Központban az egészséges életmód

  • Írta: Arell
  • 2014. október 30.
  • Hardver
Link másolása
A mai napon egyszerre két nagynevű cég, a Microsoft és a Nintendo is előrukkolt életmódfigyelő kütyüivel, hogy ezek segítségével naprakészen tarthassanak bennünket az egészségünk megőrzésével kapcsolatban.

A Microsoft ma bemutatta a Band névre keresztelt, karon viselhető okos készülékét, amely a szívritmus figyelésén kívül az elégetett kalóriák számát, de még a napból érkező sugárzás bőrünket érő mennyiségét is nyomon követi.

A felhőalapú Microsoft Health platformra csatlakozó kütyü tárolja, majd kiértékeli az így kapott információkat, miközben értesít a beérkezett üzenetekről, tweetekről, közeledő naptárbejegyzésekről és emlékeztetőkről is.

A Windowshoz kapcsolódó társapplikáció mellett természetesen az Android- és az iOS-alapú berendezéseken is csatlakozhatunk majd a cég online boltjában 199 dollárért kapható készülékhez.

A Microsoft mellett ma a Nintendo is előállt az életmódunk javítására törekvő készülékével. Az éjjeliszekrényünkre helyezhető QOL szenzort a Banddel ellentétben soha nem kell viselnünk és gyakorlatilag hozzá sem kell nyúlnunk. Az álmunkat őrző berendezésnek ugyanis az lesz a feladata, hogy a kimerültségünk szintjének ellenőrzéséből és az alvásciklusunk nyomon követéséből kiértékelt adatokat grafikonok és egészségügyi tanácsok formájában küldje vissza nekünk.

Satoru Iwata, a Nintendo vezérigazgatójának elmondása alapján a készülék "érintésmentes rádiófrekvenciás szenzora méri a testünk mozgását, a légzésünket és a szívritmusunkat, anélkül, hogy hozzáérne a testünkhöz".

Forrás: Gamespot

Iwata abban bízik, hogy a nagyrészt konzolok gyártásáról megismert 125 éves vállalat új eszközével hozzájárulhat majd ahhoz, hogy az emberek jobban megértsék és javítsák az alvásuk minőségét, melyhez testmozgási és étkezési javaslatokat is kapnak majd.

A japán cég első lépése az egészségügy felé természetesen nem az utolsó és miután hasonlóan pontos és megbízható kimerültségmérő készüléket másoknak még nem sikerült létrehozni, Iwata bízik benne, hogy a Nintendo a szórakoztatáson kívül más útvonalakat járva is mosolyt csalhat majd a vásárlói arcára.

