Doom - maximális látványorgia a pokolban

  • Írta: Shifty
  • 2015. július 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A múlt heti QuakeCon alkalmából nem csak új képeket, de némi információt is csepegtetett a Bethesda az új Doomról. Most Marty Stratton vezető producer árult el újabb részleteket.

Múlt héten rendezték meg az idei QuakeCont, ahol természetesen az idei E3-on leleplezett  Doom is jelen volt. Akik otthonról követték az eseményeket, azok csak néhány állóképnek és némi friss, ropogós részletnek örülhettek, a jelenlévők viszont a játék multiplayer módját is kipróbálhatták, igaz, erre hamarosan további kiválasztott szerencséseknek is lehetőségük lesz.

Ez utóbbi kapcsán a GameSpot csapatában több technikai jellegű kérdés is felmerült, amiket közvetlenül a játék producerének, Marty Strattonnak tettek fel.

Stratton elmondta, hogy amikor egy játék fejlesztésébe kezdenek, akkor több ezer olyan döntést kell meghozniuk, amelyek befolyással lehetnek a teljesítményre vagy a játék vizualitására. Az id Software azonban mindig szem előtt tartja, hogy a játék a lehető legstabilabban és a legnagyobb felbontás mellett fusson, így nem is volt kérdéses számukra, hogy a Doomnál az 1080p és a 60fps elérése a cél. Utóbbi azért is nagyon fontos számukra, mert a játékélmény folytonossága meghatározó eleme a játékmenetnek,.

A Doom valamikor 2016 tavaszán jelenik meg, PC mellett PS4-re és Xbox One-ra is.

44.
44.
zsocwargear
#42: A Final Fantasy mikor volt e-sport cím, meg mikor szólt a reflexekről, és a sebességről?
43.
43.
br1Koo
42.
42.
arcadia
#31 nagyon ügyes vagy és vérbeli hc gémer.

final fantasy x 60 óra egyhuzamban;) igen egyhuzamban alvás, szarás minden nélkül (cucc nélkül) 2002 ps2.

El is bújok mielőtt levadászol a gyorscélzós egereddel :D

Casual konzol gamer.......
41.
41.
kryszisz
#38: Szívemből szóltál, én is meglepődtem. hogy már megint mi van itt:D
40.
40.
űzzétek tovább az ipart inkább, vitatkozás helyett muhahaha
38.
38.
manderel
37 komment, és ebből alig néhány foglalkozik a játékkal. Pedig azért kattintottam ide, mert a cikken kívül érdekelt az emberek véleménye is, és azt hittem arról írtak ennyit. Szép..
31.
31.
zsocwargear
:D Konzol = Casual gamer.
Ennyi, nem több. Azzal a kontrollerrel, amit a kezedben tartasz, sosem fogsz olyan gyors lenni, mint én a pöccre hangolt egér + billentyűzet kombinációmmal, főleg ha épp szétlövöm a segged rakétavetővel, miután körbeugráltalak kétszer. Mi anno Q3-ban így nyomtuk, aztán ha lement a war, akkor lementünk sörözni a haverokkal, és jó eséllyel még be is csajoztunk. Az, amit ma hardcore gamingnek hívnak se több, se kevesebb, mint kapálózás azért, hogy hátha felkap majd egyszer egy szponzor. Csak ahhoz tényleg tudni kell... Inkább csajozzatok, vagy pasizzatok, minthogy ilyesmin menjen a flame. :D
30.
30.
godach
#27: Na jól van, de a hsz-emből ne csak ezt emeld ki :D
"aki régóta űzi az ipart"
Mint ahogy írtam is:
Régóta űzi az ipart és nem borítja ki az egyensúlyából sem a család, sem a munka, sem a kor vagy technika fejlődése/múlása. Szerintem egyébként definiálhatatlan. Az biztos, hogy ha van szabad pár percem, már kapom elő a mobilt vagy a handledet, ha épp nem otthon vagyok, hogy játszhassak. Mindezt úgy, hogy nem hagyom hogy a szociális élet rovására menjen.
(Értsd, ha van kivel beszélgetni, akkor persze inkább beszélgetek, de ha egyedül vagyok és épp nem a csillagokat bámulom, akkor játszok) :D
És éppen nem érdekel, milyen jelzővel illetnek ;)
29.
29.
br1Koo
#27: Lehet hogy én tettem magamnak a kocka szót populárisabb kifejezésnek, de nekem a hc meg a kocka kb ugyanaz. Én még viszonylag fiatal vagyok, de amióta az eszemet tudom érdekeltek a számítógépes játékok, az általánosban is folyton próbáltam beszökni a számtech terembe csak hogy tudjak az új játékokkal játszani, vagy Lan-ba másokkal. Persze akkor még közel sem volt ez az egész így kialakulva mint manapság. Én speciel kockának vallom magam, de esküszöm büszkén viselem ezt a titulust, mivel gyerek korom óta foglalkozok ezzel az egésszel, ami pc/konzol újság volt beszereztem ha volt rá lehetőségem, így nagyon ritka hogy valaki olyan játékot mondjon nekem amiről nem tudnék valamit mondani(sok barátom például szájtátva áll előtte, hogy mindenre tudok mondani valamit), és ezen nekem semmi szégyellni való nincs, mert ezt szeretem. Persze ettől függetlenül nem kell az embernek egy retek dagadt disznónak lennie, én se vagyok az van életem, imádok biciklizni például hosszú távon, eljárok fesztiválokra ha időm engedi és persze dolgozok. Nálam ez a kifejezés annyit takar, hogy az ember szenvedéllyel gondol a játékokra, az azt körül ölelő világra, ha lehet ezt mondani gamer társadalomra és elég gyakran szottyan kedve kezébe venni az egeret/kontrollert és játszani.
27.
27.
DarkLord
Én rengeteget játszottam én is 25 éve a pályán, de kockának soha nem mondanám magam. Hisz egy jó kiállású sportos "gyerek" vagyok :D A kocka nálam az egy szemüveges gép elé roskadt elhízott egyént takar, aki az egész életét szinte a neten éli le, netes barátokkal etc.

