SW: Battlefront - PS4-en játszanak a legtöbben

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Több ember játszik a Star Wars: Battlefront PlayStation 4-es változatával, mint PC-n és Xbox One-on együttvéve. A masszív eltérésekről tanúskodó számokat egy szervermonitorozó oldal tette közzé a szombati adatok alapján.

Minden jel szerint a Star Wars: Battlefrontnak PS4-en van a legnagyobb játékosbázisa, legalábbis az EA szervereit figyelő weboldal adatai alapján ez a helyzet. November 22-én 188,171 játékos játszott egyszerre a Sony konzolján, míg 113,696-an Xbox One-on és 48,292-en Windows PC-ken. Azaz PS4-en 25 ezerrel több felhasználó játszik, mint a másik két platformon együttvéve.

Nem árt megjegyezni, hogy ez az adat óráról-órára, napról-napra változik, nem ad teljes képet a felhasználók pontos számáról. Szintén nem tudni, hogy eddig pontosan mennyi kópia talált gazdára a DICE játékából, annyi biztos, hogy az EA összesen 13 millió darabot szeretne elpasszolni a játékból.

A Battlefront november 19-én jelent meg Európában. A kiadó már a folytatáson gondolkodik, illetve más műfajú Star Wars-alkotások is várhatóak tőle PC-re, konzolokra és mobilokra.

42.
42.
Kobe24
#38: Te telleg eleg rpsszul sikerult egy gyerek vagy :)
41.
41.
delphijos
#33: "Szerintem meg ez a játék pont az, amit két-három meccs alatt kiismersz, nem egy Witcher/ Fallout stb, amibe szár órákat teszel bele, és akkor is találsz újdonságot."

Nincs azzal gond hogy nem tetszik a játék. Ezt mindenkinek szíve joga eldönteni. Szerintem egy kritikánál inkább azt sérelmezik sokan amikor a véleménnyel együtt az is jön hogy akinek viszont tetszik, az minimum idióta, és /vagy átvert, megvezetett, igénytelen stb... Felhoztál két példát. Ezek valóban nagyon tartalmas akár több száz órás játékot ígérnek. Esetleg még 1-2 hasonló címet lehetne is mondani. És a többi? Akkor ezeken kívül ne vegyen semmit az ember? Mert a többi szinte egy-két délutánig tart ki, húszezerért... És azt mondom hogy ennél igenis több van a Battlefrontban. Egy csak multi játékban amúgy sem lehet Witcher3 szintű tartalmat várni. Ott inkább az a "tartalom" hogy az ember online nyomja, ha szerencsés akár baráti társasággal , és minden menet más. Lehetett volna jobb? Hát hogyne ! És attól feltétlenül rossz valami hogy lehetett volna jobb? És végül: A játékmenettel, a tartalommal, az árral kapcsolatos kritikákkal nem vitatkozom, mert az egyéni ízlés kérdése. De hogy a játék ne adná vissza az SW hangulatot az egész egyszerűen nem igaz. Amit már elöbb is írtam, egy Bespin, vagy Tatooine helyszíntől mennyivel lett volna "star wars-abb" mint mondjuk egy Hoth-tól és egy Endor-tól? Arról nem beszélve, hogy DLC-ként jöhetnek még más helyszínek. Mégegyszer hangsúlyozom engem nem zavar a kritika, ha a JÁTÉKRA irányul. De ha már azt is "tartalmazza" hogy aki esetleg másképp gondolja mint Te az hülye, vagy csak "védi a szart amit megvett" az már nem "szókimondó kritika".....
40.
40.
Caleon
Tudod mit? Te vagy az év gyökere, mert úgy nyilvánítasz véleményt, hogy aki nem így látja, ahogy te, az hülye. Ez nem vélemény, hanem inzultus.

Amikor általánosítasz, mint a #10-ben. És ha valakinek tetszik, az már nyáladzás?

Agyam eldobom.

