Kursk - játék az orosz tengeralattjáró-katasztrófáról

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A lengyel Jujubee csapata bejelentette a Kursk névre hallgató belső nézetes túlélőjátékát, amely a 2000-ben bekövetkezett orosz tengeralattjáró-katasztrófát dolgozza fel. Az anyag PC-re, Macre, PS4-re és Xbox One-ra készül.

Bizonyára sokan emlékeznek a híradásokból a 2000-ben szerencsétlenül járt orosz atom-tengeralattjáróra, amely a Barents-tengeren robbant fel máig tisztázatlan körülmények között, 118 ember életét követelve.

Az incidensről most egy túlélésre kihegyezett, belső nézetű kalandjátékot készít a lengyel Jujubee csapata, akik egy eddig ismeretlen oldalról mutatják be a katasztrófát, megválaszolva néhány fontos kérdést.

A Kursk PC-re, Macre, PS4-re és Xbox One-ra készül, egyelőre egy teaser trailert mutatunk róla:

35.
35.
B-Bird
#34: Tetszik, hogy ilyen komolyan, határozottan megmondod, mikortól történelem valami, mikortól ízléstelen valami, hogy melyik leszármazottnak lehet zavaró valamelyik rokonával kapcsolatos szörnyű tragédia... és továbbra is tetszik, hogy baszol válaszolni a legfőbb kérdésre: Miért is véleményezel egy játékot úgy, hogy még konkrétan semmit nem tudsz róla?
És ahogy írtam... lehet emléket állít a játék is, de szerinted tuti nem... MIKÖZBEN MÉG MINDIG SEMMIT NEM TUDSZ RÓLA! Próbálkozhatsz itt a beszólásokkal, de a lényegre nem tudsz reagálni, csak véded a béna hatred féle első beszólásod. :-)
34.
34.
tundrish
#28: Most már tényleg kezd fájdalmas lenni a hülyeséged. Szerinted a túlélő hozzátartozóját, aki mondjuk 15 évvel később született miert is zavarná a dolog? Hiszen a rokona túlélte..
A 911es film az USA saját filmje volt, nem titkoltan azzal a céllal, hogy emléket állítson. Ezt hasonlítod egy túlélő játékhoz. Grat...
Könnyen lehet, hogy nem valós neveket használnak. De a Kursk-al hirdetik így irreleváns, ugyanis ott tudjuk a neveket és beosztási helyeket.
28.
28.
B-Bird
#27: Közvetlen hozzátartozó... tehát a túlélő gyereke csakis 1912 vagy előtte születhetett, ugye ezzel ezt akarod mondani? De lehet az unokákat zavarta a dolog.

De mondom, a 911 mikor történt? 2001, ugye? A film nem zavarta az érzékeny lelkivilágodat? És ott átlagemberek vesztek oda.

Azzal a kérdéssel meg továbbra sem tudsz mit kezdeni ezek szerint, hogy miért mondasz bármi véleményt is egy játékra, ami még meg sem jelent? Ha semmit nem tudsz róla? Simán el tudom képzelni, hogy nem valós személyek nevét használják. Ki tudja a fejlesztőkön kívül?
27.
27.
tundrish
#17: Ki tiltotta meg, hogy megnézd. A Titanic túlélőjével az eltelt évek számára próbáltam utalni, amit jól is tettem, mert láthatóan a matek sem erősséged (a szövegértésen kívül):
"...És a Titanic áldozatainak a közeli hozzátartozói még simán élhetnek..."
Kedves "matekzseni". A Titanic katasztrófájának dátuma 1912. április 14. Barátok közt is 103 éves az a közvetlen hozzátartozó, aki a katasztrófa idején egy-két hónapos volt. Jó indulatúan az 1996-ban megjelent játékot veszem alapul, így akkor még csak 84 éves volt az, aki abban az évben született.
17.
17.
B-Bird
#16: Szép próbálkozás... de akkor azt mond meg, hány túlélője is van a Kurszknak? Mikor halt meg az utolsó túlélője? :-D
És a Titanic áldozatainak a közeli hozzátartozói még simán élhetnek, ahogy a 911 áldozatainak is a hozzátartozói is...