De hardcore gamer-nek se mondanám magam így visszanézve, mint ahogy godach írja, hogy az hardcore gamer , aki régóta űzi az ipart ez így nem helytálló szerintem.

Én annak ellenére, hogy baromi sokat játszottam egyik csoportba sem tartozom ezek közül ez is érdekes nem? :)
25.
25.
br1Koo
#24: Szerintem a kocka és a hardcore gamer ugyanaz a fogalom.
24.
24.
godach
#23: Hivatalosan ugye nincs HC gamer. Viszont nekem is van egy meglátásom róla. Ismerek is itt, több olyan embert, aki 20+ éve játszik. Nem csak addig, míg megérzi az első sunaszagot, vagy míg lenyomja az első munkanapot és aztán hajít ki mindent a fenébe, lévén neki már erre nincs ideje.
Szerintem egy hardcore gamer, mindig az marad. Nem tántorítja el sem a meló, sem a család, sem a stílus, sem a platform. Játszik, mindegy hogy min, csak szórakoztató legyen.
Amiről te beszélsz, az szerintem a kocka ;)
13.
13.
qwaeszrdxt
#9: Az aki 0-24 játszik az nem hardcore gamer
, hanem egy kocka kisgyerek akit a szülei tartanak el... ;)
7.
7.
Starkiller89
De csak a konzolok miatt van ez a 1080p 60 FPS :D Amúgy megértem azokat, akiknek konzoljuk van, sőt, sajnálom őket, mert nyilván örülnek neki, meg minden, de PC-n mindig is több volt a lehetőség, egy átlagos játékosnak egy konzol teljesen ideális, míg egy hardcore gamernek azért nagy érvágás...Volt PS4-em, de eladtam, mert gyenge nekem ez a 1600x900 és éppenhogy 60 FPS :D Lásd BF...maradok PC-nél.
6.
6.
kryszisz
#1: RAGE-nél is sikerült tartani ezt a célt last-gen konzolokon, márpedig azokhoz a gépekhez mérve bitang szép egy játék volt:) Bízom az id-ben, de engem aztán pont nem érdekel a felbontás, a játék legyen jó...az meg jó lesz:D
5.
5.
Én leszarom, 30 fps-en 720p-ben is élvezném, DOOOOOOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hahahhahaah (vérben forgó szemek) elő a BFG-t bazeeeeeeeeeeee :DDD
4.
4.
logic5
#3: Ez ennyi.... :D Szánalom
3.
3.
gomba56
De azért ez durva, hogy 2015-ben még mindig cél a 1080p és a 60fps...
1.
1.
godach
Ha valaki konzolpárti, akkor az én vagyok, de nem is tudom hányszor olvastam már ezt a lassan újévi fogadalomnak titulált mondatrészt.
"1080p és a 60fps elérése a cél"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...