HWSW: Windows Phone, ennyi volt.

  • Írta: fojesz
  • 2014. augusztus 20.
  • Hardver
Link másolása
Nem tudott kitörni a Windows Phone piaci részesedése, az IDC legfrissebb jelentése szerint már zsugorodnak az eladások. Itt az idő beismerni: a Windows Phone az okostelefonos piac Bingje - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A világ leggyorsabban növekvő okostelefonos platformja - ebbe a szalmaszálba kapaszkodtak a Windows Phone hívei az elmúlt negyedévekben. Valóban, a Microsoft mobilos operációs rendszere látványos növekedési számokat produkált, indulása óta évről évre megduplázta az eladásokat, szerényen, de egyre gyorsuló tempóban szerezte a piaci részesedést a konkurens platformoktól. A növekedési mutatót nyilván befolyásolta, hogy az összehasonlítási alap parányi, de az irány biztató, a növekedés pedig töretlen volt - egészen mostanáig. Az IDC friss piaci helyzetjelentése szerint a Windows Phone gyors növekedésből már zsugorodásba váltott - miközben a teljes piac viszont negyedével nőtt.


Pénteki beszámolónkból idézve: az IDC piackutató zsugorodó eladásról számolt be, a tavalyi 8,2 millió darab helyett az idei második negyedévben csak 7,4 millió windowsos telefon fogyott, az amúgy is parányi, 3,4 százalékos piaci részesedés pedig ezzel 2,5 százalékra olvadt. Ez már nem elegendő ahhoz, hogy a rendszer globálisan is a két nagy platform kihívója legyen, hiába állítja a Microsoft, hogy öve a harmadik számú platform, amikor a verseny már kétszereplőssé vált. Érdemes megjegyezni persze, hogy az aggregált adatokban feloldódnak a nemzeti piacok, a Microsoft sok országban rendelkezik 10 százalék fölötti részesedéssel (például Magyarországon is), így egyes helyeken továbbra is rendelkezik korlátozott relevanciával.

...Még nincs vége a cikknek, ha kíváncsi vagy, miért temeti a HWSW a Windows Phone-t, katt ide egy nagyot!

93.
93.
Lorthirash
#92: lol ez jó tetszik xD

Elképesztő hogy az emberek hogy egymásnak tudnak ugorni... :)
92.
92.
Chrome1986
Röviden: Nincs elég nagy hype a wp körül, nem fogy, de legalább nem fog soha annyiba kerülni, mint egy aktuális számozású iphone, és messze jobb marad mint a hasonló árkategóriájú android.

Másfél éve van meg a lumia 920-asom, és azóta is gyors, a kamerája hihtetlen képeket lő, minden olyan alkalmazás ami fontosabb letölthető rá, a netböngészője mindent ver, és jövőre még mindig jönni fog rá minden frissítés, amitől se lassabb, se megbízhatatlanabb nem lesz. Pedig addigra már szakálla nő a 920-nak olyan öreg lesz.
Akkor se kéne android, vagy más ha ingyen adnák. Pedig mindenben SONY fan vagyok! (voltam)
Persze ettől még az Xbox, meg a PC egy unalmas szar, csak hogy jól felbasszam az agyatok így a végére XD
91.
91.
alex512
#90: Én gondolkodom a szavaidon éppen ezért hagytam abba ezt a parttalan vitát, hátha a hirtelen felindulás után tisztábban gondolkodom És a válaszkommentet is végigolvastam az általam belinkelt cikk végén.

Nos: A jelen helyzetet nagyjából úgy látom mint a cikk írója vagy te, az androiddal és ios-sel szemben vannak előnyei a WP-nek, de kevés és velük szemben még mindig vannak komoly hátrányai. Ettől eltekintve továbbra is elfogultnak érezlek, ahogy én is az vagyok valamennyire. Látszik hogy te sem tudsz a WP jelenlegi tudásáról, funkcionalitásáról, de én sem vagyok már teljesen tisztában a legújabb android rendszerrel, mivel 1 éve már WP-s felhasználó vagyok.

