E3 2015: Visszavág a Google a Twitchnek

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 25.
  • Pletyka
Link másolása
Habár eleinte úgy tűnt, hogy a Google fogja felvásárolni a Twitchet, és nem az Amazon, a csapat végül kikosarazta a cégóriást. A Google ennek ellenére nem adja fel az élő streamek piacát, a YouTube Live-val veszi fel a kesztyűt.

A tavalyi év egyik nagy üzleti híre az volt játékos fronton, hogy az Amazon potom 970 millió dollárért felvásárolta az élő játékstreamekre szakosodott Twitchet. A sztori érdekessége, hogy a cég több érdeklődőt is kikosarazott az üzletért, állítólag a Microsoft és a Google (pontosabban a YouTube) is a kérők között volt.

A Twitch a PAX-en - a Google az E3-ra épít standot?

Kettőjük közül ráadásul a Google meglehetősen elkötelezett a témában, és ez nem csak abból sejthető, hogy az ő neve pörgött a legtöbbet a Twitch-felvásárlás körül: a Daily Dot forrásai szerint a cég továbbra is szeretne magának egy élő streames platformot, ezúttal viszont felvásárlás helyett építkezik.

A cég 50 mérnöke YouTube Live néven épít saját élőzős platformot, ahol a főszerepet (nem meglepő módon) a játékok és az eSport kapnák. Úgy tudni, ennek köszönhető az is, hogy a YouTube Live az idei E3-on, június 16-18. között mutatkozhat be.

Tavaly egyébként a Twitch volt az E3 hivatalos streaming partnere.

3.
3.
hedzsooo
#2: Gondolom kifinomultabb formával/új oldallal akarnak rendelkezésre állni az élő adás segítéhez a felhasználók, streamelők számára, a Twitch-hez hasonló módon. Hogy melyik lesz nekünk a jobb/melyiket fogjuk többet használni, az gondolom azon is múlik majd, hogy a YouTube Live milyen minőséget tud biztosítani majd a Twitch-hez képest, meg pl. hogy a relámbevételek ott hogyan/mennyi hasznot tudnak behozni, ismét ugye a Twitch-hez képest... Részemről 1 egészséges piaci konkurenciának/versenynek csakörülök, mert így talán a minőség javulását/ fejlődését tapasztalhatjuk majd mind a 2 fronton...
2.
2.
simon 555
Nem igazán látom értelmét, hisz már most is lehet streamelni Youtuben élőben. Ez most miben lesz más?
1.
1.
Gunner23
Egy kis egészséges versengés még nem tett rosszat eddig egy cégnek sem, ennek ellenére kis túlzással kb akkora esélyük van kiszorítani a Twitch-et mint a többi videós portálnak a Youtube-ot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...