HWSW: Megint dupláz a DIGI

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 22.
  • Hardver
Link másolása
Egy éven belül másodszor duplázza meg az internetszolgáltatásaival elérhető maximális sávszélességet a DIGI, ezúttal a feltöltési sávszélesség nő a duplájára - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Egy éven belül másodszorra duplázza az internetelérés sávszélességét a Digi Távközlési Kft. (a továbbiakban DIGI). A cég mai közleménye szerint június 1-től új FTTx-alapú vezetékesinternet-csomagokat szerepeltet kínálatában, melyeknél a hálózaton elérhető maximális sávszélesség-értékek jelentősen nőnek. Az emelést a meglévő előfizetők már most tapasztalhatják, ők igény esetén válthatnak az új, nem csak gyorsabb, hanem olcsóbb csomagokra azok megjelenését követően.

A DIGI FTTx-alapú internetelőfizetéseinek új kínálatában már az alapcsomag 100 Mbps letöltés és 50 Mbps feltöltési sávszélességet kínál majd, ráadásul országos viszonylatban kifejezetten kedvezőnek mondható, 1890 forintos bruttó havi díjért cserébe (tévé- és telefonelőfizetés mellé). A többi díjcsomag esetén a DIGI egységesen megduplázza a maximálisan elérhető feltöltési sebességet, azaz a jelenleg 100/50 Mbps-es csomag 100/100-ra változik, a 200/50-es 200/100-asra, az 500/100-as 500/200-asra, az abszolút csúcsnak tekinthető 1000/100-as díjcsomag maximális elméleti sávszélessége pedig 1000/200 Mbps-re változik le- és feltöltési irányban.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

44.
44.
Mupett
Mi T-com-nál kezdtük. Iszonyat volt. Folyamatosan szakadozott a net. A szerelő egy paraszt volt. Nem voltam otthon mikor kijött, ezért rohadt bátor volt és jól kiosztotta a feleségemet. A leglassabb netet adták a legdrágábban. Pár nap késés a befizetésben és már kapcsolták is le a netet, amit utána csak személyesen, vagy faxon lehetett elintézni... Soha többet. Most UPC van és nálunk hibátlan. Rendesek, segítőkészek. A Digi-t kipróbálnám, de itt nincs.
43.
43.
Red-E-Kamp Van
#38: én amiatt sírok, hogy nincs digim.
téged pedig ismeretlenül nem ítéllek meg, de azért feltételezem, valamilyen telekom ember vagy.remélem nem jönnek a T-manek az éjszaka közepén és visznek el a házból, mert nem pártolom az egy és hatalmas szolgáltatót.
42.
42.
dzsiádzsó
#38: Fogalmad nincs miről beszélsz, minden tényt nélkülöz, amit írsz, ne haragudj de levegőből kapkodsz mindenféle badarságot, hogy miért rossz a digi, de ez picit nevetséges már bocsi.
41.
41.
markoci555
Mi a UPC-nél kezdtük, annyira sz*r volt hogy átmentünk Telekomra, vagy thome vagy mi is ez, itt 10 megás van, 1 megánál többel még az életben nem töltöttem semmit... Sz*rabb mint a UPC, nemsoká próbáljuk a digit, elég ránézni az első oszlopra a táblázatokban, röhej.

