Battlefield 3 - kasztok, gépigénypletyka

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 9.
  • Hír
Link másolása
A DICE frissítette a hivatalos Battlefield blog karakterosztályokra vonatkozó bejegyzését, így már bővebben képben lehetünk arról, hogy a négy kaszt közül melyik fekszik majd nekünk a leginkább - a harcore arcok maradhatnak a megszokott bakatípusnál. Emellett a gépigényről is regélünk Nektek.

Az osztályok - a korábbi híreknek megfelelően - nem változtak: Assault, Engineer, Recon és Support; ahogy észrevettétek a felcserek eltűntek a fejlesztők korábbi döntése értelmében. A gyógyítás szerepét az Assault veszi át, az ő felszerelései között találhatóak meg az elsősegély-csomagok és az újraélesztéshez szükséges defibrillátor.

Az Engineerek, azaz a mérnökök ismét visszatértek a sorozatba, feladatuk nem változott: képesek megjavítani a mechanikus cuccokat, azaz a járműveket, de ezen felül nagyon ügyesen semmisíthetnek meg ellenséges páncélosokat is. RPG-jével különösen jól bánik, és halálos fegyver válhat belőle, főleg akkor, ha kilőjük a talajt vagy a homlokzatot az épületekben, ahol az ellenség bújkál. Ez az osztály is birtokolhat Carbine fegyvereket.

A Recon kasztba tartoznak minden jónak elrontói, a mesterlövészek. Szinte azonos képességekkel bírnak, mint a Bad Company 2-es társaik, de a magányos harcnál a DICE sokkal inkább csapatorientált kütyükkel is felszereli őket. Szóval a harmadik részben mindinkább a társas küzdelmekre helyeződik a hangúly - legalább ezt szeretnék elérni a svédek.

Végül a Support kaszt ismét használhat könnyű géppuskákat, és erős tűzerővel tarthatja sakkban az ellenséget. Két új funkcióval is fel lesznek vértezve: Bitpods és Suppressive Fire. A Bitpodok jelentős stabilitást adnak, ezzel jelentősen csökken a visszarúgás, és növekedik a pontosság, főleg akkor, ha térdelve vagy hasalva tüzelünk, és a fegyvert támasztékát használjuk. Az elnyomó tűzről nem kell sokat regélnünk, ez a nyílvánvaló különbség a Support és az Assault között - blur effekttel megspékelve szórhatjuk meg a kijelölt célpontot, valós taktikával és tüzelési pontossággal veszedelmes tényező lehet a harcmezőn.

Természetesen minden osztály testreszabható lesz egy bizonyos szintig, attól függően, hogy ki hogyan szeretné játszani a játékot.

Végül a GameStop áruház jóvoltából befutott a Battlefield 3 gépigénye is, mely még mindig nem tekinthető hivatalosnak, mégis nagyjából útmutatást ad arra, hogy milyen hardvert kell frissítenünk októberig:

Minimum:

  • 15 GB szabad hely a merevlemezen a dobozos változat esetében, 10 GB a digitálisan letöltött verzió esetében
  • Windows Vista vagy Windows 7
  • Processzor: Core 2 Duo, 2 Ghz
  • 2 GB RAM
  • DirectX 10 vagy 11 kompatibilis NVIDIA, vagy AMD (ATI) videokártya

Ajánlott:

  • 15 GB szabad hely a merevlemezen a dobozos változat esetében, 10 GB a digitálisan letöltött verzió esetében
  • Windows 7, 64 bit
  • Processzor: Quad-core Intel vagy AMD CPU
  • 4 GB RAM
  • DirectX 11-es VGA, Geforce GTX 460 vagy Radeon HD 6850
43.
43.
#42: igenigen. csak fura, hogy az Assaultnak "Medic" ikonja lesz: a kereszt.
42.
42.
Cuppak
#41 Medice-t kivették, Asssault lesz a medic.
1. Assault Assautl fegyverek + Defibilator + Medic Kit
2.Engineer SMG + Aknavető + Mine
3.Support Nehéz fegyverek + töltény adás
4.Recon Spotting + Mesterlövész puska
41.
41.
na megnéztem, éppen fordítva... a kereszt az Assault. FURA!
40.
40.
a kis képecskén akkor a Support osztály ikonja a "vörös"kereszt? :S és a harmadik, töltényes csávó az Assault? akkor miért nála van a könnyű géppuska? fura ez.
39.
39.
bazsko
#21: ugye azt tudod hogy PC-s hardvergyártók nélkül nem lenne konzol... ps3-ba Nvidia vidikari van és egy 8 magos f****m se tudja milyen márkájú proceszor... xbox 360-ban Ati és egy 3 magos IBM proci... Az IBM is PC-s még ha valaki mást mondana...
ha ps3 a vezérplatform, akkor nézzétek meg a ps3-as és a PC-s verzió közti különbséget... és arra is számítsatok hogy a PC-s vidiknél a BF3 nem teljes grafikai beállításokon van... emlékeztek mit mondott a DICE? "megjelnéskor nem lesz olyan gép, amin teljes pompájában futna a játék"
37.
37.
Hubert Cumberdale
#32: Na hagy trollkodjak még egy kicsit xD
Ennyi erővel ez is lehetne a gépigény:

