YouTube - jön a havidíjas előfizetés

  • Írta: Shifty
  • 2015. április 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Unod már, hogy állandóan reklámok árasztják el a YouTube-ot és nem tudsz nyugodtan végignézni egy videót? Hamarosan jön a megoldás, a Google ugyanis bejelentette, havidíjas rendszert vezet be a YouTube-on.

A Bloomberg beszámolója szerint még az idén bemutatkozik a YouTube havidíjas rendszere, ami lehetővé teszi majd, hogy aktív előfizetés esetén egy teljes hónapig úgy nézzünk korlátlanul videókat a Google megosztóján, hogy nem kell közben az idegesítő reklámok miatt bosszankodnunk.

A döntést a nemrég elindított és sikeresen futó YouTube Music Key szolgáltatás bétatesztje alapozta meg, a meghívottak ugyanis pozitívan nyilatkoztak a szolgáltatásról, aminek a lényege, hogy tíz dollár ellenében korlátlanul érhetünk el reklámmentes zenei videókat a YouTube-on.

Hogy pontosan mennyibe fog kerülni a havidíj, egyelőre nem tudni. Te mennyit lennél hajlandó fizetni a reklámmentes videókért?

66.
66.
rossitibi
#63: Havonta fizetsz az internetért! Nem elég? Még külön szeretnél minden oldalon?
65.
65.
GAMEROD
#64: Ismerem a youtube-t kezdetek óta, 10 éve még nagyon kezdetleges volt 2007 környékén kezdett fejlődni. Azelőtt a Szalacsi-ban ki is merült az egész magyar vonatkozásban. Bármelyik ismert fájlmegosztóra rámehetsz, egyből rinyálni fog az adblocker miatt.
64.
64.
Scal
#63: kíváncsi vagyok milyen weboldalakba futhattál be, három éve adblockot használok, és azóta nem is idegesítem magam a reklámok miatt - de egy ilyen általad említett weboldallal nem találkoztam, szal ami engem illet nem élem bele magam, csak olyan alap mint a vírusirtó