A lényeg: ha többen kezdenek felmenni a router nem tudja kezelni, erre van valami megoldás? Mert gondolom akármekkora net is van, sok eszköz miatt akadni fog.
40.
40.
Stranger
#38: Garantált alá úgysem korlátozhatják. Amúgy meg nem tökmind1? Ha a kétszeresét fizeted egy idő után, akkor még mindig kevesebbnél járunk. Ha lekorlátozzák a 100megás netet az ötödére még mindig 5x gyorsabb mint a telekom. Nálunk is telekom van, nem értem mit véded őket. 1megabites feltöltés olyan király, hogy órákig tart mire feltöltök egy videót youtube-ra. Csúcs minőség. Még jó hogy náluk nincsenek korlátozási gondok, gáz lenne ha ezt se tudnák megtartani.
38.
38.
Hachi
Figyelj vegyél Digit kösd le magad egy évre szívd be hogy egy hétig töltögetsz orba szájba majd egyszer csak 36Kbps korlátozást kapsz mert miattad másoknak nincs a környéken normálisan net. Ez mellet jelzem a DIGI hűség időből származó kedvezményes árat egyszer veheted igénybe utána már csak drágában fog neked szolgáltatni.
ami azt is jelentheti akár hogy 2x annyit fogsz fizetni egy év mulva mint amenyit egyébként fizetnél a telekomnak. Ez mellet a digi előszeretettel probálkozik egy oldalu aszf modosításokkal. Legutóbb olyat akartak bevezetni hogy ha lejár a hűség időd automatikusan újra induljon csak már az emelt áron. Mind ezt úgy hogy te nem kapsz róla külön értesítést.

De nyugodtan vegyél digit, aztán majd sírni fogsz az miatt hogy digid van.
37.
37.
dzsiádzsó
#34: Digi-vel nem álmok vannak, hanem valóság, korlátozásról beszélsz, mikor megint duplázza a netedet, amit fele áron ad a telekomhoz képest, ébresztő!
36.
36.
SP4C3F0X
Most kapaszkodjatok meg, van olyan kis szolgáltató is ahol VIP csomag havi 15 ezer forint, ami 15Mbps letöltést, és 4Mbps letöltést kínál. Szegény embereket még az ág is húzza. Ez már 10 éve is elég szar választás volt.
35.
35.
GAMEROD
Elég csehül áll a Telekom ahogy elnézem, kár volt velük hűségidőt hosszabbítani. Megint ott tartunk hogy a szart adják legdrágábban, legalábbis a kis csomagok között.
34.
34.
Hachi
Remélem nem dédelgetek nagy álmokat a DIGI-vel kapcsolatban.
Fair Use Policy meg található az ASZF-ben (Mint minden más szolgáltatónál is)
Ami arról szól ha túlságosan leterheled a hálózatot a DIGI kénye kedve szerint korlátozhatja az internet sebességedet amit előszeretettel használ is.
Ez mellet az 1Gbps semmi értelme, se routered (Ha meg wifin használod eleve értelmetlen mert legtöbb wifi nem tud 120Mbpsnél többet) se géped valószínűleg nincs rá hogy kihasználd hacsak nem egy szerver termet üzemeltetsz a lakásodban.

Ahol nem jön a Kínált sebesség a Telekom által ott más szolgáltató sem fog tudni többet adni és miért nem jön a kínált sebesség? Mert az ott kiépített technológia nem tud többet. Nagyon sok tényezőtől függ az hogy neked most milyen netet tud valaki szolgáltatni.

(Speciel nekem évekig Telekomos 120Mbps netem volt és egyszer sem volt gond vele mindig jött a 120 ahogy kellet. Azóta elköltöztem egy olyan helyre ahol NDSL van csak kiépítve és 20Mbps internetem gond nélkül hozza a szintet.)

32.
32.
Dreadlox
#19: Nekem néha 11mb/s-el jön le a cucc szóval még ki is leng plusszosan :D
31.
31.
leviske
#6: A többi is csomagár. A DIGI se nyújt önmagában 1890Ft-ért netet.