minimum: 3éves, vagy annál fiatalabb pc.
maximum: 1 évnél fiatalabb pc.
36.
36.
Starkiller89
#31: hehe :D 720p-t se éri el a felbontás, se dx10 vagy dx11 nincs, de dx9-be nem sokkal csúnyább..jah..tényleg...jó akinek nincs pénze vagy spúr meg ilyenek az vegyen konzolt, és tűrje el a hülye irányítást és a pixeleket. Akinek meg van esze, annak pénze is van, és összedob egy gépet.. :) gtx560 ha veszel azon fullHD-ban ( nem kis sz*ros 720p-ben ) élsimítással megy minden gamma :) és az egy konzol ára, tény, egy átlagos gép amin ien beállításokkal menjen minden az legalább 130-150, DE 3 konzol ára, viszont 6x jobb grafikát kapsz :)
35.
35.
Hubert Cumberdale
#32: Egy 8600gt is dx 10-es, ha azon elindul akkor tényleg nem kell mitől tartani videókártya terén. De az a 4 magos dolog, meg... van olyan 2, vagy 3 magos, ami nagyobb hertz-en pörög mint némelyik 4 magos, szóval ezért tartom faszságnak. Ezt mennyivel könnyebb odaírni, mint azt, hogy a maxhoz kell 3.6 ghz mondjuk.

Én abba reménykedek, hogy igaz az, hogy a bc2-ével egyenlő gépigénye lesz, mert akkor szépen fog futni.
32.
32.
Giggsy
#29: Lehet, de ez simán jelenthetné, hogy bármilyen Quad Core már képes a maxra. Ami a videókártyát illeti, ugyanez a helyzet: ha van DX10 képes videókártyád a játék elindul.
31.
31.
dzsiádzsó
Sajnos emiatt konzolozom (na jó meg kismillió dolog miatt még) de egy videokari árából megveszem a boxot, és annyival nem csúnyább konzolon mint egy ajánlott gépen.
30.
30.
Vopesz
Ilyen engine-el kár is lenne konzolt tenni fő platformnak, mondom ezt konzolosként. De abban is biztos vagyok, hogy egy konzolos sem fog sírni a minőség miatt.
29.
29.
Hubert Cumberdale
#28: szerintem ilyenekre gondolt:

Processzor: Quad-core Intel vagy AMD CPU
DirectX 10 vagy 11 kompatibilis NVIDIA, vagy AMD (ATI) videokártya


Másrészt már írták, hogy fake ez a rendszer követelmény, szóval mindegy is.
28.
28.
Giggsy
#27: Egyrészt nem hivatalos infó, másrészt: Core 2 Duo, 2 Ghz ebben mi a nem világos? Jobb, mint ha azt írták volna, hogy E7200, amiből aztán egy laikus végképp nem ért semmit.
27.
27.
Józsi_Doe
Bezzeg azt NEM írják milyen processzor kell a játékhoz csak a semmitmondó dual core meg quad core csoportbesorolás. Ezzel aztán marhára nem érünk semmit.
24.
24.
Hubert Cumberdale
#23: Ja én nem azért írtam, hogy én platformom, te platformod. Nem is azt mondtam, hogy rosszak lesznek, csak, hogy pc-re fejlesztik, ami ha szeressük a konzolunkat, ha nem, már nem kicsit lehagyta hardverileg őket a pc és a bf3 grafikájából jócskán vissza kell majd venni konzolon. És ez látszódott is a ps3-as videón akármennyire is erölködött mindenki, hogy márpedig nem sok különbség van, pedig de! És aki azt mondja, hogy ez nem így van az magukat a fejlesztőket hazudtolja meg, ami azért vicces. Azt meg nem hinném, hogy egy battlefield-nél a bevétel a konzolokból fog legjobban folyni.
23.
23.
DzsungelCsirke
#19: Azért naivak ne legyünk, a konzolos verziók nem lesznek rosszak hiszen a bevétel nagyobb része onnan jön. Persze, PC-re is kapunk egy remek verziót ennek örülni kell, de nem ezzel fogunk visszavágni hogy bezzeg a mi platformunk jobb.
22.
22.
Cuppak
#15 Én értem, de ő Xbox-t kérdezte.
21.
21.
Quent1n
#18: Ez nem a Microsofton meg a Sonyn múlik elsősorban. Ők csak letettek az asztalra két igencsak jó gépet a fejlesztők/kiadók meg látják, hogy ott vannak az eladások és megéri exkluzív vagy csak konzolos címeket csinálni, nem kell nagyon erőltetni a dolgokat. PC esetében viszont ha nem lennének a nagy PC-s hardvergyártók már nagyon nagy szarba lenne a PC-s játékipar. :)

