11 millióan vehetnek VR-szemüveget 2016 végéig

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 21.
  • Biznisz
Link másolása
A VR-szemüvegek jelentik manapság a legizgalmasabb technológiai újdonságot, és különösen érdekes lesz figyelni, hogy az efféle kütyük felhasználói tábora hogyan növekedik majd.

A Superdata elemzőcég becslései szerint 2016 végéig 10,8 millió felhasználónak lesz VR-szemüvege, a 46 százalékuk PC-s, a 28 százalékuk konzolos, a 26 százalékuk pedig mobilos kiegészítőt vásárol majd. A Superdata azzal kalkulál, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló 15 különböző VR-szemüveg első fecskéi 2015 közepén kerülnek boltokba (ezek PC-s eszközök lesznek), míg az első konzolos kütyü, a Project Morpheus 2016 második felében érkezhet.

A cég azt mondja, ha a Facebook-Oculus ügyletet is vesszük, 2014-ben 2,6 milliárd dollár értékben fektettek be különböző piaci szereplők a VR-őrületbe. Több mint 200 fejlesztő dolgozik valamilyen VR-projekten, jelenleg pedig 286 VR-alkalmazás érhető el. A Superdata várakozásai szerint a VR-szemüvegek terjedése a játékoknak köszönhető majd, az összes VR-tartalom 76 százalékát ezek fogják adni.

Ahogy azt amúgy is lehetett sejteni, ezek a játékok főleg indie (és elsősorban PC-re készülő) címek és mobilos anyagok lesznek, a nagyobb kiadók egy darabig biztosan távol tartják magukat a virtuális valóságtól. A Superdata szerint az első AAA-címekre akár éveket is kell majd várni.

20.
20.
mamgu
#10: Félre ne érts én is drukkolok neki, de reálisan nézve még hosszú ideig eltart míg valami ilyesmit ami jól működik a kezünkbe foghatunk, az jó jel, hogy majdnem az összes nagy ráharapott a témára így talán gyorsul a fejlesztés.
19.
19.
aordog
Szemüveges vagyok, de lencsét hordok. Nem kell ide más csak azért, hogy drágább legyen. Viszont lehet, hogy ebben az esetben nem kell majd a lencsét hordanom, hiszen közelre látok..érdekes.
A TV-t szerintem nem kellene kidobni, mert gondolom a lakásban nem mindenki ezzel fog rohangálni.
Az biztos, hogy ebböl már valami kisül és szerintem nagyon jó dolog...
Legyünk optimisták, mert szerintem ez kellemes meglepetés lesz.
A 3D amúgy meg nincs megbukva..csak kevés a 3D tartalom.
Várjuk az infókat és az orvosi véleményeket. Ha eddig mindenkit figyelmeztettek az epilepsziás rohamokra és arra, hogy óránkênt tartson szünetet, akkor itt különösen fognak.
18.
18.
Dante2014
#3: Sajnos a Virtuális valóság-adó miatt majd sokan kimaradnak az élményből nálunk..:/
17.
17.
Trapyd
A VR sisakoké a közeljövő (fene tudja meddig), hiszen szabad szemmel látható 3D t, háztartási felhasználásban ki tudja majd mikor fogunk látni. Élményszinten a különbség TV és VR közt, mint gyűrött VHS és Bluray közt. Vagy még durvább.
16.
16.
Trapyd
#13: Mi az Úristenről beszélsz?
15.
15.
Trapyd
#12: Nyilván nem ezekre a problémákra gondoltam.
14.
14.
balint107
Én kíváncsi leszek a VR-e, de csak akkor próbálom ki, ha már jól bejáratott lesz, nem ezeket a tesztverziósokat, mint amik most mennek. Illetve megvárom még az ára is lejjebb szorul majd normális keretek közé. Vajon milyen lesz ilyen szintű parás játékokat játszani vele?
https://www.youtube.com/watch?v=JUHSL13xyQs&list=UUu-zwGaXK6pZO-2S-V7m-8A
13.
13.
NoRush
Komolyan úgy néz ki, mint valami agymosó fasz, kíváncsi vagyok mikor harap rá valamelyik nagyhatalom, hogy ezekkel mossák az emberek agyát xD Amilyen hülyék vannak a világon, úgyis simán megtehetik, mindenki leszarja majd hogy füttyszóra ugró kutyuskát csinálnak belőle. Végülis, pont ez a lényege :DD
12.
12.
randall13
#10: Azért a melegedéssel még nem tudtak mit kezdeni és a viselése is kényelmetlen hosszú távon.
10.
10.
Trapyd
#2: Hát azért ez messze nem ugyanaz, mint a 3D. Az egy gagyi baromság ez meg real 3d hatást kelt. Valójában nem is értem mi a kérdés ezekkel az eszközökkel kapcsolatban és mi ez az óckodás a nagyok részéről. Szívem szerint már rég ezt használnám a tv met meg kidobnám a picsába.
9.
9.
BrendOoN
#6: Úgy tudom, hogy a VR-szemüvegben található lencséket be lehet állítani úgy, hogy a szemüvegesek is jól lássanak vele.
8.
8.
PS4jacksony
Gyilkos lesz....Az asszony benyit a szobába....
100 dioptriás szódásszemüveg+okultál rift.......
Csinálj egy kávét mer felruglak ! :)
7.
7.
BloodyDeath
#5: Hát figyeld a youtub-n a TheVR csatornán rengeteg, de tényleg rengeteg videó fenn van Oculus Rift-l való végig játszásokból. Él még a Jani. ;) Szóval akkora károsodás csak nem lehet. Pedig több éve üzemel a csatorna.
6.
6.
BloodyDeath
Én arra leszek kiváncsi, hogy a szemüvegesekkel mi lesz? Lesz benne egy automatikus látás javító? Minden programban benne lesz? Vagy az automatikusan lesz elérhető a vr szemüvegen.
De én egy ps verzióra benevezek. Persze, ha a fentiekben valamilyen eszközölést alakítanak.
5.
5.
eszem
Én az egészségügyi kockázatára leszek kíváncsi, magára az agyra történő hatására...stb
4.
4.
PS4jacksony
Egyenlőre úgy néz ki mint valami látásvizsgáló.

3.
3.
randall13
A mobil VR-nak kell meggyőznie az embereket. Ha annak összejött, akkor már érdemes elgondolkozni egy minőségibb megjelenítőn, pl Oculus. Azért nekem is vannak erős kétségeim, mert ez tipikusan az a termék, amit elég nehéz reklámozni, fontos a kipróbálási lehetőség. Viszont a vásárlások jó része már interneten zajlik, még Magyarországon is.
2.
2.
mamgu
Az utolsó mondat a legfontosabb.
Ez a dolog is már régóta próbálkozik, midezidáig eredménytelenül, nehogy úgy járjon mint a 3D, pár év hype után végleg kifullad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...