CES 2015: Mikrokonzolt és VR-t is mutatott a Razer

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 6.
  • Hardver
Link másolása
Megérkeztek a Razer bejelentései is a Consumer Electronics Showról, a cég egyebek mellett egy mikrokonzolt és egy nyílt forrású, VR-szemüvegekhez szánt szoftveres keretrendszert is bemutatott.

A Razer a tavalyi Google I/O-on beszélt először az androidos mikrokonzoljáról, de az első részleteket csak most osztotta meg velünk róla. A Forge TV nevű kütyü 100 dollárt kóstál majd, ha kontrollert is kérünk hozzá, akkor 150-et, és még ebben a negyedévben megvásárolhatóvá válik. Ha nem kérsz kontrollert, a Forge TV mobilos alkalmazással vagy hangutasítással is irányítható.


A Google Cast segítségével androidos és iOS-es mobilokról is küldhetünk tartalmat az eszközre, az egyébként 40 dollárt kóstáló, de a Forge TV esetében ingyenes Razer Cortex: Stream alkalmazással pedig a PC-nkről is streamelhetjük rá a játékot. A Forge TV-be egyébként Qualcomm Snapdragon 805 rendszerlapka, 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely került.


Amivel irányítod

Az amúgy négy vezérlőt támogató Forge TV Serval nevű Bluetooth-kontrollere külön is megvásárolható, méghozzá 80 dolláros áron. A szokásos gombok mellett az Android back és home funkciója is kapott egy-egy gombot, illetve jár mellé egy tartó is, amibe beleültethetjük a mobilunkat, ha úgy tetszik. Ebből már kitalálhattátok: a Serval a mezei okostelefonokkal is hajlandó együttműködni, sőt négy különböző eszközt megjegyez magának.


Akinek pedig ez sem elég, még beruházhat a 130 dollárt kóstáló Turret Lapboardba is: ez az ölbe fektethető billentyűzet-egér kombó Bluetoothon vagy Wi-Fin tud csatlakozni különböző eszközökhöz - a lézer egér 3500 dpi-s.


A Razer is beszáll a VR-őrületbe

Már korábban is hallottunk pletykákat a Razer VR-terveiről - a cég most rukkolt elő az első konkrétumokkal. A cég projektje az OSVR (Open Source Virtual Reality) néven fut, az ehhez kapcsolódó Hacker Dev Kit 200 dolláros áron kapható majd idén júniustól. Habár ehhez egy, a Razer által készített szemüveg is jár, itt a főszerep a szoftveres környezeten van.


Az OSVR projekt a hardverre ültetett, Windowsszal, Androiddal és Linuxszal is kompatibilis szoftveres platformról szól, amivel az a célja a cégnek, hogy az a VR-szemüvegek standard alapjává válhasson.

4.
4.
strike19
Nem sok mindenre jó ez a mikrokonzol.Szerintem drága egy OUYA-hoz képest igaz ,hogy már erősebb.De a legnagyobb baj ezekkel a mikro konzolokkal hogy nincs húzó cím.
3.
3.
mestermagyar
#1: Ha kell neked telóhoz gamepad, először nézz körül. Ez nem éri meg, ugyanennyi a moga power pro, ami még extra akksit is tartalmaz, hogy ne merülj le 2 szekundum alatt amikor játszol.
2.
2.
randall13
#1: http://www.google.com/chrome/devices/chromecast/
1.
1.
godach
Nem tudom, hónapok óta gondolkozom valamin az asszonynak bent a szobába. Mivel a PSTV megbukott (nálam) így ez még kontrollerel együtt 150 dollárért nem is lenne rossz. Amúgy is szemezgettem a telóhoz valami gamepaddal, így talán még több legyet is üthetek egy csapásra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...