Azért viszont nagy respect a cégnek, hogy minden gond nélkül rögtön átpakoltak engem is régi előfizetőként nagyobb sávszélességre. Pedig nekem a 50/30 is bőven elég volt.
30.
30.
KeXxX
#28: BP-n lakom (18.ker) és ilyen nálunk az L-es csomag: http://www.speedtest.net/result/4378805819.png
29.
29.
dzsiádzsó
#28: Gondolom ez dsl net, ha nincs is optika felétek próbáld meg kábelnetre átváltani, lényegesen többet bír.
Üdv!
28.
28.
Rocketic19
Mi is telekomosok vagyunk (vidéken csak ez elérhető, a többi szolgáltató itt nincs jelen...) Netmánia S csomagban, és mivel ez úgy működik, hogy 10megát adnak, de viszont a minimum az 1mb, ezért nem elégedetlenkedhetünk ha kevesebbet kapunk..Jelen pillanatban kb. 2,5megás a netünk és a TELJES összeget fizetjük be. Nem úgy van az, hogy akkor az ár illeszkedik hozzá, nem. A 2,5megás netért fizetjük a 10 megás árát. Kapcsolatban voltunk velük, pár hónapig 10 is volt, és arra hivatkozva, hogy itt többet nem bírnak a vonalak meg is oldották a dolgot. Ráadásul naponta 2-3szor 5percre elmegy az internet mindenféle ok miatt..
Ezek után elégedetlenkedjetek. (letöltés:320kb/s, fel:40-50kb/s)
27.
27.
Stranger
#25: Cat5E otthoni hálózat 99%-ában az elterjedt. Amúgy ilyen magasságokban már sok minden beleszólhat a lassulásba. Hálózat elhelyezkedése, leterheltsége, stb. Nem véletlenül van sokszor garantált sebesség annyival alacsonyabban megadva. Egy szerteágazás legvégén, a gerinckábeltől kilométerekre nem mindig tudják garantálni a max sebességet. Meg azért ne a legolcsóbb routert tegyük alá, főleg wifinél.
26.
26.
dzsiádzsó
#19: speedtest.net-en is annyi a letöltésed? Mert egyébként attól még tehetsz bejelentést, hogy elmarad a várttól, az rendben, hogy bevédik magukat valami nevetséges garantált sebességgel, de nálad ez extrém alacsony 80-90%-ot legtöbb helyen simány hozzák.
25.
25.
randall13
#23: Na ránéztem közben a sajátomra, Cat5E van ráírva, ami a wiki szerint 1Gb/s-t tud, szóval lehet benéztem.
24.
24.
dzsiádzsó
Telekomnál undorítóbb cég nincs jelenleg a piacon, agyba főbe kéne büntetni őket, sajon DIGI felénk nem hoz optikát, úgyhogy szopom a rózsaszín pélót 2x annyiért...
23.
23.
randall13
#19: Én sem vagyok szakértő, de a legáltalánosabb (értsd: leggyakrabban használt) UTP kábel maximális átviteli sebessége 100Mbit/s, a portoké szintúgy. Meg az sem mindegy, hogy milyen hosszú a vezeték.
22.
22.
#19: Nallam sose volt lassabb mint a szerzodesben irt sot az esetek 90%-aban joval gyorsabb.
Viszont nem duplazak meg (az csusztatas).
Azert is irtam, hogy megnoveltek.
21.
21.
Marmint a sebesseget noveltek meg par honapja...
:)
20.
20.
#16: Digim van.
40\20ast kottettem tv-vel teloval. Sose volt 48\16-nal lassabb.
Inkabb volt hogy 60\40
Egy evig 3000 volt.
Most 6500 amit par honapja megnoveltek maradjunk ennel.
Szal papiron 80\40+tv(a digitalis adason nincs hd felar max 300-500 kilo ha boxot berelsz toluk, viszont ha olyan a tv-d siman jonnek a hd adasok)+telo igy ~6500.
19.
19.
Khaszás
Nem vagyok szakértő csak kérdezem h ez menyire hihető? mármint mindig jönnek itt a nagy számok h fú ez ennyi fú az olyan sok de a tényleges mennyi? mer nem hiszem h pl ez a 100/50 ez a garantált ? mer nekem 150mb-es nettel van most 30mbites letöltésem ami sztem jócskán kevés.. :D de nem pampoghatok mer a garantált az 15... letöltésnél. Innentől kezdve nem is szólhatok érte mivel a garantált az bőven meg van :D
18.
18.
SkiingOstrich
Egy kérdés.Mikor emeli a csomagok sebességét a T?.. régen gyakrabban voltak emelések
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...