The Witcher 3 - így fut konzolokon?

Link másolása
Minap a német GameStar magazin közölt egy hosszabb előzetest a The Witcher 3-ról, melyben kitértek a konzolos verziók teljesítményére is. Egyelőre az Xbox One-változat ezúttal is hátrányban van kicsit.

A The Witcher 3: Wild Hunt PC-változatához már megérkezett a gépigény, azonban a konzolos verziók teljesítményéről eddig csak pletykákat hallottunk. A német GameStar azonban most tudni véli, hogy milyen felbontásban fog futni a The Witcher 3 PS4-en és Xbox One-on.

A cikk szerint a PS4-es változat 1080p-ben és 30 fps-sel fut, azonban jól kivehető, hogy textúrák minősége nem éri el a PC-s "High" beállításokat. Ennek ellenére még így is előnyben van az Xbox One-os verzióhoz képest, mely egyelőre csak 900p-ben hozza ugyanezt a sebességet és még így is kicsivel gyengébbek a textúrák, mint PS4-en.

Nem árt azonban figyelembe venni, hogy a fejlesztők szerint ezek még közel sem a végleges verziók. Nem ígérnek semmit, de lehet, hogy az Xbox One-os verzióból is ki tudják hozni az 1080p-s felbontást.

A The Witcher 3: Wild Hunt május 19-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

92.
92.
DON GONDOCS
és majd jönnek az első videón hogy fog lagolni meg bugolnli psen meg xon. persze a cd project nem erről híres, de csodákra ők sem képesek.
91.
91.
rappit
#88: "...múlt hónapban vettem egy 8Gb-os modult a 2x4 mellé, érezhető a javulás..."
Hagyjuk máár :DD
https://www.youtube.com/watch?v=H6i5QAER1RI&feature=youtube_gdata_player
86.
86.
Josi21
#84: Költői kérdés. Kíváncsiságból összedobtam egy Pc-t ami 5 évig egész biztosan elég lenne, igaz 3-4 év múltán lehet nem bírna 3db 4k monitorra élvezhető Fps számot produkálni, lehetne elővenni a régi divatját múlt FHD-t.
Dióhéjban : i7 4960X :270k / GIGABYTE GA-X79-UP4 :75k / MSI GTX980 (ref) 4way sli : 640k / Corsair Dominator Platinum 8x8GB 2133MHz :320k Seasonic SS-1250XM :90k / Tuning kedvéért full víz Kb: 300k

1695k xD

Könnyű szerelhetőség szem előtt tartása végett alaplap dobozán tárolnám. :P

#66 : Februárban lesz 8 éves, önfejű mint én, nem tudtam nemet mondani. Pár év és rájön, hogy hülye gyerek volt. :D
85.
85.
Azadojat
Ki lehet sajtolni mindkét konzolból az 1080p 60fps-t, csak idő, pénz, és fejlesztő/optimalizáló brigád kell hozzá. Ha megnézem azt, hogy 1-2 évvel ezelőtt a PS3/XBox360-ból miket kihoztak, a jelenlegi helyzetet csak hanyagságnak, lustaságnak, spórolásnak tartom.
84.
84.
randall13
#70: Mennyi pénzbe kerül egy olyan konzol, amivel mondjuk 5 éven keresztül mindent tudsz ultrán futtatni? Semennyibe, mert ilyen nincs. A konzoljátékok grafikai minősége a PC-s low-med között van valahol az esetek nagy többségében.
Elképzelni sem tudom hogy miért hiszi azt mindenki, hogy a PC-sek mind ultra beállítások mellett játszanak... Az ultra beállítások csak erőforrás zabáló szűrők, amiktől vagy jobb lesz a grafika vagy nem, de egy biztos: a fele fps-t megeszik.