Amúgy nem értem, ha valaki elégedett a játékkal, azt minek győzködöd? Attól neked vagy neki jobb lesz? Vagy holnaptól akkor az EA szivárványt fog kakilni?
39.
39.
Ruga
#38: Aha, szóval akinek pozitív véleménye van valamiről az nyáladzik aki meg konkrétan haterkedik az az okos és van véleménye. Hát öcsém te mekkora egy gyík vagy, bár ez a nevedben is benne van. Ja nem mert te itt valami magasröptű okoska vagy aki háromnegyed óra alatt kiismer egy multiplalyer játékot az összes mappal és az összes moddal, mindent tud a dlc-kről és képes akkora hülyeséget leírni, hogy tartalomban hasonlítja egy szerepjátékhoz mint a witcher és a fallout.. a nagy megmondóember überf@asz.. egy vicc vagy.. menj és sírd tele a párnát, ha rájössz mennyire sz@r neked az élet.. :D
38.
38.
Gykrizsi
#34: Imádom ezt az oldalt. Vagy nyáladzol egy cím alatt, vagy kimondod a véleményed és te vagy az év gyökere, meg valami (sajnost azt nem láttam, mert ki lett moderálva). Tudom, véditek azt amit megvesztek, de ha az EA-t megkérdeznétek, hogy kinek van igaza, hát kíváncsi lennék az összinte válaszukra. Mindegy vegyétek meg a dlc-ket is, meg készüljetek, mert már rég be volt jelentve a második rész is. És ezek után arról papoltok nekem, hogy igenis van benne tartalom.
35.
35.
Kobe24
#33: kimoderált üzenet
34.
34.
Kobe24
#10: Gratulalok ev gyoker cimet elnyerted !!! Tokeletes van abrazolva az emperor a jatekban ugyanigy nezett ki a filmben is! Meselj mar akkor amugy mitol lesz star wars hangulatu egy palya ha nem ezeket az elemeket tartalmazza amiket felsoroltal h xwongek meg at-at vannak szetrombolva vagy egy tie fighter eppen? Ha ilyen kurva okos vagy
33.
33.
Gykrizsi
#32: Amiket leírtál, azokat egy röpke háromnegyed óra alatt kitapasztaltam.

"Én úgy érzem a játékban még csak a felszínt kapargatjuk és lehet, hogy egy csomó huncutság csak a karakterek fejlődésével/feloldásával válik elérhetővé"
Na ne szivas már, mert szakadok a röhögéstől. Minden kint van menüben, mi fog kinyílni, és nincs nagy különbség köztük. Játékmódok meg marha Basicek, van vagy három KotH, de az attól, hogy egy gyűrűben állunk, vagy egy kuka droid mellet, nem változtat semmit.
Komolyan mondom bemesélitek magatoknak, mekkora játék ez. Nem azt mondom, lehet élvezni, ha valaki erre vevő, de ez attól még egy lehúzás, egy vicc. De ahogy látom, lassan már legendás lesz a játék. Szerintem meg ez a játék pont az, amit két-három meccs alatt kiismersz, nem egy Witcher/ Fallout stb, amibe szár órákat teszel bele, és akkor is találsz újdonságot.
32.
32.
Ruga
Nem tudom Gykrizsi mennyit játszottál a végleges játékkal a bétán kívül, de sok mindent megváltoztattak benne és egy csomó játékmod ugye csak most vált elérhetővé. Ezt egy röpke hétvége alatt kitapasztalni és megítélni csak annyira konzekvens mint a véleményed. És az ördög mindig a részletekben van.
Nekem pl rohadtul bejön, hogy a fegyverek tűzereje és sebzése pont úgy lett eltalálva, hogy sokszor a filmbeli jelenetekben látott tűzpárbajok alakulnak ki egy egy fedezék/célpont körül. Az endor az valami elképesztően néz ki, de a többi pálya is pazar. Az endoron a "motorozás" meg hát hatalmas móka coopban. Ráadásul az irányítás baromira el lett találva, csodálatosan kezelhető egérrel, ahogy a repcsik is sőt, kontrollerrel csak bénáztam az egérhez képest.
Én úgy érzem a játékban még csak a felszínt kapargatjuk és lehet, hogy egy csomó huncutság csak a karakterek fejlődésével/feloldásával válik elérhetővé. Még nem próbáltam, de elvileg lehet a hősök mellé testőrként csatlakozni pl. (ez biztos vicces lesz haverokkal):)
Szóval szerintem egy picit hamar elítélted, sokkal több van benne, és a star wars hangulat is el van találva. Én az első estét, a haverokkal egyetemben, vigyorogva játszottam végig. Mindent leszarozni csípőből manapság divat lett, de azt sem mondhatnám, hogy nincs alapja, ugyanakkor ez a játék egyértelműen nem az a darab amit ennyi idő után objektíven meg lehetne ítélni, legalábbis olyan negatívan biztos nem mint tetted.
31.
31.
delphijos
#24: Szerintem ezek kicsit mondvacsinált problémák. A Hoth, az Endor nem jó, lelketlen, de Mos Eisley-tól meg a Bespin-töl rögtön SW lenne? Ha maga a játék nem jön be, oké, nem vagyunk egyformák. De ez a "nincs benne az SW lélek" nagyon lábszagú. Az meg hogy a fórumokon is vannak akiknek nem tetszik ? És? Olyan játék nincs ami mindenkinek tetszik. És pont egy SW játéknak még azzal is meg kell "küzdenie" hogy a legtöbb ember valamilyen csodát vár. Az ilyen kultikus dolgoknál ez nagy teher. Pontosan senki nem tudja előre megmondani mit szeretne, csak "k..va jót". Én egy szóval nem mondom hogy tökéletes játék lenne, de élvezetes, és sok időt el lehet tölteni vele. Többet mint sok single címmel.
30.
30.
Caleon
#29: az tetszett = az nem tetszett ;-)
29.
29.
Caleon
#28: Toltam a bétát egy csomót, szóval azért ne tekints teljesen laikusnak. Nekem csak az tetszett, hogy lököd itt a megmondóember-dumát (lásd #10).
Kezdettől nem tervezem megvenni teljes áron, mert nem lenne elég időm foglalkozni vele és mert a béta nem győzött meg. De tiszteletben tartom, hogy sokaknak tetszik, és nem hülyézem le őket. Ennyi.
28.
28.
Gykrizsi
#27: Már megbocsáss, de úgy vitatkozunk, hogy egyikünk nem is játszott vele? Az meg milyen hozzáállás már, hogy úgy sem várt senki semmit, miért vagyunk ellenségesek? Én nem emlékszem meg a minimummal, mert eddig sem csináltak semmit elvvel. Meg igenis baj, hogy egy cég nem bír semmi mást készíteni,, csak pl. BF-et. Akkor ne csináljon mást, bízzák másra.
27.
27.
Caleon
#26: Sok weboldalt láttam és olvastam, vannak vélemények és ellenvélemények. Igazából sokan mondják azt is, hogy a béta óta jobb a játék és már a lépegetőket is meg lehet verni a Hoth-on.

