Hogyan teljesít az előző generáció?

Link másolása
Az új generációs konzolok megjelenése után kicsit megfeledkeztünk az Xbox 360-ról és a PS3-ról. A Digital Foundry úgy döntött, hogy megnézi, milyen teljesítményt nyújtanak az év végén megjelent címek az előző generáción.

Három, év végén megjelent nagyobb cím teljesítményét mérték fel a Digital Foundry emberei előző generációs konzolokon. A Dragon Age Inquisition, a Call of Duty: Advanced Warfare és a Middle-earth: Shadow of Mordor mind remek értékeléseket kaptak, de vajon ezt a minőséget nyújtják Xbox 360-on és PS3-on is?

Az új Dragon Age játékmenetben ugyanazt kínálja a leköszönő generáción is, de a látvány és a sebesség elmarad az új verzióktól. Ennek ellenére a Digital Foundry szerint még így is játszható, főleg annak, aki az utóbbi években megszokta, hogy a konzolos játékok nem nyújtanak stabil sebességet. Ha nem rendelkezel nextgen géppel vagy erősebb PC-vel, az előző generációs változattal is jól elszórakozhatsz.


A Call of Duty: Advanced Warfare esetében már sajnos nem ennyire jó a helyzet: az Xbox 360-as változat még csak-csak hozza a megszokott 50-60 fps-t, a PS3-as verzió azonban sokszor küzd framerate-problémákkal. A több erőforrást igénylő multis pályákon akár 30-40 fps-re is leeshet a sebesség, és ezen nem segít a csökkentett játékosszám sem. A kampány játékmenet terén ugyanazt nyújtja, mint a nextgen változatok, de látvány és a felbontás nagyon elmarad azoktól, ez pedig egy CoD-játék esetében nagy negatívum.


Hiába késett a Middle-earth: Shadow of Mordor előző generációs változata, az átirat katasztrofális lett. Ezúttal is a PS3-as változat húzta a rövidebbet, hiszen az átlag sebesség valahol 10-20 fps (!!!) között mozog. Ilyen teljesítmény mellett a játék annyira szaggat nagyobb harcok esetében (vagyis a játék kétharmadában), hogy élvezhetetlenné válik. Az Xbox 360-as változat kicsit több fps-t produkál, de a nextgen konzolok sebességét ez sem közelíti meg. Emellett a játék 960x540-es felbontásban fut, ami a PS Vitához közelít, így amellett, hogy a játék rosszul fut, még ronda is.


Konklúzió: ha a fejlesztők odafigyelnek - vagy a Frostbite Engine-hez hasonló, jól bejáratott motorral dolgoznak -, még az előző generáción is kicsikarhatnak játszató sebességet. Természetesen a látvány elmarad a nextgen verzióktól és a stabil sebességnek is búcsút mondhatunk, de akit ez nem zavar, még továbbra is megkaphatja ugyanazt a játékélményt. Sajnos azonban felmerül a kérdés, hogy érdemes-e olyan portokkal borzolni a kedélyeket, mint a fentebb látható Middle-earth: Shadow of Mordor átirat, mert ez már néhol közel játszhatatlannak bizonyult. Mindenesetre úgy tűnik, hogy aki új játékokra vágyik, annak jövőre már érdemes lesz váltania Xbox One-ra vagy PS4-re, esetleg PC-re.

