Nem tetszik a Nintendónak a Super Mario 64 HD

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy lelkes Mario-rajongó a Unity alatt összerakta a Super Mario 64 első pályáját, és szabadon letölthetővé tette. A Nintendónak nem tetszett a próbálkozás, több helyről is leszedette a fejlesztést.

Roystan Ross a Unity motor segítségével építette újra a Super Mario 64 első pályáját, a felújított változatnak is felfogható munkát pedig szabadon letölthetővé tette az oldaláról és különböző tükörszerverekről is. Nos, a rossz hír az, hogy aki kíváncsi a projektre, még most csapjon le rá, mert a Nintendo egyre több helyről szedeti le.


Mint kiderült, a cégnek elsősorban azzal van problémája, hogy Ross több modellt konkrétan az ő játékaiból vett át, ezeket pedig nem használhatná az engedélye nélkül - amit valószínűleg amúgy sem kapna meg, ha kérné. Ross egyébként maga is elismerte: habár a legtöbb grafikai anyagot, animációt maga készítette el, egyes modelleket (így Marióét is) a Super Mario Galaxyból emelt ki, illetve a hangok nagy része is a Mario-játékokból került át.

19.
19.
#10: Azért megnéznék én egy ilyen komcsi-zsidó japánt.
:)
Én inkább tetű, vadkapitalista faszságnak titulálnám az ilyet.
18.
18.
#4: 1*ű.
Csinaljanak játékot. Jót.

Es akkor senki nem csinál "remixet" magának, ha ilyennel akar játszani, mert játszani fog nem ilyeneket kalapálni.
17.
17.
godach
#15: Részben igazad van. De erre akkor is azt tudom mondani, hogy ha valaki seggfej akkor nem mentesíti ez alól az, hogy más is volt már seggfej.
16.
16.
Ooorky
1, Super Mario 64 a mai napig megvehető a WiiU-ra és 3DS-re.
2, maga a készítő is bevallotta, hogy Nintendo termékekből emelt át komplett modelleket, ergo szabadalmat sért.
Ha nem jár el a Nintendo ez ügyben, akkor mások is vérszemet kaphatnak és nekiállhatnak szétlopkodni a cuccaikat. Interneten pl. kismillió Pokemon játékot lehet találni, de azokat nem törölteti a N, mivel mindent újrarajzoltak bennük.
+Örüljön, hogy csak töröltették, van olyan cég amelyik egyből perelne...
15.
15.
Norbiii
#14: Szóval ezzel nem akartam a Nintendo részét igazolni semmivel sem, mert sok hibát vétett már a Nintendo, csupán annyit írtam, hogy a Sony-nál, és az MS-nél is biztosan voltak már rossz, és ízléstelen mondatok, illetve húzások. És még1x, ez még nem mentesíti a Nintendo-t a hibái alól, és nem is lehet ezt ezzel magyarázni, sem védeni, sem igazolni! :)
14.
14.
Norbiii
#13: Dehogy! A hozzászólásom második fele arról szólt, hogy a hozzászólásokban valaki írta, hogy a Nintendo ilyen olyan "rohadék" cég, erre mondtam, hogy a többi cégnél is biztosan találni rossz mondatokat, döntéseket, persze ez nem menti fel a Nintendo-t a hibái alól, mert azok is vannak!

Erről szólt a második fele! :)

13.
13.
l4cyk4
#9: A kommented második része egy jó nagy logikai bukfenc. Más cégek megkérdőjelezhető húzásaival akarod igazolni a Nintendo-ét!? A fanatizmus tévútra visz.
12.
12.
randall13
#10: Tényleg japán? Nem is tudtam, még jó hogy szóltál. Köszi <3
10.
10.
dcba
#7: "Egy mocskos zsidó, kommunista banda az egész Nintendo"

Tipikus hulye magyar vagy akinek ha vki nem tetszik akkor azonnal zsidozik. Nem gyanus, h a nintendo csutka japan ceg?? Istenem....
9.
9.
Norbiii
Vannak írásoa, és iratlan szabályok. Ha ez nem fér bele, akkor a Nintendonak van igaza, viszont és itt részben egyetértek godach-al, ha az N nem szólt volna semmit, nagy probléma nem lett volna!

Ha szimpatikus ez a döntés, hanem, a Nintendo-ra szükség van! A Sony-nál, és az MS-nél is ha nagyon kutakodnék, biztosan találnék hibás, illetve pofátlan döntéseket, nyilatkozatokat....
8.
8.
zarándok
Csak a szokásos Nintendo reakció.. Folyamatosan magukat ássák el ezekkel.. Kezdve a Youtube-os videókkal való baszakodásokkal
7.
7.
randall13
#4: Valószínűleg örülnék neki, hogy 0 befektetett munkával kerül a hírekbe a játék, amiből már bevételem amúgy sem lenne. Emellett ki is állhatok a másolat mellett, vagy kisebb pénzösszeget is elutalhatnék a fejlesztőnek. Persze nem a jó szándék vezérelve, csak hogy lássák, mennyire rendes cégem van, és egy pozitívabb kép alakul ki az emberekben, ami a jövőre nézve nekem csak jó lehet.
Ezzel szemben mi van? Fossák ki a folytatásokat, 20 éve ugyanazokból a frencsájzokból építkeznek, Wii-re méregdrágák a játékok, felhasználó- és közösség-ellenesek. Youtube-ra is csak akkor tehetsz fel videót a megvett játékról, ha a bevétel 30%-át (vagy nemtom pontosan mennyit) ők kapják.
Egy mocskos zsidó, kommunista banda az egész Nintendo, még a szart is addig facsarják, amíg ki nem csurran belőle az utolsó fillér is. Élősködő rohadékok, menjenek csak tönkre.
6.
6.
B-Bird
#5: Itt nem az anyagi károkról van szó. És nem a WiiU eladásokat féltik. Ez teljesen más, és totál meg is érthető.
Ha csak egy fontot is használsz, ami nem commercial free, ott is az a minimum, hogy az alkotóval felveszed a kapcsolatot, megnézed, hogy használhatod-e, stb. Nem 5 Ft az a copyright és all rights reserved. Kiírni könnyű, de van mögötte több is.
5.
5.
godach
#4: Most őszintén. Ez a rajongói alkotás egy közel 20 éves játék miatt, milyen anyagi károkat okoz? Főleg, mivel még csak változtatni sem változtat csak a grafikán.
Persze, érthető hogy védi az N a termékét, kabaláját, de szerintem emiatt senki nem fog lemondani egy esetleges WiiU-ról vagy akármiről, amivel a nintendo-nak kárt okozna.
4.
4.
B-Bird
#2: Mert ha neked lenne egy céged, neked lenne egy terméked, neked lenne jogi osztályod, és azt látnád, hogy valaki mindenféle jogszabályt megszegve csak úgy "ellopta" a terméked elemeit, hogy saját kis programjába tegye... nem tennél másképp, mi? Hazudj nyugodtan! :-)
3.
3.
markoci555
Én maradok a jó öreg 2d-ben
2.
2.
randall13
Hányhatnékom van a Nintendótól, remélem csődbe mennek.
1.
1.
aordog
És a PC-s 2012-es Mario Forever nem gond? Rayman elemek mindenhol és amatőr animációk tömkelege.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...