HWSW: Windows 10 teszt - (apró) lépés előre

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 3.
  • Hír
Link másolása
Folytatódik tovább a Nagy Platformváltás a Microsoftnál. A Win32 és a leváltására született UWP a rendszer egészét megosztja, az együttélés azonban harmonikusabb, mint a Windows 8-nál - írja a HWSW.

Rengeteg pixelt vesztegettünk már arra, hogy megragadjuk pontosan a Windows 10 szerepét a Microsoft hosszú távú stratégiájában, a lényeghez talán itt jártunk legközelebb. Röviden: a Microsoft asztali operációs rendszere éppen platformváltás közepén van, a minden elemében kivénült Win32 helyére a (ma épp) Universal Windows Platform (UWP) néven emlegetett API kerül. A váltás azonban hosszú átmeneti időszakot feltételez, ahogy a népszerű alkalmazásokat a fejlesztők fokozatosan átírják az új platformra. Az átírás helyett talán helyesebb az újraírást használni, a két platform ugyanis annyira eltérő, hogy a meglévő alkalmazásokból nagyon kevés tartható meg.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy a Win32 még nagyon nagyon sokáig velünk marad. Illusztrációképp: az Apple 2001-ben indított el egy hasonló platformváltást, amikor a veterán Carbon API-t a modernebb Cocoára cserélte. A platform messze legfontosabb professzionális alkalmazása, a Photoshop azonban csak a 2011-ben kiadott CS5 verzióval állt át az új API-ra (a Microsoft még tovább húzta, a júliusban kiadott Office for Mac 2016 az első teljesen Cocoában írott kiadás). Ha az átállás a Windows esetében is tíz-tizenöt évet ölel fel, akkor a kereken 3 éve megjelent Windows 8-tól számítva jelenleg harmadánál járunk az útnak.

Ez természetesen csak a bevezető, a teljes cikkért irány a HWSW!

87.
87.
Mr.Dead
#81: Ahogy az is, hogy Terminatornak állítod be magad...
85.
85.
ADMlN
#81: Ne aggódj, én megértelek. Ha nekem is csak annyi eszem lenne mint neked akkor én is inkább csak a testi erőm próbálnám fitogtatni.

Ui.: Attól, hog a neten kiállok magamért, nem jelenti, hogy a való életben nem teszem. Csak inkább ott is intellektussal mintsem erőszakkal. Tudod, mi értelmes lények így szoktuk ezt!
83.
83.
Szőrös Car
#74: Mi lelt téged ember? Nem szoktál te ilyen lenni.
Túlzásba vitted a Mátyás sört?
82.
82.
sloth
#75: Bajod van vele? Gyere ki a térre azt lerendezzük.
81.
81.
godach
#79: igen, nevetséges és szánalmas az is, amikor valaki csak a neten tud kiállni magáért.
79.
79.
ADMlN
#74: Mit fogsz vele csinálni? Halálra Caps Lock-ozod? Olyan nevetséges és egyben szánalmas amikor a neten ilyenekkel fenyegetőznek...
76.
76.
godach
#75: Valamivel nagyon kihúztam nálad a gyufát, mert mostanában mindig megtalálsz.
Egyébként nem vagyok verőember.
Randallt már az eleje óta imádom.
75.
75.
Mr.Dead
#74: A GK-n minden tag verőember a való életben?
74.
74.
godach
#73: Igen, tényleg. Az jpeg lenne, mert lefagynál.
73.
73.
randall13
70.
70.
godach
#69: Ugyanezt a kérdést, kicsit kulturáltabban feltenném élőben.
Megnézném, milyen gif reakciód lenne ;)
61.
61.
ADMlN
#55: Ha nem a technológia ellen vagy, akkor nem értem miért lenne neked jobb ha még mindig gőzgépek lennének. Az emberi természet ettől nem változna.

Amúgy azt sem értem milyen jogon papolsz itt a jobb emberi kapcsolatokkal teli utópiádról, mikor az első mondatod az volt hozzám, hogy leparsztoztál, holott ha jól emlékszem én nem illettelek semmilyen jelzővel.

Tartom magam ahoz, hogy csak a szád nagy, de tenni azt nem vagy hajlandó az ellen ami nem tetszik...
54.
54.
ADMlN
#52: Én ugyan nem mondtam meg mit csinálj, "paraszt". Csak megkérdeztem, hogy miért nem?