9.
9.
kristof97
#8: Ezt: http://asvanyianyag.hu/dr-r-r-rife/
8.
8.
Arell
#6: Én főállásban a gyógyszeriparban dolgozom, de osztom a véleményed a pénzközpontúsággal kapcsolatban. Mindenesetre kíváncsi vagyok erre a szerkezetre. Mit tudsz róla pontosan?
7.
7.
kristof97
#6: ON: Maga az óra egyébként nekem kifejezetten tetszik, bár ezt a egészségügyis cuccot nem értem, hogy miért olyan fontos, feltéve, hogy nem vagy szívbeteg, vagy valami hasonló. Futáshoz már egy endomondo is elég, az is mondja, hogy mekkora távot teljesítettél, és az bőven elég. De mint okos óra, szerintem jó, mert a csempés felület ezen a kis képernyőn pont jó, mert nem nyomsz félre. És végre egy okos óra WP-ra. Kár, hogy MO-n nem működik még Cortana.
6.
6.
kristof97
#5: A gyógyszeripar egyébként annyira csak a pénzről szól, hogy már több, mint 70 éve feltalálták azt a szerkezetet, amivel MINDEN betegséget meg lehet gyógyítani mellékhatások nélkül, csak mivel a gyógyszeriparnak ez kibaszott nagy veszteség lett volna, ezért a feltalálót tönkretették, a találmányát meg szétverték. És azóta se tudta senki se reprodukálni a szerkezetet. De kb. ugyan ez az eset volt Teslának a rádiótornyával, meg az áramtermelő tornyával is.
5.
5.
markoci555
#2: Természetesen nekem is megfordult az agyamban, de ilyen szintű amerikai lebukás után, már nem nagyon érdekel, hogy minden lépésemet le tudják követni. Kész, én elfogadtam, hogy az emberek vakok és szépen lassan lépkedünk az Orwelli világba. Egy k*rva internetadóra kimennek tüntetni az emberek több ezren, de az összeesküvés elméletek beigazolódásakor "legyintenek egyet"??? Olyan szintű gyógyszeripar és egészségügy ki van építve az emberek butaságára (azt hiszik hogy a gyógyszer segít), hogy egy ilyen egészségmérő nem fog osztani szorozni. Eddig sem használtam gyógyszereket, ezután sem fogok.
Most mikre lehet gondolni? Egészségügyi támogatás megvonása? Én k*rvávra nem szorulok semmilyen támogatásra! Balesetet nem lehet ilyen egészségi cuccra visszavonatkoztatni, és ha valami rákom vagy effélém lesz, akkor inkább a halál, mint a gyógyszerek ahogy azt leírtam fenn is. (Rák kezelésére amúgy is van illegális mód, de nem mennék bele)
Nálam ennél a szerkezetnél a határ ott lenne, hogy megszabnák, hogy nem mehetek ki, vagy munkába mert éppen milyen az egészségi állapotom, na nekem ott telne be a pohár.
Vezeték nélküli elektromos szennyezéssel meg már most tele vagyunk, szétrohad az agyunk. de ha tényleg zavar ez a plusz 1 dolog, tuti hogy lesz vezeték nélküli, már csak azért gondolom ezt, mert szerintem több adatot lehet lecsapatni a szervezetből, ha hozzáér az emberhez.
4.
4.
daenath
Ujabb adat gyujtes, csak most eppen az egeszsegedre kivancsiak :P Arrol mar nem is beszelve hogy a MS elege erdekelt a vaccinak es egyebb nyalanksagok teren.
De most komolyan, ennyire vakok/butak az emberek?
3.
3.
Arrol nem is beszelve hogy megbaszhatja hogy egy ujabb radio frekis cucc megy majd a kozvetlen kozeledben. Mert mar igy is van egy par. Radio, tv, katonai cuccok, mobil (vagy 4 fele frekivel), egy tonna wifi, bluetooth, mindenfele muholdak-(gps, meteorolgiai, egyebb tavkozlesi stb) oda-vissza, buzi szomszed vezetek nelkuli telo/tablet toltoje es egy rakat amirol nem tudunk.
2.
2.
#1: Szerintem az meg veszelyes.
Csak gondold vegig hova kerulnek az adataid es hogy kik ferhetnek majd hozza.
Mar most is olre meno harc folyik az infokert rolad, rolam, mindenkirol (es ezek piti dolgok max annyi, hogy miket nezegestz a neten, mi az ami erdekel).
Ebbe a kalapba majd belekerul napi szinten az egeszsegi allapotod is.
Aztan kapod a napi "ajanlatot" amit ha nem tartassz be es bajod lesz basznak majd kezelni, vagy majd jo dragan, emelt tarifaval. Pedig esetleg semmi koze nincs ahhoz, hogy xy gyogyszergyar meregdraga es amugy tok folosleges "taplalek kiegeszitojet" beszedted vagy sem.
Aztan majd a birosagon kell majd bizonygatnod (ha nem doglessz bele abba hogy nem kezeltek), hogy biza kurvara nincs igazuk.
Messzire visz a dolog.
En ennyire nem orulnek ennek.
1.
1.
markoci555
Nem úgy szokták mondani, hogy "a középpontban"? A központ nekem úgy hangzik mint egy helyszín.
Egyébként akinek ennyi pénze van egy ilyen hülyeségre, az inkább költse valami értelmesebbre, és önmaga határait ismerve sportoljon. Aki igazán ki akar tenni magáért, az meg nem számolja a gyakorlatokat meg nem nézi az időt, hanem addig nyomja amíg kifullad.
Az alvós cucc már sokkal jobban elnyerte a tetszésemet. Szerintem abban sokkal több rejlik, akár hozzáér az emberhez, akár nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...