Azt látom, hogy "a CoD szar, mert évről évre ugyanaz, az SW meg szar, mert nincs annyi tartalom benne, mint a CoD-ban". Nagyjából ez a fórumokon a negatív zanza. Meg ez a SW egy átskinezett BF, ami nem értem, miért lep meg bárkit is, hiszen a DICE csinálta, ők pedig ebben specialisták.

Szerintem aki szeretne most játszani ezzel a felhozatallal, az úgyis szívesen megveszi, a többiek meg majd egy év múlva csapott áron hozzájutnak egy olyan verzióhoz, amiben már minden dlc is benne lesz.

A játékból máris elég sokat eladtak, és lesz még egy óriási eladási hullám karácsonykor, a film megjelenése után. Arról lehetne vitatkozni, hogy mennyire szimpatikus az EA-tól kevés tartalommal kiadni a játékot (bár én nem tudom, valóban kevés-e, mert nem vettem még meg), de tudtommal amúgy is mindenki utálja az EA-t, így megint csak nem értem a puffogást, legrosszabb esetben is azt hozta a kiadó, amit amúgy is elvártatok tőle, nem?
26.
26.
Gykrizsi
#25: Még egyszer elmondom, hogy egy 1000, vagy legyen 1500 Ft-os jegy nem mérhető egy mai játék árával. Máskülönben aki nem látja, hogy ez a játék a lehúzásról szól, az örüljön neki, az EA is örül, hogy a sok okos megveszi. Egyébként figyelmedbe ajánlom a weboldalakat és fórumokat, és győződj meg róla, nem csak én vagyok így a véleményemmel.
25.
25.
Caleon
#23: SZÁMODRA a játék rosszul sikerült. De vajon miért győzködöd azokat is, akiknek tetszik? Gondolom nem mész hozzá egy pasihoz se, ha nem tetszik a nője, hogy oltsad miatta, mert nem a te tetszésednek megfelelően választott.

Ha az az elved, hogy a szarért nem szabad fizetni, akkor a "nézze meg a filmet, akármilyen is lesz", elég meredeken hangzik. Sokkal következetesebb lett volna azt írnod, hogy "te figyelj már, hacahatvanhat, megnézem a filmet, és ha szerintem nézhető, akkor majd nézd meg te is".