Viszont én továbbra is azt érzem, megkérdőjelezhető, hogy mennyire lehet következtetni a jövőre pont most, mikor láthatóan, hogy az MS-nek nagy tervei vannak a rendszerrel és hála az új vezetésnek ezek a korábbinál sokkal gyorsabban megvalósulnak. A 8.1 rendszerrel hatalmas lökést kapott a WP, hála a gyorsított updateknek (heti rendszerességgel érkeznek akár rendszerszintű gyors javítások, fejlesztések) és a fejlesztők is egyre nagyobb szabadságot kapnak. Én emiatt nagyon bizakodó vagyok. Ha valami igazi előrelépés lesz a rendszerrel, akkor az most lesz vagy soha. Ezért én is várom a következő 1-2 évet.

Persze a Google és az Apple sem áll le a fejlesztésekkel ezért igazán érdekes lesz a rendszerek jövője. A lényeg hogy én nem írnák le egy olyan rendszert ami mögött ennyi pénz, szakember és ekkora ökoszisztéma van.

Az android rendszer pedig azért sebezhetőbb a többi rendszernél, mivel ott az egyes appok nagyobb szabadságot kapnak (mélyebben bele tudnak nyúlni a rendszerbe), mint az IOS vagy WP esetén. Illetve WP esetén a developerek kivételével mindenkinek a storeból és csak is a storeból kell telepíteni alkalmazást, amik komolyan ellenőrzöttek és pl sd kártyáról nem tudsz feltenni akármit. De mint írtam, ha átfutna egy kártékony app a rostán, akkor sem tud akkora kárt tenni, mint android esetén, ahol magasabb szintű jogosultságai vannak. Lehet hogy komolyodott az android védelme ilyen téren, de 1-1,5 éve még ezt tapasztaltam és azóta is sokat hallok az androidos vírusokról ( bár nem tudom mennyire hisztériakeltés).
90.
90.
Giggsy
#89: Gondolkodni a szavaimon nyilván luxus lenne, igaz?

Mindegy, meglátjuk, de ha mondjuk 3 év múlva a WP nincs tartósan 10%-on, légyszi dobjatok már nekem egy bocsánatkérő privit, oké? Ígérem, hogy fordított esetben én teszek majd így.

#88: a cikket olvastam, na és te az eredeti cikk írójának válaszát?
Az "attól még ez baromság" pedig még mindig nem számít érvnek. A minimum az lenne, hogy kifejted, szerinted mitől is lenne sebezhetőbb.
86.
86.
alex512
#83: Látom nagyon elbeszélünk egymás mellett. Hát jó, én nem fogok több időt ezzel tölteni. Mindenki használja és szeresse azt az OS-t amelyiket akarja. Peace and Love gyerekek. :D

UI.: Itt egy cikk, amire a erre válaszul született, érdemes elolvasni, hogyan lehet látni a dolgokat egy másik szemszögből:
http://lepenyet.wordpress.com/2014/08/21/windows-phone-koszonjuk-jol-vagyunk/
84.
84.
rocket182
Én azért szeretem a Lumia telefonom mert letisztult.

PDF Readeren kívül nekem nincs más app az áruházból amely nem Nokia termék.
(Drive+, Maps, Creative Studio)

Ja meg lehet vele telefonálni.
Meg ki van legalább fizetve nem lízingelt ájfón7 ahogy az az esetek 90%-ban tapasztalható.
Ugyancsak nem android melynek a futás teljesítménye az én SZEMÉLYES igényeimet nem elégítik ki. ( lassú akadozó, hiába húzom az ujjam nem reagál)
Ennél kell több?