#78: A fejlesztők nagy többségét nem érinti az optimalizáció, legalábbis abban a formában ahogy te gondolod. Licencelnek egy game engine-t, teszem azt UE4-et, onnantól nekik nem kell foglalkozni a hardveres optimalizációval. Ha meg szarul írják meg a kódot, akkor az platformtól függetlenül mindenhol szarul fog futni.
79.
79.
szenye
Még valami. PC-n játszok mmo-kat, stratégiai játékokat.
Konzolon minden mást. 120centis tévén észre nem veszed, hogy valamivel gyengébb a grafika, mint amire high end PC-n húzhatnád. A család együtt van, figyel vagy játszik, ami PC-n nem megy. A gép hűtőventije nem búg, hátradőlök, jöhet a sör és a lazítás, és nem fő a fejem, hogy jajj nem indul, vajon miért? Driver gond vagy mi lehet... stb. Hiába, öregszem, kényelmes vagyok :)
78.
78.
szenye
Pár dolog:
Miután elviekben a konzolokat mindig valamennyire áron alul értékesítik, és egy fix konfigra mindig könnyebb programozni, optimalizálni mint a millió variációból álló PC-re azt mondanám, hogy amit egy 180.000-es PC tud, az simán kihozható ezekből a konzolokból is - jóllehet valóban nem volt akkora nagy ugrás teljesítményben mint az "előző" generáció. Egy 2-300.000-es PC-n (csak egy csúcs processzor + csúcs VGA 100k + 100k) nyilván jobban fut minden, de aki megveheti a konzolt, nem biztos, hogy szán/szánhat még egyszer annyit PC-re.
A másik, hogy a cikkből lemaradt, a fejlesztők nem használják a Microsoft által júniusban kiadott SDK-t, ami erőforrásokat von el a kinectől és kb. 10% teljesítmény növekedést ér el az XO-nál, mert a Witcher 3 használni fogja a kinectet hangutásításokra varázslatoknál. Ha ez nem lenne, gondolom simán elérték volna már az 1080p-t. Tehát minden ellenkező híreszteléssel szemben a gyakorlatban nemigen van különbség a 2 konzol között. Mondom ezeket úgy, hogy PS4-em volt, XO-m van, PC-m van. Szívesen birtokolnám mindhárom platformot, de sajnos nem engedhetem meg magamnak. Ez egy remek RPG-nek tűnik, aminek számomra legalábbis a sztorija, hangulata verhetetlen lesz és nem a pixeleket fogom nézegetni, hanem élvezem a játékot. Javaslom tegye mindenki ezt, bármin is játszik: PS-en, Xboxon, PC-n vagy nagybőgőn :)
77.
77.
JackBauer
#75: A konzolon sem fog ultrán futni minden játék, sőt már most is csak a játékok elenyésző része fut ilyen részletességgel.
76.
76.
h.jozsa
szerintem van esélye ilyen fejlődésnek a konzoloknál is....evolucio!
75.
75.
h.jozsa
akkor őt év alatt mennyit költesz rá hogy végig ultrán told?
A lényegét gondolom érted a mondandomnak ez viszont mindig előnye voltt a konzoloknak!
74.
74.
JackBauer
#67: Ilyen meg nem lesz, aki Max-on akar mindent játszani az vesz PC-t. A konzol előnye pont az, hogy nem kell fejleszteni meg ilyesmik.
73.
73.
JackBauer
#71: Úgy érti, hogy PC-n jóval olcsóbbak, kevésbé tartják az árukat.
72.
72.
JackBauer
#70: Direkt írsz rosszul?:D A kérdésre válaszolva, nincs ilyen PC!
71.
71.
h.jozsa
pc-re ingyen adják a játékokat?,már ha érted mire gondolok!
70.
70.
h.jozsa
mennyi pénzbe kerül egy ojan pc amivel mondjuk 5 éven keresztül ultrán mindent tudsz futatni?
67.
67.
h.jozsa
AZ én meglátásom szerint a konzolokal szembeni edigi vitathatatlan előnye a pc-nek az a grafika voltt,már ha megtudtad fizetni azt a konfigot ami ultrának számit,amit valjunk be őszintén azért nem mindenki engedhet meg magának...sőt!!!
Tehát ha abszolut überelni akarnák a pc-t a konzolok a grafikai fölényt kellene megszüntetni...ok. De hogyan?
A jövő konzoljainál nyilván lessz egy bizonyos konfig,mint most a ps4,vagy a ps3....és ha bevezetnének mellé mondjuk smart kit-eket,ami mondjuk tartalmazhat mondjuk még 2db magot+ram-ot....így a konzolos játékoknál is belehetne vezetni valami hasonlót mint a pc-nél
Ojan minőségben játszól konzolon amit meg tudsz fizetni!
A csorobak játszanak azon a szinten amit az akkori szinten teljesit a gép...ami ps-nél általában minőségi
Aki meg tele van mint a déli busz,az megveszi ezt a smartkit-et és ugyanúgy ultrán játszik mint a brutál pc-sek!
Ami persze a konzol felé billenti mégis a mérleg nyelvét azok az exklúziv játékok
Ez persze csak egy vizió,de szerintem életképes lenne!
65.
65.
randall13
64.
64.
randall13
#45: 1. Nem XO-ról beszéltem
2. Ott a link, tudod, bal egérgombbal rá kell kattintani
53.
53.
Josi21
#46: Ellenkezőleg, milyen jó lenne, ha nem téves infókat kéne olvasni. Egy elkezdi, a többi műszaki zseni meg issza a szavait. Nem a Konzolt ócsárolom, fiam azt kért karácsonyra, így van egy XO a háztartásban, amit néha én is gyűrök. Félrebeszélés baxxa a szemem, én kérek elnézést, hogy kijavítottam !
52.
52.
lacinho01
#nem trollcsi
igazság
51.
51.
Aanash
Falra mászok ettől a grafika meg fps hülyeségtől..
Rengeteg ps3-as játék van ami még most is szép.
Uncharted 2-3,Resistance 3,Castlevania,God Of War,AC2/Brotherhood/Revelations,AC 3,AC Black Flag,TLOU,Tomb Raider,Tekken,Just Cause 2 és még sokáig lehetne sorolni...
Érdekes akkor senkit nem érdekelt ennyire az 1080p/60 fps..
Egyszerűen élveztük a játékokat és kész.

Még csak most fognak jönni a tényleg next gen játékok...
Értem én hogy elvárná az ember hogy ha next gen akkor legyen is az,de azért csodát se várjunk.
Így is szép a Witcher,részemről ez bőven jó.

Aki meg annak örül hogy a pc-jén hű de jó lesz mert szebb lesz az örüljön és cső..
Nekem tök mindegy én nem fogok pc-n játszani ő nem fog konzolon jól megférünk egymás mellett..
50.
50.
amperovszki
#48: mind3 trollcsali

xb v PS
egérbill v kontroller
49.
49.
lacinho01
a második olcsobb és közel ugyanazt tudja, sőt némely esetben többet is
48.
48.
lacinho01
mi a közös bennük?
47.
47.
lacinho01
pc vs konzol
intel vs amd
gtx vs ati radeon
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...