Hiszen itt úgyis minden arról szól, hogy van a te véleményed és aki mást mond, az hülye.
24.
24.
Gykrizsi
#21: Játszottam az eredetivel, és ott sem voltak sokkal komolyabb pályák egy-két kivétellel. Miért nincs olyan pálya, mint Mos Eisley, a jedi templom, halálcsillag, felhőváros, .... Talán mert oda nem lehet játműveket rakni? Nem tudom, de ezen is csak az érződik, hogy a DICE csak Battlefieldben tud gondolkodni, és nem tud mást csinálni. És egyáltalán nem szórakoztató a játék, legalábbis számomra. Halál unalmas pályák, az egész olyan üres, lelketlen. Nem látom értelmét, és nem azért, mert csak multi van, mert Titanfallal is rengeteget játszottam, mert abban volt valami újdonság, pörgős volt, akciódus. Ez lomha, ezerszer látott, semmi.
23.
23.
Gykrizsi
#20: Nem értem mit akarsz mondani ezzel. Egy mozijegy ára nem egyenlő egy 20k játékkal. A játékkal játszottam, és tudom hogy rosszul sikerült, a filmet meg még nem láttam. Nem biztos hogy jó lesz, de lehet, hogy igen. Én pár perc trailerből ezt nem bírtam eldönteni, de ha te igen, akkor örülök neki.
22.
22.
kamgecam
#12: +1
Nekem is nagyon bejön a játék.Főleg hogy ilyen autentikus Csillagok Háborúja játék még nem volt,és mint ősöreg nálam ez egy gyermekkori álom beteljesedése.
Pont az a baj hogy több tartalom kellene hozzá mert nagyon jó.Egy finom tortából nem elég egy szelet.Kár hogy nincs single rész,és a seasonpass-al elmehetnek a csába.
Viszont anélkül tutira megveszem és jó pár kellemes órát fogok beleülni a multiba.
21.
21.
delphijos
#10: "Azért, mert fogsz egy erdőt/sivatagot/sziklás pusztát/havas pusztát, és rávágsz két Imperial Shuttle-t, vagy három x-szárnyút, az nem lesz Star Wars, azt fércmunkának hívják."

Mitől lesz az?

Nincs azzal gond ha nem tetszik valami, de láthatóan max. a beta-val játszottál, innen a sommás vélemény. Azt is jó olvasni hogy itt mindenki minimum John Carmack, a kisujjában van a játékfejlesztés, és pontosan tudja, hogy ez a játék csak pár skin rádobása volt a BF-re, és a többi időben a töküket vakarták a fejlesztők. Mindenki szabadon dönt hogy megéri-e neki egy játék vagy sem. Szerintem elsősorban az számít hogy menni szórakozást tud nyújtani. És ha van akinek emellett a "semmi" tartalom mellet is sokáig leköti, akkor már nem költötte hiába a pénzét. Félre ne lrtsd, én sem vagyok boldog ettől a fene nagy DLC őrülettől ami manapság van ( de tegyük hozzá hogy ez NEM csak a Battlefront-ra igaz ) , de még így is többet látok ebben, mint egy 20 ezres singe player játékban, amiben van 10-12 óra játékidő. Ami meg az árat illeti, szerintem felesleges most Ultimate Edition-t venni, elég a sima, és ha jönnek majd a DLC-k, és olyanok is, jöhet a season pass.

20.
20.
Caleon
"Egy igazi rajongó nem vesz ilyent meg, mert van benne annyi büszkeség, hogy nem engedi, hogy ilyen vackokkal szúrják ki a szemét." Gykrizsi

"A filmet azért ne hagyd ki szerintem, egy ezrest ne mond, hogy nem ér meg, akármilyen is lesz." Gykrizsi

"...egyes emberek nem fogják fel, hogy ha minden szart összevásárólnak..."

Legalább lennél következetes.
18.
18.
Chrysh
http://ps4daily.com/wp-content/uploads/2015/04/battlefront-features.jpg
17.
17.
Necreon
#13: Tedd még hozzá az Ubit, aztán legközelebb csak 10 év múlva vegyél bármit is, amikor a Blizzard megint kihoz valamit.
16.
16.
Gykrizsi
#14: A filmet azért ne hagyd ki szerintem, egy ezrest ne mond, hogy nem ér meg, akármilyen is lesz. Fekete Péntekhez meg sok szerencsét, biztosan lesz valami jó, steamen mindig vannak nevetségesen alacsony árak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...