PC-re nincs Halo, de a rajongók majd megoldják

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Ha abban reménykedtél, hogy a Microsoft egy nap elhozza számítógépekre is az aktuális Halót, akkor itt egy fan projekt, amire érdemes lesz figyelned. Ha minden igaz, a jövő év végén már játszható lesz.

Az Installation 01-projekt célja az, hogy egyetlen játékban élvezhessük a Halo 1-3 multiplayerét PC-n. A készítők szerint nem szimpla portról lesz szó, inkább a Bungie alkotásainak eszenciáját szeretnék átadni, de mindenképpen egy különálló játékról beszélünk.

Az alkotók állítása szerint jogszerűen járnak el, nem sértik a Microsoft szellemi tulajdonát, hiszen egy rajongói projektről van szó, legálisan lehet letölteni és pénzt sem kérnek érte, még annyit se, hogy fedezzék a költségeket.

A csapatnak egyelőre nincs neve, és tagjai a világ minden tájáról származnak. Igazi összefogás eredménye lesz az Installation 01, a játszható verzióra 8-12 hónap múlva számíthatunk.

Apró megjegyzés: azért nem reménytelen egy hivatalos Halo. Egy októberi hír szerint Frank O'Connor arról beszélt, hogy a Halo 5: Guardians akár PC-re is elkészülhet. 

18.
18.
vabe
#17: Jobb mint ez a fan tákolmány a hírben és már játszható.
17.
17.
vabe
PC-re van Halo Online multiplayer, de csak oroszoknak érhető el asszem.

https://www.youtube.com/watch?v=Ri7jOawPGy8

https://ru.4game.com/halo/install/
16.
16.
#14: upd: az 1991 az 1994, benéztem :)
upd2: amióta cseréltem laptopot, azóta full frammel meny a mario-kart is emulátorból + wii remote és csak a kontrollert kérem el, a gépet nem. DE még arra is sajnálom a pénzt, hogy vegyek . Azért 2 db. Witchert vagy Fallout-ot vehetek vagy 1-1-et :)
15.
15.
kelanow01
#14: ... és hogy ne érezd hogy kirívó vagy ezzel a hozzáállással, maximálisan egyetértek.:)
11.
11.
dcba
#8: Az ilyen nagyvallalatok szeretik az ingyen penzt es a Halo 3-t csak at kene portolni, adni neki 1080p-s felbontas tamogatast es sztem hatalmas bevetel lenne belole a sok kiehezett PC jatekostol es nekik kb nulla invesztalas lenne az egesz. De neked is igazad van amit mondasz, h kiadnak 1 reszt, aztan ha kell a folytatas, akkor gyere vegyel boxot. Nalam bejott :( (Fable Gears Halo stb..)
8.
8.
Heldengeist
#7: Nem csak a nyereségességről van szó. Azon már túl vannak az Xboxos verzióval. Ez itt a konzoljuk kevés húzócímének egyike. Ha ki is adnak egy-egy részt, azt csak marketing okból teszik, hogy lásd, minek nem játszok a következő részeivel, ha nem veszed meg a konzoljukat. Ezt játszották a Gears of Warral és a Fable-vel is.
7.
7.
dcba
#5: En sem ertem, h sok sok eves jatekot mint a Halo 3 miert nem adnak ki PC-re, amikor azt mar ertekesiteni ugysem tudjak, PC-n meg akkora kereslet lenne ra, h sztem lazan nyereseges lenne egy sima port ami tud 1080p-t.

En pl utalok multizni, de a Halo 5 multija nagyon tetszik, eskuszom a regi Doom-os idok jutnak rola eszembe.
6.
6.
Tokodboy
Ez annyira szar hogy presztizsbol is leszarja az MS :D
5.
5.
Épp ez az, hogy az MS nélkül semmilyen formában nem kérhetnek érte pénzt. Ők pedig pont nem arról híresek, hogy egy ilyen ( egyébként egyenlőre nagyon amatőr ) kezdeményezést támogassanak.

Viszont, ha nem tudják megakadályozni ( egyébként meg tudnák ) akkor presztízs kérdésből simán csinálhatnak például jobbat. Az alapanyag megvan, felvevő tábor megvan és egy alamizsna 3-al simán visszahozná a ráfordítást. Arról nem is beszélve, hogy megcsorgattatják a nyálunk, hátha bevonódunk az újba. Marketing fogásnak nem olyan rossz. Láttunk már ilyet, GOW-nak és HALO 1-2-nek hívják ( bár ez utóbbi pont ellenkezőleg sült el :). Az egész azon múlik, hogy a belsős megbeszéléseken valaki feldobja a témát és mennyire vevők rá a managerek. Semmi sem elképzelhetetlen. ( A Valve-ról sem gondolta senki, hogy beáll a Black Mesa mögé, most meg ötszörös áron adják, mint az eredetit :) Engem mondjuk nem érdekel, mert szerintem egy üres lufi a széria, de ez az én magánvéleményem, senkit nem érdekel! :D
4.
4.
mestermagyar
#3: 3 játékot összefoglaló*
3.
3.
mestermagyar
#2: egy 3 játékot támogató ingyenes multival te nyomást gyakorolnál? Szerintem nehezen fog menni, de ha mégis akkor annyira nem lesz fényes következménye. Ha ide beérkezik a micro$oft gyors, akkor kapsz majd egy jó kis végletekig monetizált AAA multicskát ami 1 évig eléldegél azon a pár alapmapen és a gurmóknak kiadott 30 dolcsis 4-4 mappackekkel.
2.
2.
Nem tudom, hogy ennek nem-e esetleg az a célja, hogy nyomást gyakoroljanak az MS-re, hogy csinálja meg rendesen ?! Kíváncsian figyeljük, én ugyan az első három alapján nem szeretem ( a többibe, már bele sem néztem ), de ez nem jelenti azt, hogy nem örülnének egy csomóan neki.
1.
1.
mestermagyar
Ennél már csak egy fokkal az lenne a jobb ha csinálnának egy kicsit eltérő játékot hogy GPL alatt kiadhassák (szabad módosítás és terjesztés).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...