The Last Guardian - nélkületek már nem létezne

  • Írta: Shifty
  • 2015. július 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Az EDGE legújabb számában olvasható egy tartalmas interjú az SCE Worldwide Studios elnökével, Shuhei Yoshidával, aki többek között a The Last Guardian kalandos életútjáról is mesélt.

Yoshida az interjúban elárulta, hogy a The Last Guardian PlayStation 3-ról PlayStation 4-re költöztetése meglehetősen kemény diónak bizonyult, leginkább azért, mert nem voltak biztosak benne, hogy megtudják oldani. Állítása szerint rengeteg technikai probléma övezte a fejlesztést, de a játék fejlesztése annyira korai fázisban volt, hogy hitték, PlayStation 4-en újra lehet építeni mindent. Hittek Ueda-san elképzeléseiben, amit a csapat és vezetője egyértelműen meg akart valósítani. Emellett persze az is erőt és bátorítást adott a kitartáshoz, hogy rengeteg rajongó érdeklődött a játékról, így nem volt kérdéses, hogy folytatják a fejlesztést.

Ezen a ponton az SCE Worldwide Studios elnöke viszont elismerte, ha nem lett volna ekkora az érdeklődés, akkor jó eséllyel már rég törölték volna a projektet.

A The Last Guardiant a 2009-es E3-on mutatták be először, majd hosszú évekre eltűnt a projekt és csakis olyan híreket lehetett hallani, ami a játék körüli problémákról szólt. A Sony végül kitartott és az idei E3-on újra bejelentették az ICO új fejlesztését, ami jó eséllyel 2016-ban jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-en.

53.
53.
PaprikaJancsi
#52: Én azokat sem tartom gameplaynek. Ezek videók, nem pedig játékmenetek. Nagy különbség.
52.
52.
tsulok
#50: Ettől még gameplay, csak nem ott helyben játszottak vele (ahogy a legtöbb bemutatott játéknál az lenni szokott). A MS bemutatóján hány "igazi" gameplay volt? Halo-n kívűl más nem jut eszembe.
46.
46.
GabrielK
45.
45.
GabrielK
Amennyire nagy hype vette körül ezt a játékot számomra az e3 prezentáció akkora csalódás volt számomra. Örülök, hogy 10 éve, 2 generációval ezelőtt volt két jó játékuk, de jó lenne többet látni a játékból, többet tudni róla. Mert így csak egy platfrom játéknak tűnik nekem az eddig látottak alapján. Egy picit beszélhettek volna róla mi történt 10 év alatt. Kíváncsi leszek.
44.
44.
Gykrizsi
#42: Bocs, hogy az egy db. kommentemmel kivertem nálad a biztosítékot, jó batman-ozást, ps4-en biztos tökéletesen fut.
43.
43.
De jó hogy nincs szerkesztéd gomb ezen a köcsög oldalon.....


@ SwitcX Bann? jöhet...!
42.
42.
#40: Valakivel összekeversz mester,mert 2 - 3 kommentet írtam ami igaz is
konkrétan hogy a Tomb Raider-en kívül egy nulla az egész.ami igaz is..
ráadásul nem is Exclusív.....

Na de nem fogom telesz@rni a hírt min a fajtád...legyen igazad inkább megyek Arkham Knight-ozni.hátha Ps4-en működik...
40.
40.
Gykrizsi
#39: Mondja ezt az, aki az MS konferenciánál végig pofázott, hogy milyen gyenge.
39.
39.
csak tudnám mit keres már megint itt a sok pécés meg boxos.. F....B....K...
Na de sebaj,csináljátok csak a baromságaitokat.fog még más is nevetni amikor megjelenik (igen megfog!!) és gyűjteménye egyik legszebb darabja lesz:)
37.
37.
aRkye
Süllyedek...
36.
36.
aRkye
Siralmas, ami itt megy... Tovább nem olvasom, mert még olyat fogok ide biggyeszteni, hogy lesüljedek egyesek alá..
30.
30.
dzsiádzsó
24.
24.
aRkye
Lehet itt fikázni, köpködni, beszólogatni, de aki a Team Ico előző játékaival találkozott, és végig is vitte őket, az tudja, mit várhat ettől a bonyolult utat bejárt címtől.
23.
23.
zarándok
Ja, és mellesleg dícséretes, hogy a Sony a rajongók miatt nem mondott le a projectről. Példát vehetne róluk sok más kiadó (Disney? Valve? Valaki?)
22.
22.
zarándok
Azért az a vicces, hogy eddig mindenki amiatt rinyált, hogy nincs semmi hír a játékról, amikor meg bemutatják újra, mindenki amiatt rinyál, hogy jajj de szar lesz meg blablabla... Komolyan kezd herótom lenni a gémerektől.

Várom a játékot, biztos, hogy élvezni is fogom, ahogy az ICO-t és a SOTC-t is élveztem. Minden(ki) más le van szarva. :) Undorítóak vagytok.

10.
10.
Sun9us
Az a bajom ezzel a játékkal, hogy annó ps3 nyitócímnek indult, amivel a konzol erejét akarták fitogtatni. Tehát, a játék bőven a PS2 korszakban készülgetett, és ez szerintem baromira meg fog látszódni a játékmenetben. Ha valaha is megjelenik a játék, kapunk egy ronda, elavult játékot, egy szép történettel. Ami nem túl nagy teljesítmény.
6.
6.
PaulMarloW
5.
5.
Duke Nukem Foreverhöz képest ez még semmi, engem amúgy érdekel ez a játék, talán jövőre tényleg megjelenik...
3.
3.
csongor1996
Akkor jöhet a Half-life 3 is.
2.
2.
PaprikaJancsi
Még most sem létezik. :D

Nem kéne ezeknek a srácoknak adni valakit, aki tud fejleszteni, mert olyan kínos már, amit szarakodnak e körül a játék körül, hogy már rossz nézni. Aztán a rajongókat pedig az E3-on jól behülyítették, avval a ,,gameplay"-jel, ami nem is volt gameplay. Ez tényleg csodás...
1.
1.
thelegendary
"ha nem lett volna ekkora az érdeklődés"
Há, hogy a viharba ne? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...