HWSW: Egyelőre nagy siker a Windows 10

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 28.
  • Biznisz
Link másolása
Egy hónapja jelent meg a Windows 10, az első napok óvatossága után az elmúlt néhány héten már széles körben teríti a szoftvert a Microsoft - olvasható nagytestvérünk, a HWSW cikkében.

Gyors ütemben frissítenek a felhasználók a Microsoft új operációs rendszerére, a friss hivatalos adatok szerint már több mint 75 millió eszközön fut Windows 10. Az adatot Yusuf Mehdi, a Microsoft Windows and Devices részlegének vezetője közölte Twitter-csatornáján, további fontos/érdekes adatokkal együtt.

Az üzenetek szerint a cég a világ minden pontján, 192 országban regisztrált már frissítést, és összesen mintegy 90 ezer különböző modellre telepítették a felhasználók a frissen kiadott rendszert. A telemetriai adatok szerint egyes 2007-es modelleket is sikeresen frissítettek a felhasználók - ebben mondjuk inkább az lehet meglepő, hogy ennél régebbi gépekre nem került upgrade formájában Windows 10. A fejlesztőknek érdekes lehet, hogy a felhasználók átlagosan (és eszközönként) hatszor több alkalmazást töltenek le a Windows Store-ból, mint a Windows 8 esetében.

Számok, számok és számok - még több érdekesség a HWSW cikkében!

30.
30.
Normen1976
FaceBook-on nincs, gmailom nincs, Win 10-em sincs, mégis van életem :). Én a PC-m elsősorban játékra használom, arra építettem. Az olvasottak, tesztek alapján egyszerűen nincs szükségem a Win 10-re. A dx12 egy nagy parasztvakítás egyenlőre. Több év szerintem, mire igazán lesz létjogosultsága. A legtöbb játék még mindig dx9-nél jár… mit aggódjak a dx12 miatt ?. Mire tényleg szükség lenne a dx12-re, addigra bőven lesz vulkan is, és még az is lehet hogy senkit nem fog érdekelni a dx12. Csak emiatt felesleges váltani win 10-re, a többit meg tudja a win 8.1 is, vagy a 7 is egy otthoni gépre. VGA-k fejlődése durván belassult, egyszerűen nem éri meg váltani a legújabb termékekre. Igazán nincs is szükség lényegesen nagyobb teljesítményű VGA-kra... szal Win10 ráér még pár évet szerintem. Jelenleg 8.1 Winem van és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Soha nem volt ennyire stabil a rendszerem pedig mögöttem van már közel 40 tél :)
23.
23.
piskóta
Én felraktam a 10-et, de valamiért a rendszer nem ismerte fel a hangfalaimat. Ha elindítottam egy zenét, kiírta, hogy csatlakoztassam a hangfalat vagy fülhallgatót. Vártam vele másnapig, hátha rendbe jön, de nem. Így hát vissza is raktam a 7-est. Szerintem maradok is ennél.
19.
19.
Füles
Akinek nem jött értesítés a frissítésről az nézze azért meg, hogy véletlenül nem Enterprise verziót használ, mivel az nem frissíthető ingyen.
18.
18.
randall13
#16: Jó tanács: ha továbbra is ilyen szinten floodolod az oldalt, még a végén felfigyel rád az NSA, én a helyedben vigyáznék. Remélem azért minimum Tor hálózatról böngészel, sőt, a legbiztosabb az, ha nem is netezel. Én Snowden óta madárkalitkával a fejemen élek. Nem mondom hogy nem néznek hülyének, de legalább biztosan nem tudják meg a nemzetbiztonságnál, hogy mikor látogattam utoljára a gamekapcsot. Ennyit megér.
17.
17.
RangerFox
Csak én nem kaptam értesítést hogy frissíthetek?
16.
16.
Annyira paranoia a dolog, hogy pl svájc és oroszország vizsgálja mit is művel a w10.
Ha nem együttmőködő az ms be lesznek tiltva az államigazgatásban a w10-ek.
Csak néha olvasgatni kéne más oldalakat is.
14.
14.
#8: Nem beteges csak egyszerűen mint az alkesznek a pia. Meg van a dx12, lehet játszani, minden más le van szarva..
Nem lát tovább az orránál.
11.
11.
#7: Jobb félni, mint pár év múlva egy bamba balfaszként feltett kézzel körbe-körbe rohangálni.
Ha netán majd bedurvul a dolog akkor a magadfajta agyreszelék fog a leghangosabban habzó szájjal pattogni...
A magadfajta nézte hülyének azt is, aki azt mondja, hogy le lehet hallgatni bárkit és akár több millió ember üzeneteit is meg lehet figyelni, mert ez lehetetlen.
Aztán mégis.
Szóval jobb ha kussolsz.
8.
8.
mestermagyar
#7: Inkább ez a semmibe vevés beteges.
7.
7.
randall13
#6: Inkább ez a paranoia beteges.
6.
6.
mestermagyar
Én már elkezdtem tanulni a linuxot mert ez a szintű megfigyelés már beteges. Mégcsak visszaváltani sem lehet mert a win 7 és 8 is megkapta ugyanezt a downgradet.
5.
5.
dcba
Nekem is tetszene de vmiert az a maniaja, h amikor bejelentkezem, akkor egy percig nezem, h koroznek azok a pontok a welcome feliratnal, mire bejon a desktop. Utana jo minden, de emiatt mar csinaltam egy clean installt is es 2 hetig 2 masodperc alatt bejutottam, de nemreg megint elkezdte ezt a baromsagot. Csinaltam egy masodik profilt, azzal bezzeg 2 masodperc alatt bent van. Az idegbe tud kergetni, mivel semmi oka nem lenne arra, h ilyen hosszan leptessen be. A rendszer ssdn van, 16 gb memoriam van i7es procim, nincs virusom vagy egyeb szarsagom es kb 2 hetes tiszta telepitesu a windows.
4.
4.
Dercsi
Nekem eddig nagyon tetszik, illetve win 7-ről váltottam se lassúlást, se gyorsulást nem tapasztaltam. Egyedűl az objectdock nevű kedvencem nem szereti, de majd kibírom valahogy :) Azt kell hogy mondjam, hogy nagyon jó lett!
3.
3.
markoci555
Nekem még mindig sehol semmi, már le is sz*rom az egészet.
2.
2.
Azadojat
Nekem eddig nagyon tetszik. Logikus a felépítése és gyors is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...