Előfizetnél a videojátékos Netflixre?

  • Írta: fojesz
  • 2015. szeptember 27.
  • Hír
Link másolása
Képzelj el egy szolgáltatást, ahol havidíjat kérnének tőled, cserébe pedig megadják azt a lehetőséget, hogy korlátlanul szemezgess a kínálatban szereplő játékok közül. Bevállalnád?

Ezt egyébként nem is mi kérdezzük, hanem az Electronic Arts, amely egy felmérést indított a témában a Chadwick Martin Bailey marketingcég közreműködésével. A szolgáltatás túlmutatna az EA Access, az Xbox Live Gold és a PlayStation Plus ajánlatán, és havidíjért cserébe korlátlan hozzáférést biztosítana a kínálatában szereplő címekhez.

A kutatásban egy sor konkrétumra rákérdeznek:

  • Mennyit kelljen várni egy új címre?
  • Mely kiadók játékai szerepeljenek a szolgáltatásban? (Az EA, a Ubisoft, a Bethesda, az Activision és a Take-Two is meg van említve.)
  • Legyenek-e indie játékok, legyenek-e kiegészítők?
  • Legyen-e korai próbalehetőség?
  • Mennyibe kerüljön a szolgáltatás?


És a többi. A szolgáltatást egyébként PC-exkluzívként emlegetik, de igazság szerint ennek egyelőre nem sok jelentősége van. A kutatás nem számít bejelentésnek, még csak az sem biztos, hogy indul ilyen - épp azért készül, hogy az EA feltérképezze, lenne-e igénye ilyesmire a játékosoknak.

19.
19.
Badfear
Nem lenne rossz, viszont nálatok nem lenne bőség zavara érzés? Hirtelen elérhetővé válik rengeteg játék, és, ha ki is választasz egyet a sok közül, azon gondolkozol, hogy valami mással kéne játszani, hiszen van rá lehetőség.
18.
18.
gel00
Lesz rá piac biztosan. Csak az értékesítési modellt lesz nehéz kitalálni.
17.
17.
patka21991
Ez szerintem jo otlet. Ha lenne Xbox one-om ott befizetnek arra az EA Accesra is.
Amugy 15-20 ezer forintos eves dijat tudok elkepzelni. Es miert? En ugy gondolom h ez az a maximum osszeg, amit kiadna egy olyan gamer, aki csak hasznalt jatekokat vesz olcson.
12.
12.
Neo1989
Az Onlive volt ilyesmi de megszűnt, egyébként azt nem említik h akkor a gépigény szempont lenne v nem. Továbbá lehet h én öreg vagyok de szeretem a polcon a tokban tartani, lemezen.
10.
10.
mestermagyar
Eleve az is rettenetes hogy tulajdonképpen a játékokat már nem is te birtoklod jogi értelmben a mai áruházakban.

Ez kizárólag arra jó, hogy magához láncoljon és kikerülhetetlen monopolhelyzetbe kerüljön egy cég. Pénzbeli függés. Ez tulajdonképpen egy kötelező adónak felel meg. Gondoljatok bele egyes helyzetekbe, és meglátjátok mennyi alkalommal végződik ez abban hogy odaveszik a játékod.

Eleve arra sincs megoldás hogy mi van ha mondjuk egy valve becsődöl. Igazából nevetve szarhat ránk mert a játékok nem voltak abban az értelemben a mieink.

Egyszer végigjátszós rövid singleplayerekre jó max.
8.
8.
Raam989
Amugy, ha tenyleg flottul mukodne minden es megjelenes napjan ott lenne a kinalatban a friss jatek, en nem sajnalnek ra havi 10-20e ft-ot. Ez az az osszeg, amit minden honapban elkoltok ilyen-olyan formaban a videojatekokra.
7.
7.
Raam989
Most is van mar hasonlo szolgaltatas, Nvidia Grid-nek hivjak. De gyakorlatilag a ps+ is ugyan ez, csak ott szar a kinalat...
5.
5.
markoci555
Nekem semmiképpen nem érné meg. Ha belegondol az ember, szerintem jobban megéri megvenni a játékot, egy szép kis leárazásnál, minthogy havidíjat fizessen. Egyszer megveszem aztán örökké játszhatok, nekem ez jön be.
3.
3.
godach
Havi 5-6 ezret simán rászánnék, ha tényleg lenne egy ütőképes kínálat. Nekem most a PS+ és Gold is megéri, igaz az havi 1500-2000 és "csak 2-2, régebbi gennel együtt 4-4 játék, minimum.
És igen, nem a multi miatt, hanem a játékok miatt van tagságom, tehát nem ajándékként tekintek rá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...