MGS 5 - csak a Steam telepítőjét találjuk a lemezen

  • Írta: zoenn
  • 2015. augusztus 31.
  • Hír
Link másolása
Néhány kolléga már rátette a mancsát a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain dobozos PC-s verziójára, és meglepődve tapasztalták, hogy a játék fájljai nincsenek rajta a lemezen, csak a Steam 9 megás telepítője.

Noha csak holnap kerül a boltokba a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, már az elmúlt hónapokban botrányoktól volt hangos a sajtó. Mindez Kojima kirúgásával kezdődött, sokaknak nem tetszenek a mikrotranzakciók sem, legutóbb pedig hiányzó letöltőkódokról lehetett hallani, így rosszul jártak azok, akik a PS4-es Day One Edition mellett döntöttek.

A legújabb fiaskó a dobozos PC-s változatot érinti. Néhány felhasználó észrevette, hogy a dupla rétegű DVD-ről hiányoznak a játék fájljai, csupán a Steam közel 9 megás telepítőjét égették rá. Akik abban reménykedtek, hogy a fizikai adathordozó birtokában gyorsan feltelepítik az új Metal Geart, rosszul járnak. Mindenképpen le kell töltenünk a The Phantom Pain 28 gigás kliensét, ami nem lenne feltétlenül baj, ha előtölthetnénk a játékot.

De nincs ilyen lehetőség, ellentétben a konzolos verziókkal, így meg kell várnunk a hivatalos premiert.

111.
111.
Norbiii
Kedves Budai!

A véleményedet nyugodtan leírhatod, semmi gond, de ha kérhetem egy kicsit kulturáltabban, személyeskedés nélkül tedd! Köszönöm! :)
88.
88.
PS4jacksony
Ez olyan mint egy Erzsébet utalvány dvd-én... :)

Beválthatod a játékra igaz...
76.
76.
GAMEROD
Azért sok helyen gondot jelent 30 giga letöltése, sok szolgáltatót ismerek ahol 10Mbit net már VIP csomagnak számít havi 15 ezerért.
59.
59.
dzsiádzsó
Jaj most is sajnálják már az anti warezosok a fejlesztőt, hogy képes egy dupla rétegű lemezt kidobni, amikor egy mezei cd is megtenné, Úrsiten lehet ezek fullon vannak pénzel? Hogy esetleg le se kummantják a warezt, mert a warezoló nem egyenlő egy elmaradt vásárlással? Hmm?
56.
56.
biohazard rex
Én nem igazán értek a jogi dolgokhoz, de ezt nem lehetne perre vinni? Mármint hogy konkrétan hiányzik a játék a lemezről. Mert ez kicsit most kb. olyan, hogy veszek egy mikrós levest, azt csak a recept van a zacsiban, kaja meg sehol. :D
55.
55.
delphijos
#40: Szerintem itt nem ez a lényeg, bár konkrétan ez engem nem érint. Aki lemezen vette meg gondolom nem véletlenült tette. Ha letölteni akarta volna, megteszi.... Igy olyan mintha vennék egy BR filmet, és csak egy ITunes kupon lenne benne, hogy töltsem le. És ha szóvá tenném, még én lennék a hülye, hogy ki használ még fizilka adathordozót?
51.
51.
Yanez
#49: Nem a legismertebbnek tituláltam, csak azok közé soroltam.
45.
45.
keiji maeda
engem valamelyik nap is felbaszott egy letőlthető formátumban megvásárolt konami játék..... nevetséges , a Metal 5 . része után remélem csődbe mennek mert nevetséges és felháborító amiket tudnak művelni.............
44.
44.
PaprikaJancsi
A Ground Zeroes nagyon rossz volt szerintem. Nem hiszem, hogy ez sokkal jobb lenne.
43.
43.
Gykrizsi
#41: Lehet hogy rá jellemző tulajdonságok, de el járt felettük az idő. És miért ne hasonlítsam, ha a két játék egy kategória. Persze sok mindenben eltér, de alapvetően mindkettő egy lopakodós játék (boss harcok, stb. kis részét teszik ki). Nem olyan a különbség, mint ha a szim autós játékot játszanál, vagy egy full arcade versenyt. Inkább mint egy PES vs. FIFA, csak vegyük úgy, hogy az egyikben csupán alapmozdulatok vannak, a másikban ezek mellet cselek és egyéb dolgok is. És akkor megkérdezem magamtól, miért válasszam azt 2015-ben, amikor a másik 2013-ban komplexebb játékmenettel bírt. Remélem így érthetőbb a dolog.
41.
41.
shatterhand
Csípem amikor egy ezeréves sorozatot azert fikaznak mert hozza a ra jellemző tulajdonságokat. Mgs az mgs. Közé nincs a Splinter cellhez. Azt nyugati fejlesztok készítették. Ott nincsenek jellegzetes bossharcok meg olyan csavaros tortenet mint itt.
Meg mindig azon csodalkoznak hogy doboz,meg lufiztatas. Nem a hype volt nagy hanem hogy mast vartatok. Pedig a japo stílusa az megmaradt. Mintha én egy full szim pc-s autós jatektol nfs-t varnek csak azert mert mindenki isteníti.Attol hogy én mast várok meg nem a japánok tehetnek. Mindent megmutattak a gameplaybol. Elotte mar eldőlt tetszik-e majd az embernek.
40.
40.
rappit
Aki manapság még DVD-ről telepíti a gépére a játékait az le van maradva egy jó 10 évvel :DD Akinek a gépe elvisze egy ilyen AAA címet annak azért már csak van olyan internet előfizetése, ami gyorsabb, mint egy DVD olvasóé.
39.
39.
Drraco
#38: *blogszekcióban, bocsánat
38.
38.
Drraco
Még mindig tud újat mutatni a játékvilág, úgy tűnik :D Na persze nem a játékmenet terén, hanem a tálalásban...