Persze kinek a pap..... Nem egy felvágós telefon bár van jampizós készülék is.
Mivel a tudást sem édesanyádból szopod ki ezért valóban időt kell szánni az operációs rendszer használatának elsajátításához

Szerintem teljesen rendben van főleg ár érték arányban. Nem kell (nem kéne*) bántani.

Szubjektív vélemény volt.
83.
83.
Giggsy
#81: Szövegértelmezés. Hogy folytatódott az idézett rész? "Az ugyanolyan jó, nem elég jó. A picit jobb, nem elég jó. A sokkal jobb lenne a minimum, de sokkal jobbak már nemigen tudnak lenni, mivel a két konkurens rendszer már évek óta kiforrott" Az emberek utálnak váltani. Ez milliószor bebizonyosodott. Csak akkor váltanak, ha az újtól egyértelműen többet kapnak, azonban ezt a WP-ről nem lehet elmondani. Ahhoz, hogy egy iPhone, vagy Galaxy S tulaj elgondolkodjon a váltáson, először az kéne, hogy a WP nem kicsit, hanem jelentősen jobb legyen náluk, de jelentősen jobbnak lenni már fizikailag nem lehet.

És nem azt mondtam, hogy a kínai gépek rosszak lesznek, hanem azt, hogy a Nokia tud telefont építeni, míg az androidos gyártók egy része (főleg az óccó kínaiak) nem. Az, hogy az újabb Lumiák tulajai egy korrekt minőségű készüléket kaptak a kezükbe, az a Nokia érdeme, és majd meglátjuk, hogy a dzsunka kínai droidos készülékek gyártói milyen WPs telefont készítenek. Én gyanítom, hogy a dzsunka kínai droidok mellett majd dzsunka kínai WP-ket. Jelzem akár a Lumia 520-at, akár a HTC 8S-t vesszük, az alap Androidnak nem jelentett volna megbirkózni a hardware-rel, egy Touchwizzel, vagy Sense-szel megpakolt szutyoknak azonban igen. Nekem az Xperia X10-emen a 4.1-es Android verziójú CyanogenMod szépen futott, igaz, az egy mag, és 280 MB memória miatt sok alkalmazást egyidejűleg már nem bírt el. Viszont például a 8S-sel megegyező hardverű Galaxy Nexus az lagmentes futásra volt képes a legújabb Androiddal, amíg be nem szüntették a frissítését a 4.3-nál (ami mögött a TI kihátrálása állt, nem a Google döntése)

És milyen kemény döntést kéne meghoznia a Googlenek az Android kapcsán? Bezárni a platformot? A világ legrosszabb döntése lenne, mert olyan PR szarvihart kapnának a nyakukba, mint még ember nem látott. Egyébként az Android szétdaraboltsága amúgy sem akkora kérdés már, mint sokan igyekeznek beállítani. Valami 75% környékén van a legalább 4.1-es verziót futtató készülékek száma. És a 4.1 után az Android L lesz az első, ami valóban érezhető változásokat hoz majd. A WP7-ről WP8-ra váltás meg csak egy szar duma volt a MS részéről. Azt mondták, hogy a WP-cal érkező plussz feature-öket a WP7 harverrel érkező készülékek úgy sem tudnák kihasználni. Erre tessék, itt állnak úgy, hogy valaki két éve vett 120-ért egy telefont, amin mostanra már egy Skype hívást sem tud elindítani. Mondd a nagy WP8 bejelentés előtt Lumia 900-t vásárlóknak, hogy ez volt a helyes döntés.
82.
82.
Lorthirash
#77: A navigáció wpnél internet nélkül nagyon jól működik ez a lényeg az egészben.
81.
81.
alex512
#61: Tessék: " Egyszerűen semmi olyan nincs az MS kezében jelenleg, amivel akár minimális mértékben ösztönözni tudná az Apple hívőket a platformváltásra, és olyan sincs a kezében, amit az Androidos készülékek tulajai elé tudnának tenni, hogy tessék, ezért válts a mi oprendszerünkre."
Szerintem azt írni, hogy SEMMI sincs a wp-nek MOST, ami miatt érdemes lenne átállni rá eléggé azt jelenti, hogy az android és az ios sokkal jobb nála.