amúgy tíz évvel ezelőtt 2005 volt, és youtube akkor is volt már
63.
63.
GAMEROD
A reklámok miatt pedig nem kell rinyálni, hozzá kell szokni. Ha valaki nekem 10 évvel ezelőtt azt mondja hogy lesz egy olyan szolgáltatás tök ingyen amibe csak beírom a kedvenc video klippem vagy bármi más címét és már megy is a videó akkor telibe röhögöm. Mondván hogy az lehetetlen, vagy hogy egy vagyont kéne érte fizetni. Tehát örülni kell annak ami van, nem pedig követelőzni.
62.
62.
GAMEROD
Az AdBlock-ba ne éljétek bele magatokat. Számtalan olyan webhellyel találkoztam ami kiírta hogy Adblocker detected, és így nem engedett hozzáférést dolgokhoz. Gondolom a google-nak is megvan az annyi esze hogy tudja a módját ilyesmik kezeléséhez, például nem tölti be a videót ha adblockert érzékel.
60.
60.
rossitibi
#53: +1
Teljesen egyetértek!
59.
59.
dzsiádzsó
Hmm nagy kérdés az lesz, hogy a fizetős rendszer eljövetelével, vajon maradnak e az adblockos böngészők? Esélyes hogy nem :( Pedig már megszoktam, hogy 0 reklámot látok :D, aztán mikor egyik barátomnál gépezek rájövök mekkora találmány is ez, nélküle már netezni sem tudnék, annyi szarral árasztják el a világhálót.
58.
58.
randall13
57.
57.
SP4C3F0X
Engem eddig se zavartak a youtube reklámai, bezártam a csíkot és annyi. Amíg egy 3 perces videóklippet nem szakítanak félbe reklámmal addig nincs gondom.
56.
56.
huszti
#50: #48, épp most írtad le, hogy miért hagytad ott az elavult tv szolgáltatást egy sokkal jobbért, de simán hagynád, hogy ugyan olyan szarrá váljon mint a tv. persze nyomhatjátok a nagy szerverparkot, meg a többit, de ha a youtube ezt megteszi, akkor már minden más cég is ezt fogja mindennel. és ugyan ott fogunk tartani, ahonnan jöttünk.
55.
55.
rappit
Valami olyasmit is rebesgetnek, hogy a feltöltő beállíthatja, hogy a videóját csak az előfizetők nézhetil meg. Nem biztos, hogy pontosan így van, asszem a The Verge-en olvastam.
54.
54.
SP4C3F0X
Hát igen, nem sokan vannak azzal tisztában mennyi munka van olyan dolgok mögött amit alapnak tartanak. Fél órára leállna a youtube, már a CNN vezető híre lenne.
53.
53.
Naridar
Az ember általában (legalábbis először) nem reflexből teszi fel az adblockot. Amikor még az ajánlott videók közé szúrt be 1-1 hirdetést a youtube, az engem sem különösebben zavart, még a videó előtti 5 mp után átugorható reklámot is eltűrtem, de amikor egy másfél órás podcastot szeretnék meghallgatni (ami egyébként semmilyen kiadó licensze alatt nem áll) és a videóban benne lévő szponzor hirdetésén kívül (ami valahol jogos mert az közvetlenül azt a videobloggert támogatja) még 3 reklámszünetet is betesz, olyan hangerővel hogy ha közben pl. valamivel játszom, a fülemről lerobbantja a fejhallgatót, na ott már betelik a pohár és akkor már következő telepítéskor zsigerből fogom feltenni az adblockot. A piac törvényei közé tartozik, hogy nem kellett volna felb*szni a vevőt. Így járt a youtube.
52.
52.
GAMEROD
Sokan azt se fogják fel mekkora pénzeket és erőforrást felemészt egy ilyen szolgáltatás. Másodercenként többezer terrabájtnyi adatot nyomnak fel a felhasználók, szerintem még egy hülye is tudja hogy ilyesmihez már egy város méretű szerverpark kell.
51.
51.
godach
50.
50.
SP4C3F0X
Mindenki felháborodottan aszongya hogy ő nem fizetne érte. Ahhoz képest hogy minden csíra hétből hat napot a Youtube-n lóg még hálásnak is kéne lenni hogy egyáltalán eddig is ilyen könnyű feltételekkel hozzájuthatott bárki akár a legújabb videoklipphez akár máshoz. Hozzászoktatok a kényelemhez hogy minden a szátokba van adva ingyen és bérmentve. Néhány éve még napokat ültünk a zenecsatorna előtt a távszabi record gombján az ujjunkkal hogy elcsípjük a kedvenc klippünket, ehhez képest maga a kánaán ez így is.
49.
49.
GAMEROD
Attól hogy alap valami még meg kell élniük valamiből, vagy legalább hasznott kell hoznia - no meg miért lenne alap? Eddig is csak azért nem rúgták picsán őket a sok illegális tartalom miatt mert még a jogalkotók is szívesen nézik - mondjuk ha valaki havi díjas szolgáltatásra vált gondolom az ő tevékenysége reklám nélkül nem a videós pénztárcáját fogja tömni.
48.
48.
randall13
#47: Hát persze, meg egy Audi A8-ast is be kéne iktatni az alapvető emberi jogok közé.

#45: Egy másik hír alatt kifejtettem erről a véleményem, és ott kérdeztem is egyet a kedves előrendelőktől. Eddig a legerősebb érvekkel alátámasztott válasz ennyi volt: "ez nem így van".
46.
46.
Blazkowicz
Használjatok AdBlock-ot! Ingyenes és mindenhonnan eltüntet minden reklámot :P

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=hu
45.
45.
KeXxX
#38: Már, miért ne lenne értelme? Persze egy új játéknál érthető, de egy sikeres játék folytatásánál nem. Bár ne lennél ennyire kritikus. Én is rossz szemmel nézek általában a dolgokra és az emberi hülyeségre, de belőled állandóan ez árad..
44.
44.
Formula1fanatic
42.
42.
markoci555
#41: tizedmásodpercek alatt*
41.
41.
markoci555
Nekem nem ér többezer forintot az az erőfeszítés, hogy 5 másodperc lenémított reklám után egy kattintással nézhessem amit akarok...
Néha előugrik valami lenn, arra meg reflexből megy már másodpercek alatt a bezárás.
Egy 50Ft körüli árnál kezdenék el gondolkozni
40.
40.
randall13
#39: Mit érnek a piaci lefedettséggel, ha egyszer nincs belőle profitjuk? A hosszú távú cél mindenképp a bevétel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...