Amúgy nagyon helyes legyen csak a BF3 PC-re fejlesztve és optimalizálva. Bár ellentmond a piac helyzetének de nem baj örülünk neki. :) Nem hiszem, hogy konzolon nem fog jól kinézni vagy kellemesen futni, az nagyon nem érné meg nekik.

ASTMA: Tök felesleges volt a teljes gépleírást bemásolni az előlapi USB-kel együtt. :) Ezen a gépen nem szabadna akadnia a DNF-nek tehát valamilyen szoftveres gond lesz. Win reinstall és rendes újratelepítés, alaplapi driverekkel együtt.
20.
20.
Dark_Temptation
na, én tuti recon leszek :) imádok sniperezni szinte minden fps-ben ha van azzal tolom :)
19.
19.
Hubert Cumberdale
#18: Itt nem arról van szó, hogy ki mit akar hanem, hogy mit bír a gép. Megmondták az elején, hogy nem azt fogják nézni, mint a Crysis 2-nél, hogy ugyanúgy nézzen ki minden platformon, hanem csinálnak egy zsír pc gémet aztán azt lebutítják annyira, hogy konzolon jobban fusson.
18.
18.
zoldmanoka
#11: Csak nehogy aztán úgy legyen a pc a fő platform, mint a Crysis 2-nél, vagyis jó marketing duma azért, hogy a pc-eket beetessék a megvétel végett. Nem hinném , hogy a konzolosok "taknyot" kapnának, mivel a konzolok adják a játékeladások min. 85%-át, ezért aki nem akar a játékával becsődölni ( mert a pc-és eladások a fejlesztés költségeit kisebb részben fedezik ), az nem ad ki "taknyot" konzolra. Sőt ... , az lesz itt majd a meglepi, hogy a végleges verzióban majd feltűnnek a konzolport nyomai. Tetszik vagy nem , ma a konzolok a fő platformok és nem a pc, és amíg a Microsoft-on és a Sony-n múlik, addig ez még hosszú ideig így is lesz.
17.
17.
ASTMA
elírtam ATI RADEON HD6850 1024MB DDR5 DVI/HDMI DX 11. videokártyám van :D
16.
16.
ASTMA
Előre is bocsánat hogy itt trollkodok de van egy problémám :D az hogy vettem egy gépet COOLER MASTER-GIGABYTE TERMINATOR PHENOM II
BLACK EDITION X6 HD GAMER 6X3200MHZ
Phenom II 1090T AM3 + 22"/55CM LED MONITOR.
64BIT,PCI-E
8192MB DDR3 1333 RAM
1500GB SATA II HDD
20X dual layer DVD író
ATI RADEON HD6870 1024MB DDR5 DVI/HDMI DX 11.
8CH HD audió,Fire-Wire
10/100/1000 Lan + WIFI Lan,
8DB USB 2.0 , 2db elõlapi USB + audio
, Fekete-ATX kivitel.
LG E2240S LED monitor 22" Fekete LED Monitor FULL HD 1920X1080
És a problémám azt a videokártyám nem megy rendesen most nem tudom hibás vagy elavult ( elavult már nem hiszen ennek a gépigényét üti ) hogy a videokártyám játék közbe Pl : assa bh futás közbe nem fps lagg van hanem csak úgy be akad a játék 1 sec-re és megy tovább ez miért van rendesen kéne futni a de még azt vettem észre hogy minél durvább a játék gépígénye annál többször van az akadás mit tegyek egy rakat driver próbáltam egyiknél sincs változás ésa vicces a duke nukem forever és van akadás pedig annak baba gépigénye van :DXD aki tudna léccí segítsen írjon üzit vagy valamio ama játékot meg várom :DXD
15.
15.
Giggsy
#13: A konzolok közül lehet, hogy a PS3 lesz a fő, de amúgy egyértelműen PC-re fejlesztik. Már a BC2 megjelenésekor megmondták, hogy a következő játékuk abszolút PC-re lesz fejlesztve és a konzolok fognak portolt verziót kapni.
13.
13.
Cuppak
#12 Twitteren írták, de asszem Xbox360 csúnyábban fog kinézni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...