31.
31.
pkflavio
Igazábol tényleg a fejlesztőkön mullik hogy mit tudnak még kihozni a 7. Generációs konzolokbol, ehez szerintem kell még egy kis idő.
29.
29.
Falcon
#26: én is várom hogy 100 k körüli legyen az ára plusz még látványosan nem tudják kihasználni a ps4 erejét így meg feleslegesnek érzem csak a hd kiadásokat nyomatják még
27.
27.
pkflavio
26.
26.
pkflavio
Kedves #21 amiota élek ps-ezek mind a 3 konzol megvan + psp szoval eléggé konzol fan vagyok... Majd ha 100k lessz akkor megveszem. Honnan veszed hogy pc-s vagyok? Ez számomra sértő! :D
25.
25.
heganelo
Azért azt hittem ps4-en nagyobb lesz az fps.....
24.
24.
Gery8922
#21: én meg szerintem elfogult pc és vagy
21.
21.
pkflavio
#17: Szerintem még nem éri meg a pénzét a ps4. ( személyes vélemény)
20.
20.
Drazhar
a Mordor valami elképesztően szarul néz ki már a régieken :O
19.
19.
Pain
Azért ilyen mértékű szaggatást a Shadow of Mordorban, sem az x360-as sem a ps3-as verzióban nem tapasztaltam. :D
18.
18.
roli33
Ilyen szar a PS3 port? Pedig azt akartam megvenni (PS4 híján). Így kimarad szerintem.
17.
17.
Falcon
ez a cikk egy burkolt fizetett hirdetés hogy vegyünk ps4 et :D
16.
16.
pkflavio
Szerintetek vége a ps3-nak? Pedig nekem nagyon tetszik... Amikor megjelent a ps3-om kb 2 év után javult a grafika látványosan.
14.
14.
Amugy hol van a sok kis segglyuk akik masfel eve fikaztak a pc-ket higy milyen gepek kellenek bezzek a ps3(foleg ok) meg a box milyen jo mert olcsobb es ugyanugy van ra xy jatek.
Fut csak hogy.
Es hogy nez ki.
Ez masfel eve volt csak.
12.
12.
petimanus
Igazából értem én, hogy minél több platformra akarnak kiadni, azonban úgy gondolom jobb lenne minden erőforrást az új generációba/pc portba tolni, mint félmunkát és csaknem mobilos grafikai szintet kiadni teljes árú játékként előző generációra. Értem én ennek az okát és, hogy sokan nem pártolnák, de a konzollal számolni kell, hogy korlátozott élettartamú. Ha a fejlesztők közül azokat, akik ezekkel a downgrade-ekkel foglalkoznak be tudnák ültetni a bugok kigyomlálásában, pc-s optimalizálásban, szerintem minden fejlesztőre jobb képet vetne, hogy csiszolt terméket tegyenek a polcra. Akkor talán PC fronton is megszűnhetnének a gigászi rendszerkövetelmények.
8.
8.
DON GONDOCS
Ezt nevezem én nextgen játékélménynek még ps3-on is elfuf egy ps4es játék, csak butított grafikával. Vagy fordítva a ps4 megkapta hd remastered kiadást.
7.
7.
frankdelgado
Az XO és a PS4 nextgen még mindíg??!!!
6.
6.
lacinho01
és ami még rátesz egy lapáttal hogy van pofájuk 12-15ezer forintot elkérni játszhatatlan játékokért mint ugye a ps3 as shadow of mordor
5.
5.
pocok6464
Én is pont ezért váltottam tudtam hogy az új generacikon százszor szebbek lesznek a jatekok
4.
4.
pocok6464
Mibaz hogy annyiba???? Azt nem mondanám most egy ps3/xbox360 ugy 60.000-70.000 ft mig az új ps4/XO 120.000FT plusz a jatekok régi generaciora 10-14000 ft addig az ujra 16-22000 ig ugy hogy ebben nagyon tévedsz.
3.
3.
kazuma1989
shadow Mordor nekem az èv legnagyobb + csalódása.Valami eszmèleten király világot,játèkèlmènyt raktak össze.Storyt 100%ra kivittem.Ps4re vettük meg haverommal felesbe,fejenkènt 5250ftèrt.Èletem legjobb vètele volt.
2.
2.
Stranger
Miért nem butítják tovább a grafikát? Ez így játszhatatlan.
1.
1.
dcba
ebben csak az a gaz, h az elozo generacios verziok ugyanannyiba kerulnek mint a jelen generacios kiadasok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...