Escape from Tarkov - realisztikus orosz MMO készül

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Az orosz Battlestate Games kemény fába vágta a fejszéjét: egy történet-vezérelt MMO-t készít, amely egyfajta FPS/TPS/RPG hibrid lesz a teljes realisztikusságot szem előtt tartva. Mozgásban tényleg döbbenetesen fest.

Az Escape from Tarkov egy modern és korrupt orosz városban játszódik, ahol két magán katonai szervezet véres harcába csöppenünk, amely még a civileket sem kíméli. Főhősünk az ellenállók csoportjához szegődik és szembeszáll a két elnyomó erővel. Csak a legjobbak élhetik túl a küzdelmeket.

Az ígéretek szerint a játékmenet során alkalmazkodnunk kell az adott szituációhoz, a Battlestate Games mély narratívával vértezi fel a PC-s játékot, több fő- és mellékküldetést vállalhatunk el, így folyamatosan fejlődhetünk és megismerhetjük a történetet.


A srácok a többszintű realizmusra törekednek. Egy harci szimulátorként tekintenek a gyermekükre, a gunplay is ehhez igazodik. Számos körülmény befolyásol minket, nem csupán a fizikai sérülések, hanem a környezeti hatások is. Mindezt 100 százalékban valósághű ballisztika tesz teljessé, mozgásunk felett teljes kontrollt gyakorolhatunk. A fegyverek kezelése is olyan, mint a valóságban, ráadásul testre is szabhatjuk azokat.

Attól függően, hogy mit csinálunk, úgy kapunk tapasztalati pontot is. Több mint 100 képességet fejleszthetünk, melyek négy típusba sorolhatóak: fizikai, kognitív, harci és praktikus.

Csak a megfontolt taktika vezet sikerre az Escape from Tarkovban: ellenséges bázisokon üthetünk rajta, de lopakodhatunk is, nem is beszélve a kooperatív küldetésekről, a felfedezésről és a nyersanyagok gyűjtögetéséről. A játékosok befolyásolhatják a gazdaságot, aukciókat indíthatnak, és saját bizniszük is lehet - erről több alrendszer gondoskodik.


Számos offline tevékenységet is találsz az anyagban: gyógyíthatsz, kereskedhetsz, kémkedhetsz és fejlesztheted a fegyveredet, rendezheted a zsákmányaidat és a kutatás feladatával is foglalkozhatsz.

De ugye itt az akció a lényeg?

Már most is döbbenetesen fest mozgásban az Escape from Tarkov. A zárt bétateszt 2016 elején indul, itt lehet regisztrálni rá.

23.
23.
_NMI_
#17: Nekem is ez volt az első gondolatom, mikor megláttam a hozzászólásokat. A gameplay-t megnézve, meg nem látok semmi forradalmit vagy nagyon érdekeset, ami miatt olyan nagyon jónak tűnne a játék.
22.
22.
McDuff
#14: én meg azt hogy a tárakasztó meg is mozdul ha tárazol :D de lehet ez csak vmi beteges fétis...itt szerencsére erre is ügyeltek.
21.
21.
Matt8888
Na ez már most jól néz ki.
20.
20.
pszihoapu
egesz jonak tunik. aztan majd jonnek az orosz csiterek es szejjel cseszik ezt is.
19.
19.
markoci555
The Division-ből is csak videókat láttam, de ha kéne választani akkor azt hiszem nálam ez a nyerő.
17.
17.
Hunork
Itt most komolyan mindenki azt hitte, hogy ez egy Ingame trailer volt??
16.
16.
Inferno
Gyerekek ez nagyon jól néz ki nagyon tetszik a grafi és maga a lövöldözés,is és befigyelne ha lenne egy coop kampánya,de nem ilyen szar titanfall szerű, lényeg h várós ;)
15.
15.
LtK
Contract Wars MMO valtozata :D tenyleg szepen fest. A fegyvermodellek egy az egyben onnan vannak. Aki addig hianypotlokent akat valamit ajanlom figyelmebe . Egy teszet olvashattok is rola a blogomba.
14.
14.
Blueberry
Na,ezt hiányolom sok játékból (nem lehet guritani a gránátot)
13.
13.
respectpele10
Ez nagyon jó eddig. :D
11.
11.
Dízel
Nem rossz. Alpha verzió még csak de a a tűzharc nagyon élvezetes, a fizika is rendben lesz. A pálya designe kicsit még sivár de majd pakolnak bele dolgokat.
Sokat nem lattunk az MMO-s részből, de eddig nálam bejövős.Gameplay és a trailer is hangulatos.
10.
10.
DON GONDOCS
Nem hittem volna hogy még vala ennyire fogok várni játékot.
9.
9.
kamgecam
Beszarás,úgy látszik szintet léptünk!
Kegyetlenül várom!
8.
8.
PAtr0n
Ez bizony begyere. Technikailag, grafikailag nagyon rendben van. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle a végén.
7.
7.
piskóta
Mit nem adnék azért, ha ilyen minőségben jönne egy új S.T.A.L.K.E.R (mély sóhaj). Na mindegy, ez nagyon tetszik.
5.
5.
Yanez
Eleddig nagyon király!
4.
4.
Sischo
#3: Szerintem is kicsit gyász, hogy mennyire megfeneklett az mmo piac a wow után. Mindenki elkezdett MMO-kat csinálni látva a wow sikerét, és én is azt hittem, hogym ajd erre vezet a jövő. Aztán igazából senki nem tudott érdemi újítást kitalálni, mindegyik játék egy kaptafára készült, aztán most már inkább a MOBA-k és a túlélős gyűjtögetős játékok jöttek divatba.
Én még mindig úgy érzem, hogy több van ebben az MMO ágazatban, mint amit kihoztak belőle a fejlesztők és jó látna, hogy vannak akik még próbálkoznak érdekes újításokkal.

Mindenesetre ez az összefoglaló engem még nem győzött meg, hogy áttörést hozna ez a játék, de ki tudja lehet sikeres lesz.
3.
3.
Galamb009
Egy szó jut eszembe erről a játékról:VÉGRE!!végre, végre, végre!! Végre nem egy szar WoW koppincs játék, 10 év alatt a tököm is teli lett azzal a stílussal. Nagyon várom, ráadásul orosz
2.
2.
PrimYaz00
Na akkor eltakarodhatnának az értelmes játékokból ide és minden rendben lesz...
1.
1.
fehersam
Konzolos megjelenésről tudni valamit?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...