Egyébként nem nagyon láttam, hogy megcáfoltál volna bármiben is, csak elkezdtél spekulálni a jövőre, hogy majd a kínai gépek rosszak lesznek..stb. Ez nem tény, sőt ez az én véleményem erről: a legolcsóbb nokiaba és htcbe sem tudtak olyan gyenge hardvert tenni (itt jegyzem meg, hogy olyan konfiggal, mint ami a l520-nak vagy a htc 8s-nek van nem futott volna rajtuk simán a legújabb android) ami ne bírta volna el a rendszert, sőt a 8.1 minden új funkcióját, pedig sokan kételkedtek benne. Nem hiszem, hogy ennél sokkal gyengébb hardver kerülne a kínai gépekbe, hiszen már ennél jóval erősebb hardver elemek is olcsóak, hála az androidos dömpingnek.

A Google meg igenis tehetne az androidos ökoszisztéma túlzott szétdarabolása ellen. Jól lehet látni, hogy nem nagyon érdekli őket a kritika ha valamit elhatároznak (lásd youtube fejlesztések, google+ ráerőszakolása a népre, bármilyen + pénzkereseti lehetőség), ezért nem értem, hogy miért pont a rendszerük érdekében képtelenek kemény döntést meghozni (ilyen volt pl az MS-nél a 7-ről 8-ra váltás: meg kellett lépni, bár tudták, hogy ez nem fog tetszeni sokaknak és látjuk, hogy végül jó döntés volt.) Ez nagyon rossz duma.
80.
80.
EeRrTt
#77: A G3 úgy tudom laggol, illetve fagy a QHD miatt :)
78.
78.
EeRrTt
#68: Y300 lenne a telefon. Akkor éppen ez volt az egyetlen telefon szolgáltatónál, amelyen 4.1es OS volt, illetve az egyetlen amely kétmagos procival rendelkezett és 40 ezer körül volt. Ezzel arra próbáltam volna rá mutatni, hogy androidnál az alsó szegmensben nem igazán van olyan telefon amivel foglalkoznának frissítés ügyileg.
(Most persze van az LG aki alapból a legújabb droiddal adja ki a telokat)
77.
77.
Giggsy
#73: Nem felhasználóbarát az Android stratégiája sem, de az a büdös nagy helyzet, hogy a piaci fölény birtokában, tudva, hogy a szolgáltatásai, amikből a pénzt nyeri így is eljutnak minden felhasználóhoz, a Google azt tehet, amit akar. A MS a PC piacon élvezi ezt a fölényt, csak itt ők vannak a fasz rosszabbik végén, mégis úgy próbáltak betörni éveken keresztül, mintha nem ők lennének.
Van akkora szar, amiből nem lehet kimászni. A WP most abban csücsül. Alsó kategóriában a gagyi droidos tulajokat el tudja esetleg csábítani az olcsó, majdhogynem(?) veszteségesen árult Nokiákkal, de az csak számban tűnik szépnek, megélni nem lehet belőle. Megélni az iPhone 5S-ről, Galaxy S5-ről, HTC M8-ról, Xperia Z2-ről, G3-ról váltókból lehetne, épp csak abban az árszegmensben a tulajok elégedettek, és a WP már nem tud olyat eléjük rakni, amivel megkerülhetetlenné teszi magát. Nem lagol? Egy Z2 sem. Nem fagy? Egy G3 sem. Van benne EQ? Az M8-ban nemhogy EQ, de sztereo hangszóró is van jobb hangzással, mint bármely más mobil a világon. Jó a kamerája? Az iPhone 5S FHD-ban rögzít 60FPS-sel. Ingyen van az offline navigáció? A navigáció ára (legyen az egy iGO, vagy egy mobil adatcsomag, amivel a Gmaps is navigálhat) érint bármennyiben is valakit, aki 200ezerért vesz mobilt?
76.
76.
Lorthirash
#74: Senki nem mondta hogy a minőség összefüggésbe van a piaci részesedéssel.
75.
75.
Lorthirash
#74: Jól beszélsz mint ahogy írtad is a piaci részesedés nem a minőségről szól,