De jó, legyen neked ízléstelen a játék... más meg majd megvárja a játékot és ha kíváncsi rá, megnézi... és lehet kap egy remek kis játékot, kicsit többet megtud esetleg az ott dolgozó emberekről, ki tudja... hiszen még mindig egy teaseren kívül semmit nem tudunk róla. De azért a semmire kapásból ízléstelenkeded mások munkáját. Lehet így akarnak emléket emelni nekik... tudsz te bármit is róla? Ja nem... bocs! :-D
16.
16.
tundrish
#15: "...Te kis hatred rajongó te..."
Szövegértési problémák adódtak? Ilyet én hol írtam? Egy percet nem játszottam vele. Csak épp nem tartom ízléstelennek. Csak s*arnak és érdektelennek.
A rend kedvéért a Titanic utolsó túlélője 96 éves korában halt meg 2007-ben. A többi utasnak jó eséllyel már a gyermekei sem élnek. Ha szerinted ez ekvivalens azzal, hogy valaki alig egy évtizede veszítette el a férjét/apját, akkor tényleg nem nagyon van miről beszélni...
15.
15.
B-Bird
#14: Erről beszélek nyuszómuszóka, hogy te szépen eldöntötted, hogy mi tartozik történelmibe (100 év VS 15 év), és szépen TE meghúztad a határt, hogy mi kegyeletsértő, ízléstelen és mi nem...
Ha filmet csinálnak, az okés, vagy azért is sírna a szád? 911 eseménynél is több film készült, az ízléstelen?
Te kis hatred rajongó te... ;-)
14.
14.
tundrish
Örömmel látom, hogy az itteni vérpistikéknek nem sikerült megugorni azt a bonyolult műveletet, hogy meg tudják különböztetni az alábbi pár dolgot:
a) történelmi esemény (Titanic, több, mint 100 év)
b) olyan esemény, melyről videofelvétel van, a szereplő globális hatalom elnöke, médiafigyelem kísérte minden pillanatát (JFK)
c) olyan esemény, melyben az adott személy nem egyértelműen beazonosítható (random háború)
d) olyan esemény, mely a közelmúltban történt, és minden személy egyértelműen azonosítható a 112 főből (Kursk)
Faceplam...
12.
12.
B-Bird
#7: Mondjuk ha visszavennéd a pofádat, ezzel a stílussal... lehet te is felfognál valamit: A Kennedy-ben te nem azonosítottad be az elnököt? És a Titanicon a személyek kitaláltak? Az Egri csillagokban a végén is fake nevek vannak?
Csak a te értékrended szól most arról, hogy pár éves esemény számodra ízléstelen, de ami régebbi az simán mehet.
Szart se tudsz még a játékról, csak ideízléstelenkeded magad. Lehet teljesen jól tálalja majd a dolgokat, egy hangulatos túlélő játékot kapsz és cseppet sem fog ízléstelenkedni. Sőt... talán jobban megismerjük az ott elhunyt embereket, rövid infómorzsákat szórnak bele, stb.
...de jut eszembe, minek is magyarázkodom egy olyannak, aki hatred-t emleget...
11.
11.
DON GONDOCS
Hamár a Titanic-ból is lehet játék.
10.
10.
tundrish
#9: Na még egyszer.
Ahol afgán, meg mit tudom én gyilkolja egymást, ott lehet, hogy meghalt valakinek a rokona, de NEM köthető pontosan személyhez. NEM tudom megmondani belőle, hogy nahát, akit most épp keresztüllőttek az pl. John Doe. ITT viszont pontosan meg tudom mondani, hogy amikor mondjuk a leading torpedoman meghal, ő bizony Abdulkadyr M. Il'darov.
9.
9.
logic5
#8: Valahol jogos, valahol nem. Akkor a sok BF meg COD MW ahol Afgán és/vagy oroszok nyírbálják az Amcsikat, azokkal mi van?? ÉS FORDÍTVA! Ott nem lehet, hogy másnak rokona elhunyt? Hagyjuk már ezt... Vagy pl. a Sniper Elite 3.. Kinyírod hitlert.. Gondolj bele a leszármazottjai mit éreznek :( :(
8.
8.
tundrish
#3: Mint másnak is írtam, itt az az undorító, hogy nemrég elhunyt emberek személyesen beazonosíthatóak benne. Nem egy katona, egy terrorista, egy akármi, hanem xy gépész, yz kapitány, stb. Még akkor is, ha a kinézetüket megváltoztatták. Meglehetősen gusztustalan számomra.
7.
7.
tundrish
#5: Mondjuk, ha annyi eszed lenne, hogy felfogd, itt SZEMÉLYENKÉNT beazonosíthatja a hozzátartozó kinek robban le éppen a feje a játékban, akkor nem hasonlítanád olyan témákhoz, aminél vagy közismert médiafigyelem kereszttűzében lévő emberekről van szó, vagy konkrét személyekhez nem köthető figurákról.
6.
6.
B-Bird
#2: De mondok jobbat... volt egy tökjó Titanic kalandjáték, jó régen. Az ízléstelen volt?
5.
5.
B-Bird
#2: És a világháborús játékok? Vagy pár éve a Kennedy gyilkosságról szóló játék? Vagy bármelyik játék, ami kicsit is megbánt valakit? Lehet valakinek a nagypapája egy aknától halt meg, ezért ízléstelennek és gusztustalannak tartja az Aknakeresőt. :-D
3.
3.
#2: Megközelítés kérdése... Ha komolyan veszik és nem egy szokásos, túlmisztifikált, természetfeletti, ijesztgetős szart csinálnak, mint ahogy nagy átlagban szokás... hanem egy tényleges lehetséges okokat boncolgató realisztikus cuccot akkor még akár jó is lehet. Persze kérdés, hogy csak a fel akarnak-e mászni mások hullájának a hátán a pénzeszsákokért vagy tényleges minőségi cuccot akarnak csinálni. Utóbbi esetben ( amit erősen kétlek ) nincs ezzel semmi baj...

A hatred szimplán beteg ( meg az is aki ilyet csinál / játszani akar vele ) ...
2.
2.
tundrish
Na ez az ízléstelen és gusztustalan, nem a Hatred...
1.
1.
mestermagyar
Lengyelek a németekről, lengyelek az oroszokról, ukránok az oroszokról. Ezek úgy gondolják hogy az saját országuk szar, és bele is nyugodnak, cserébe a legádázabb ellenfelükről gyártanak tartalmat... (nem mintha a magyarok nem ezt tennék)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...