
Yanez
Na ez is majd kap remake-t, rakás dlc-t, meg folytatást. A lurkónak meg gratu!
26.
26.
DON GONDOCS
#8: Super resident gear Hill rising crisis revengeance Mega devil may Crystiano Code Veronica X- HD edition
25.
25.
Yagami Light2626
Én 9 éves gyereknek tuti nem vennék tabletet.Csak azért dícséri mindenki szét az agyát mert Carmack fia -.-
24.
24.
Gykrizsi
#23: Rossz embereket ismersz.
23.
23.
randall13
#19: Nem tudom hogy mikor láttál utoljára 9 éves gyereket, de hogy nem legóznak, de pláne nem rajzolnak, az biztos. Csak egész nap a tablet. Nem mintha különösebb érdekelne, csak hát na.
https://www.youtube.com/watch?v=94FeDTkJ4dQ
22.
22.
Gykrizsi
#21: Nem kell lenézni a mostani generációt. Nem tökéletes, de régen sem volt senki az. Az hogy más, azt nem kell feltétlenül negatívumként feltüntetni.
21.
21.
PiXELRaNGER
20.
20.
kukac450
Ez az egész annyira zseniális, hogy sokan túl.. nem is tudom, hogyan mondjam, nem szeretném, ha sértőnek tűnne... sokan túl ostobák vagytok a felfogásához.

El kell fogadni. :-(
19.
19.
Gykrizsi
#18: Én nem így látom, a mai kisgyerekek is szívesen alkotnak a maguk módján (rajz, LEGO). Azt elismerem, hogy ügyes volt, de mint játék nem érdekes. Hülye kis játékszerkesztővel én is csináltam anno egy primitív kis pár pályás cuccot (ennél komolyabb volt) és mégsem kerültem be a hírekbe, mert az apám nem ismert. A Pong meg sosem évül el, valamilyen formában mindig is fennmarad.
18.
18.
#17: Ja, sokan nem veszik figyelembe milyen nagy dolog is az, ha manapság egy gyerek még kreatív mer lenni, egyáltalán ég benne az alkotási- és tanulási vágy! (Még ha maga John Carmack is az apja...)

Régen mi a sárban autót formáztunk az öcsémmel, vártuk míg kiszárad a napon, majd beleültünk... Kisgyerekként képregényt írtam, az öcskös meg pár éve aktokat rajzolt csajoknak (jó bénák voltak, de a ruháikat ledobták lol)...

Lényeg a lényeg, a most 8 éves másik kisöcsémet már alig lehet rávenni hogy bármit is létrehozzon saját kútfőből, saját kezével. Inkább játszik azzal amit készen a kezébe adnak, és nincs kellő önbizalma ahhoz, hogy amit készít azt megtartsa, megmutassa másoknak, és ne pedig eldugja szégyenkezve, vagy kidobja.

Persze biztos hogy a híres apukának az érdeme is, hogy a fia ilyen büszke a művére...

Most egyet kell hogy értsek veled: 9 éves gyerektől ez szerintem is dicséretes teljesítmény! (Arról nem is beszélve, hogy minden játékok nagyapja előtt tiszteleg vele, amivel az ő korosztályából a legtöbben már sosem fognak játszani - nekem még megvolt Atari 2600-on! :) )
17.
17.
randall13
#14: "Ryannek hívnak, és kilenc éves vagyok..."
16.
16.
SP4C3F0X
Basic-ben is kb. 10 perc alatt csináltunk hasonlót nem sokkal idősebben. Egy mezei háttérképen foglal helyet a játék, plusz két megrajzolt ütő, két-három sor fizikai és pontozási rendszer oszt má kész is. Remélem nagyobb feladatoknak is nekifog idővel.
15.
15.
PaprikaJancsi
#14: Szóljál már be légyszíves. Saját vélemény nekem tetszett.
14.
14.
Gykrizsi
#13: 2 percig szórakoztató, de nem nagy cucc. Az hogy ötletes, azért elég túlzás. A világ 1. játéka.
13.
13.
PaprikaJancsi
Kipróbáltam,, nekem tetszett, ötletes kis játék. Gratulálok érte.
12.
12.
mr_rich
#9: Milyen alomból származik Cristiano? Szánalom
11.
11.
#9: Piros lapot neki erőszakosságért! xD
10.
10.
RangerFox
9.
9.
Cristiano
#8: De téged meg kell ölni
8.
8.
kopic
Cristiano ? Te nem csinálnál egy világmegváltó játékot ? Olyan jó lenne !
7.
7.
RayErizo
A vicces az, hogy ez a játék szórakoztatóbb mint egy két ,,mai" cím.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...