de mi nem erről beszéltünk ha nem vetted volna észre senkit nem érdekelnek a statisztikai adatok. Itt mi arról beszélünk hogy minőségben sokkal jobbak a wp mobilok jelenleg wp8 óta.
74.
74.
Giggsy
#72: Néztél már te amcsi sorozatot? Kétfajta telefon, tablet létezik bennük. Apple, és WP/Win8. Nézed mondjuk a Hawaii-Five-0-t, és nincs olyan rész, ahol ne lenne legalább egy jelenet, ahol valamelyik karakter előkapja a Nokiáját, és premierplánba ne mutatnák, ahogy megnyitja a telefonkönyvet, kiválaszt egy kotaktot és felugrik a hívóképernyő. Vagy előkapja a Win8 tabletjét, és azon mókol valamit. A legnagyobb piacon, ahova magasan a legtöbb lóvét öli a MS, és ahol olyan feature-ök is elérhetőek a platformra, amik sehol másutt, a WP részesedése még mindig lófütty. Egyszerűen ennyi volt. A WP beragadt a rajtnál, épp úgy, mint a Linux tette az asztali rendszer piacon, és innen már nincs kitörés, legfeljebb csak nagyon-nagyon hosszútávon, csak ezt a rajongók nem akarják belátni. Maga a WP 4 éve létezik és 4 év után csökkenő pályán állva 3% alatti a részesedése. Minden évben a vészharang kongató cikkeknél megjelennek a rajongók, akik bizonygatják, hogy mennyire csúcsszuper a WP, miközben a kérdés soha nem a minőségről szólt, hanem a piaci sikerről. Ez a kettő SOHA, SEMMILYEN TERMÉKNÉL nem állt semmilyen kötelező jellegű ok-okozati kapcsolatban egymással. Egy Nokia méretű óriásvállalat roppant bele abba, hogy a WP-re tette fel az összes pénzét, ezek után hova vártok ti csodát? Most komolyan, erre válaszoljon nekem valaki bármi olyat, amiben nem azt ecseteli, hogy: "Dehát a WP mennyivel jobb, mint a szardroid"
73.
73.
Gubi
#68: Ezek szerint viszont az Android stratégia sem jó, mert ott meg - elmondásod alapján - minden a gyártótól függ szinte, azt csinál amit akar a rendszerrel, a végfelhasználó kárára. Ilyen áron én inkább a zártságot preferálom, legyen megkötve valamennyire a gyártók keze.
70.
70.
Lorthirash
A Wp nagy előnye még az internet nélkül működő navigáció. Okostelefonok körében, megmerem kockáztatni hogy legjobb ezen a téren és mivel ms felvásárolta nokiát más gyártóknál is elérhető lesz.
69.
69.
tabu3x
szerintem, mai napig egyedi a GUI, jól használható kevés odafigyeléssel is (pl. kocsiban...), a Nokia szolgáltatásaival pedig elég jó a rendszer már csupaszon is.
talán kevés a marketing, talán jobban kellene nyomulni a szolgáltatóknál is. aztán, a shopokban az ügyintézők is az androidos cuccokat tolják, ugye?
nem akarom szidni sem az iOS-t, sem az androidot, dehát mindkettőnek megvannak maga a bajai (mindkettőt használtam), nem is kevés, nem is részletezném. a lényeg, h a wp+nokia kombó semmivel sem rosszabb, sőt. erre rá fognak jönni az emberek is idővel, mondhatni már kezdenek is, ui a samu is elindult a lejtőn a HTC után...
az ms-nek csak ki kell várni, míg elmúlik az andriod hype, csak győzze addig dodóval.
67.
67.
Lorthirash
#51: meg pont erről írtunk néhányan hogy wp mobilbol vehetsz 40k hufért az nem fog befagyni .... lehet rendesen használni androidnál drágább készülékek is rövid időn belül lassulnak egyfolytában szarakodni kell vele hogy használható legyen.
van egy tabletem is az is egy fos pedig erős a hardver.

