Már 60 fps-sel is streamelhetünk a YouTube-on

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 22.
  • Hír
Link másolása
Immáron a 60 fps-sel futó livestreameket is támogatja a világ legnagyobb videómegosztó oldala. A YouTube nyilván nem szeretne lemaradni a Twitch mögött, ezért is indította útjára a videojáték-központú szolgáltatást.

A YouTube-on mostantól 60 képkocka/másodperc sebességgel is streamelhetjük a 1080p és 720p felbontású videókat. Ehhez csupán egy HTML5-kompatiblis webböngészőre van szükségünk, tudtuk meg a YouTube Partners & Creators blogjából.

A videómegosztó ezzel a lépéssel a Twitch után lohol, hisz' nem titkoltan játékközpontú szolgáltatásról van szó, s ki tudja, talán sikerül onnan jó pár felhasználót átcsábítania - ezzel egy időben elstartolt a HTML5-lejátszó is. Noha még nem minden eszközön nézhetünk 60 fps-es videókat, a támogatottság a következő hetekben bővülni fog

A YouTube az Elgato és a XSplit szoftverét használja a magas framerate eléréséhez. Szintén jól hangzik az a ficsör, hogy a YouTube-streamek alatt vissza is tekerhetjük a műsort.

10.
10.
mestermagyar
9.
9.
dzsiádzsó
Én személy szerint a 120fps-t várom, 120hz monitoron úgy se tudok mindent 120fps-el futtatni, akkor legalább youtubeon lássam milyen lenne az olyan :)
8.
8.
MikelGun82
PS4-en jelenleg Twitch, és Ustream lehetőség van. Twitch tökéletes :) Inkább a konzoloknál maga a stream felületén csiszolhatnának, vagy testre szabhatóbbá tehetnék...
7.
7.
NECROSMOKE
Ez akkor PS4-en is mukodni fog?
6.
6.
dzsiádzsó
#5: Nem mert kifejezetten 60fps-t játékoknál erőltetik, akkor 48fps lenne. Egyébként HFR filmek nem sokan vannak (vajon miért?) és legutóbbi a Hobbit volt, amit mindenki utált, az egész évek óta bukik, folyamatos, meg harc jelentek bla-bla, senki se szereti.
5.
5.
mestermagyar
#2: mondjuk ha egy film 24 fps helyett 48 fps? Nem rémlik?
4.
4.
Matt8888
Továbbá új verzió is napvilágot látott:
http://www.youtube.com/testtube
2.
2.
dzsiádzsó
#1: 60 fps-en van a hangsúly, az pedig játék orientált, vagy mi más alkalommal szoktad élvezni, ha valami 60 fps-el fut??
1.
1.
mestermagyar
Azért annyira nem játékorientált, rengeteg másmindenre is jó lehet a streamelés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...