Vannak ismerőseim akik ugyanúgy vélekednek mint te, csak ők tettek is valamit: kiköltöztek vidékre, se telefonjuk se számítógépük, nem is verik itt a nyáluk. Állatot tartanak, földet művelnek, állításuk szerint jól megvannak.
Ellenben neked csak a pofád nagy, mert azt még talán elhiszem, hogy a telefonra rá vagy kényszerülve, de szerintem senki nem kényszerít, hogy a csúnya gonosz tecnológiákon alapuló számnítógépet böngészésre és fórumozgatásra használd...

Na tiszteletem, "paraszt"!
52.
52.
Red-E-Kamp Van
#49: az ilyenek, te paraszt, ha már igy megszólítasz!azért verik itt magukat. mert valamelyest kénytelenek alkalmazkodni a világhoz. amivel nem lenne baj, de ezt a világot már nem mi emberek építjük, mint az említett gőzgép idejében.
már csak figyelünk és vagy befogjuk a pofánkat, vagy még jelezzük, hogy azért vannak, akik nem tolják le a gatyát, hogy nyugodtan beverjék nekik a dákót.
tökmindegy, hogy összeesküvés, vagy nem. nehogymár te nekem megmondjad mit csináljak. nem ártok senkinek és azzal az egy mondatommal sem erőltettem senkire semmit. azt meg hogy a világ merre halad és mikor milyen szereped lesz, ahol bármiféle információt felhasználhatsz, ami az emberi múltra visszavezethető, nem tudhatod. tehát ennyire ne dugd a fejed a technikába.ha a világ engedné, én nem használnék telefont se, semmit se. de egyelőre erre a bolygóra születtem.
49.
49.
ADMlN
#43: "Aki nem akar ebben részt venni, húzza ki a kábelt ás ássa el a telefonját is jó mélyre, lehetőleg ólomdobozban – ahelyett, hogy hisztizne."
Ezt szívleld meg.

#45: Mert peresz régen, technológia nélkül minden jobb volt...
Komolyan az ilyenek miért itt a neten verik magukat ahelyett, hogy barlangba költöznének?
46.
46.
#20: "Miért, talán terrorista vagy? Vagy tömegmészárlásra készülsz? Esetleg titkos iráni nukleáris fegyverek tervei vannak a Dokumentumok mappádban?"

Idióta....

" Év elején kiderült, hogy a HDD-k firmware-ébe volt a kémprogram elhelyezve."

Ja akkor jó. Így akkor már tényleg nem is baj, hogy egy újabb profitorientált cég kémkedi a sjat és masok érdekeben az emberek után.

Exkuzálom magam.
Barom vagy...
45.
45.
Red-E-Kamp Van
#44: nyugodtabb is lenne a világ.
44.
44.
godach
#43: Komolyan mondom, ha mindenki ilyen üldözési mániás lenne, akkor a gőzgépeket is, még mindig csak a templomajtók nyitogatására használnánk.
41.
41.
Stranger
Linuxot nem egy gaming oldalon kell reklámozni. Majd ha a windows-os játékok 100%-a elfut ugyan olyan teljesítménnyel, akkor lehet róla beszélni. Én most ha leszedek egy 20 éves játékot vígan játszok rajta win10-en emulálás nélkül. Erről szól a PC gaming (részben) és ezt nem tudja a Linux felmutatni.
40.
40.
#37: Nekem is ez a fo gondom.
Jatszani mar nem nagyon jatszok mert tragya ostobasagok a jatekok.
Max nem i indie figyel be neha pedig 2db gepem van jatekra.
Ami meg munkahoz kell 3dsmax,zbrush,ps,crazybump,xnormal meg neccesek linuxon.
Ha okes lenne eszembe nem jutna winfost hasznalni.
32.
32.
Lorthirash
#31: + És akkor most mondhatjuk hogy van más fejelsztőkörnyezet C++-ra de közel sem olyan szintű mint visual studio.
26.
26.
Lorthirash
#25: Még csak most jött ki természetes hogy vannak hibái, de egyértelmű hogy előrelépés a 8.1-hez képest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...