Én már tuti nem veszek androidos cuccot vagy i-os vagy wp
66.
66.
Lorthirash
#51: 70k hufért vettem egy HTC-t ....
65.
65.
EeRrTt
Android párti vagyok, de mégis azon gondolkozom hogy váltok wp-re... Tavaly májusban vettem egy telefont, amely abban az évben jelent meg márciusban. Alapból 4.1.1. volt rajta... Azóta EGYSZER jött rá frissítés, és az után is 4.1.1. maradt a rendszer... 40ezer volt a telefon... Abból a negyven ezerből vehettem volna egy 520at amelyre még mindig érkezik frissítés, amikor csak 1 hónappal később jött ki..

A részesedéssel kapcsolatban: A Nokia (azaz most már MS) nem hozott ki mostanában új telefonokat. Csak a 630/635 (4g a különbség a kettő között) és 930 jött. 3 (bár lehetne kettőnek írni) telefon.. Az emberek szerintem új telefont akarnak venni, nem pedig 1 éves telefonokat (az előző x20as széria). Majd a következő évi statisztikára leszek kíváncsi, mivel addigra kijön az 530 730 és a 830 elvileg, illetve jönnek a különböző gyártóktól új telefon (HTC, Prestigio és még valami).
Androidnak is csak azért annyi a részesedése amennyi, mert ömlesztik a telefonokat... 20-50ezres készülékekből van szerintem kb 2-10ezer... És ez csak az alsó kategória... Ezzel szemben a Nokiának (MS már) van kb 10 telefonja.. kb 200-1000 több telefon van androidból (csak az alsó szegmensben) és mégis elvárják a WP-től hogy annyira felemelkedjenek...
62.
62.
myrte
#49: Ahogy az előttem szóló írtad, nem tudhatom, hogy mivel milyen probléma lesz. Nekem Xperia Arc S-em volt. Fél év után jöttek a gondok. 1 év után már alig lehetett felvenni a hívást. Hiába telepítettem újra a gyári ICS-t.
Az androidnak pont az a hátránya, ami az előnye. Túl széles variánsban van a hardver. Az iphone-nál és a wp-nél egy adott keret van. A konzolnál is egy adott hardver van. Egyértelmű, hogy stabilabb. És mint ahogy említettem, fejleszteni is kényelmesebb rájuk.
61.
61.
Giggsy
#58: Idézz légyszi EGYETLEN mondatot innen, ahol azt mondtam, hogy az Android annyival jobb lenne MOST, mint a WP. Csak egyetlen mondatot kérnék, nem többet. Amit én itt tettem az két dolog. Egyrészt rávilágítottam, hogy (minőségtől függetlenül) miért van szinte totálisan reménytelen helyzetben a WP, és rámutattam, hogy az Android negatívumaiként említett dolgok többsége mostanra színtiszta hazugság, vagy nem az OS hibája, hanem a gyártóé.
Az, hogy WP vásárlásnál nem kell utánajárni a dolognak? Miért is? Mert WP-t (a Samsung és HTC becsületből legyártott, de gyakorlatban csak bolti porfogónak tartott évi egy modelljén kívül) kizárólag Nokia telefonnal tudsz vásárolni. Ennyi. Az, hogy a WP-vel nem tudsz melléfogni, nem a WP érdeme, hanem annak az eredménye, hogy Nokia még mindig nem felejtett el telefont építeni. Ugyanezt Android szinten a Motorola mondhatja el magáról, meg a Sony (az Ericssonos gyökerek miatt). Meg is látszik, hisz akár Motorolát, akár Sonyt veszel, egy pattogó, jól működő rendszert kapsz a készülékkel, ami se a szaggatást, se a fagyást nem ismeri. Olyan nagyon egy HTC-vel sem lehet melléfogni, de mostanra az LG is lassan megtanulja az ipart (igaz, az UHD erőltetése miatt a G3 sebességben visszalépés a G2-höz képest). Az egyedüli makacs hulladékgyártó az a Samsung, de mivel a leggazdagabbak is ők, így sokan csak az ő termékeikben gondolkodnak.
