HWSW: Jöhetnek a fél perc alatt feltölthető akkuk

  • Írta: fojesz
  • 2014. november 26.
  • Hardver
Link másolása
Alig fél perc alatt teljesen feltölthető akkumulátort mutatott be az izraeli StoreDot. Az egyelőre prototípus fázisban lévő telepek a cég szerint legkorábban 2016-ban tűnhetnek fel okostelefonokban - írja a HWSW.

Újfajta akkumulátortechnológiát demózott egy izraeli vállalat, amellyel a lemerült telepek akár másodpercek alatt teljesen feltölthetők. A bemutatón egy okostelefonnál kevesebb mint 30 másodperc alatt sikerült elérni a száz százalékos töltöttséget, de a fejlesztők szerint ugyanehhez egy elektromos autónál is legfeljebb néhány percre lehet szükség.

A StoreDot nevű tel-avivi vállalat által kifejlesztett nanotechnológiás telepeket Doron Myersdorf, a cég alapítója és elnöke szerint egészen új, a területen korábban sohasem használt eljárással hozták létre, a fejlesztők által "nanopontoknak" keresztelt, organikus peptidmolekulák felhasználásával. A cégnek eddig két körben mintegy 48 millió dollárt sikerült összegyűjtenie, ráadásul befektetői között egy meg nem nevezett keleti telefongyártó is ott van.

Ha kíváncsi vagy a további részletekre is, mindenképpen olvasd el a HWSW cikkét!

13.
13.
selejtes
Ezt olvastam már.....úgy 3 hónapja
12.
12.
xanatos0911
#11: Most attól nem lesz jobb, hogy az első és az utolsó mondatoddal úgymond "levédted magad"... Vagy írsz, vagy nem, de akkor ne legyen ilyen álszent szöveggel körbekerítve.

Most attól eltekintek, hogy a technológia beválik-e vagy sem. Viszont hidd el, hogy baromira nem törődnek azzal, ha Te nem veszed meg a terméket amikbe már beleerőszakolták ezt a fejlesztést. Alapvetően igény van rá, pénz is van benne, szóval ha 100% megvalósítható, akkor el fog terjedni előbb utóbb. Aki megszívja az pedig Te leszel, mert a technika fejlődik és a W200I-d meg fog halni valamikor. Akkor pedig választhatsz, hogy telefon nélkül maradsz (ami a 21. században már nem lehetséges, ha normális életed van) vagy feladod az elveidet és a nézeted és olyasmit támogatsz, amit szerinted(!) helytelen támogatni. Tudom, hogy ez most nagyon elrugaszkodott volt, de arra szeretnék kilyukadni ezzel, hogy semmi értelme az ilyesfajta gyűlölködős kommenteknek. Ez a gamekapocs.hu, nem pedig a kuruc.info.
11.
11.
StageHUN
Nem kellene ide irnom semmit, mert a vegen en leszek a szemet antiszemita... -.-"

En eddig is probaltam amennyire lehet, bojkottalni minden izraeli eredetu dolgot, de ha ezt a szart belerakjak a telefonokba, eloveszem a regi W200I-met valahonnan a szekreny aljabol. Ezek mar evszazadok ota mindenhol ott vannak, most meg jon meg ez is...

Most lehet szidni, parancsoljatok!
9.
9.
xSHx
Egy Indiai 18éves csajszi dolgozta ki a technológiát. Az Intel versenyére nevezett vele, amit meg is nyert. Na ő most merre van?
7.
7.
H3NTAi
Végre... Jöhetnek majd az új hajnyíró gépek, amikre (még a jobbakra is) nem az lesz ráirva, hogy használat előtt 12-24 órát töltse.
6.
6.
equinox42
Nem értek véletlen sem ilyen dolgokhoz, így egy laikus hozzászólást teszek.
Az autókat feltöltése jó volna, ha megoldódna néhány perc alatt.
Telefonnál is van, hogy jól jönne a gyors, de ez engem annyira nem érint.
4.
4.
randall13
Nem is tudtam, hogy vannak már szupravezetők szobahőmérsékleten :O
1.
1.
pszihoapu
lofszt, egy amerika zsido kislany kitalalta a tutit, raugrott egy rakat befekteto...
epp itt volt az ideje
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...