OFF: Egy takarítás jó lenne a kommentszekcióban, romova elvtárs alkotói túltengésben szenved :D
35.
35.
zozo76hun
van akinek KELL a lemez mert azt szereti ha fizikailag is megvan neki. hat tessek itt van, a lemez. :)
33.
33.
valti61
32.
32.
zarándok
Egyszerűbb lett volna egy darab papír a letöltő kulccsal... Erre elpazarolni egy 4,7gigás DVD-t... Bah
29.
29.
Gykrizsi
#24: Egy hónapja játszottam, és nálam sosem kezdtek el komolyabban keresni, annak tudatában, hogy a fél tábort likvidáltam. Most azt a dobozos baromságot hagyjuk inkább, full röhejes az egész dolog.
24.
24.
azureknight0715
#19: nem tudom melyik verzióval játszottál te, de a gz-ben az elkábított ellenfelek ébredésekkor jelzik rádion hogy valaki kiütötte őket és elkezdenek keresgélni. Lopakodással kapcsolatban, a gz-ben a tárgyak 90%-a hiányzott ami arra használható, de a pp-ben már benne lesz a doboz, hologram, lufi vagy mi, nem bezélve a társaidról akik a játék folyamán lesznek.
22.
22.
Gykrizsi
#21: "A GZ nem a PP, ergo szerintem, hogy milyen lesz a PP, elég meredek a GZ után rávágni"
Ezt azért te sem mondod komolyan. Ez az MGS5 prológja, és a játékmenet nagy valószínűséggel nem sokat fog változni. Biztos lesz valami apró eltérés, egy-két további cucc, de alapjaiban nem fog változni. Ami gondom volt a GZ-vel, az 90% hogy itt is gond lesz. Mindenesetre biztos jó lesz, szó se róla, nem a sorozat ellen akarok beszélni, de azok után amit olvastam pl.: a GZ-ről, óriási csalódás volt, milyen üres, és egysíkú volt a játékmenete. Persze mindenkinek más az ízlése, de nekem egy Splinter Cell után pl. nagyon kevésnek érződött.
21.
21.
Yanez
#19: A GZ nem a PP, ergo szerintem, hogy milyen lesz a PP, elég meredek a GZ után rávágni. Lehet, hogy 10 pontos, vagy kicsit kevesebb, de az biztos, hogy kiemelkedő a többi hasonló játék mellett. Elvégre a világ egyik legelismertebb szériájáról van szó!
20.
20.
PrimYaz00
#13: Neked még van olvasód :O
19.
19.
Gykrizsi
#15: 1-2 résszel játszottam, és aláírom, hogy jó, de azt nem értem, miért lett így felkapva (persze egyben lehet hogy jó a sztori). Mindenesetre játszottam a GZ-val is, amiből következtetni lehet, hogy milyen lesz a végleges játék. A hangulat megvolt, de a játékmenettel annál nagyobb gondjaim voltak. Olyan dolgok szerintem, mint hogy ellenőrzőpontoknál a katonák indokolatlanul újratermelődnek, elkábított katonák 3 perc múlva újraélednek, de persze utánunk már nem kutatnak utánunk (azt nem tudom miért). Szerintem ezek a játékelemek 2015-ben már vállalhatatlanok. Másrészt a lopakodás igen fapadosra sikerült véleményem szerint. A két évvel ezelőtti SC: Blacklist köröket ver a játékmechanikára és lehetőségekre, még úgy is, hogy az egy jóval lineárisabb cucc volt. Mindenesetre szeretem az ilyen játékokat, és azt kell mondanom, igazán csalódtam benne, ahhoz képest milyen nagy dobra volt verve a dolog.
18.
18.
#15: Én nekem is kicsit sok volt, hogy már a telepítés közben 10-esre értékelték, de persze a tesztek nagy része "work in progress" tehát nem végítélet. Mindenesetre a legutolsó trailer azzal a batár robottal elég komoly volt, sajnálom, hogy önmagában nem kedvelem a lopakodós, espionage dolgokat, de végigjátszásokban majd megnézem a legjobb részeket :)
17.
17.
PS4jacksony
Mi értelme volt ennek csak pislogok mint a kiszántott egér...

9 mb -ot képesek voltak kiírni több ezer példányban ?
Akkor miért nem letöltőkódot adtak el inkább ?

Így olyan érzésem lenne miközben kezemben a "játék" ,hogy basszus vettem egy DVD tokot :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...