Az MS azt a bizonyos magas kikötést meg pont mostanság törölte, hogy az olcsó kínai dzsunkagyártók is jöhessenek WP telefonokkal. Majd meglátjuk, hogy mikor azok kijönnek, vajon azok is Nokia minőségűek lesznek-e. Én kétlem.
Megjegyzem, hogy ha a Google csak jelét mutatta volna annak, hogy szorítanak az Android használatának szabályain, akkor meg azért kutyázná őket mindenki, hogy bezárják a rendszert. Már a Google Play használatához szabott feltételek miatt is kapják a támadásokat, pedig azon kívül tényleg semmi fegyver nincs a kezükben a gyártók hanyagságával szemben.
60.
60.
aRkye
Akárhogy olvasok vissza, wp-s fanboyozást nem véltem észrevenni.
Miért jó a wp? Nem fagy, ugyanolyan gyors, mint a vásárlás napján, stabil, felhasználó barát, s nem kell mellé nyugtató, mert esetleg blokkolna vagy hasonlót tenne. Egyszerűen jó. Ha nem is tökéletes, de úgy érzi az ember, hogy az.
58.
58.
alex512
#55: Nem, te nem vagy WP ellenes, de azért mióta feltűntél itt minden wp-t dicsérő hozzászóláshoz kommenteltél, hogy nem is, meg android akkor is jobb...
Minden rendszernek megvannak a maga hátrányai, előnyei, hibái és ezt el kell fogadni. Tény hogy az android és az ios a wp előtt van fejlődésben, de ettől még nem kell leírni, mert a WP-nek is vannak előnyei, amivel más OS nem rendelkezik, ezért érdemes azt választani a többivel szemben pl a sokat emlegetett stabilitás és gyorsaság bármilyen készüléken és ha nem hiszed csak olvass vissza, hogy hány korábbi android és ios felhasználónak tetszik és nyújt többet a WP, mint a korábbi telefonjaik.
Azért az sokat elárul alapvetően az android rendszerről, hogy ott nagyon utána kell nézni ha telefont vásárolsz és még akkor sem lehetsz biztos, hogy jó telefont vásároltál (kivéve ha csúcskészülék vagy nexus). Ezzel szemben bármit, érted bármit veszel WP-vel tökéletesen fog futni. Azt már hozzá sem teszem, hogy az androidos verziófrissítés középkategóriától indulva egy orosz rulett, láttam már hogy frissítés gyakorlatilag használhatatlanná tett telefont, holott gyári frissítést kapott nem főzött romot. Benne vagyok egy WP-s facebook csoportban és rengetegen kérdezik, hogy jó-e 8.1-re frissíteni, mert ex androidosként félnek. Mondhatod, hogy ez a gyártók hibája bla bla, de pont ez a baj: az MS egy csomó kikötést tesz a gyártói, app fejlesztői felé, hogy a felhasználói élmény azonosan magas legyen, míg a Google szar bele, csináljanak amit akarnak, mocskolják be az android nevet ha akarják..stb. Ha szerinted ez rendben van, akkor jó. Az MS sem angyal és sok hibát követett el, de hozzáállásban ilyen szinten odaver az Googlenek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...