Visszatéríti a PC-s Arkham Knight árát a kiadó

Link másolása
A PC-s Arkham Knight a több hónapos extra fejlesztési idő ellenére sem sikerült hibátlanra, ezért a Warner úgy döntött, hogy az év végéig feltétel nélkül visszavásárolja a játékot a csalódott játékosoktól.

Folytatódik a Batman-botrány: a héten újra megjelent a Batman: Arkham Knight PC-s változata, azonban a játékkal továbbra is rengeteg probléma van. A mérések szerint a végleges változat rosszabbul fut, mint az augusztusi félkész verzió, amitől a történet már-már tragikomédiába hajlik.

A Warner ezért úgy döntött, hogy az év végéig lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy "visszaadja" a játékot, a vállalat pedig visszatéríti az árat. Erre a Steam Refund keretén belül eddig is lehetőség volt, azonban ebben az esetben nincs semmiféle kikötés a játékidővel kapcsolatban, vagyis olyan is visszakérheti a pénzét, aki már végigjátszotta a játékot. A kiadó a Season Pass árát is visszatéríti, de azt csak a játékkal együtt lehet "visszaadni", külön nem.

A hivatalos szöveg szerint a játékot továbbra is foltozni fogják, de szerintem arra már kevés az esély, hogy végül egy normális port születik belőle. A vásárlók így igazából csak kölcsönözték a játékot a kiadótól, hiszen december 31-ig visszakapják az árát.

81.
81.
Necreon
#80: Lost Planet szintúgy, csillagos ötös. Ott egyetlen kifogás a multi lehet amit az MS cseszett szét amikor még úgy gondolta hogy PC-sekre is ráerőltetheti az előfizetéses Live-ot.
74.
74.
Necreon
#73: Ami lemaradt: emellé viszont olyan durva grafikai artifact-eket gyárt ~10 másodperc után, mint ha legalább lángolna a kártya, holott semmivel se magasabb a hőmérséklete mint bármelyik másik alatt. Vagy a játék, vagy a driver, vagy mindkettő szar, mert minden indításnál közli velem az B:AK hogy nem a legfrissebb driverem van, holott...
a) de, az van
b) ebben megerősít az AMD autodetect tool-ja
c) ebben megerősít a manuálisan letölthető driverek melletti verziószám egyezése a telepített driverrel.
d) a steam-be épített VGA driver frissítő szerint is a legfrissebb van.

Egyedül ez a roncs B:AK mondja, hogy pedig nem. A vicc pedig az, hogy (sajna nem tudom melyik) régi driver-el nem volt ilyen problémája. Csak akkor jelent meg ugye a B:AK, és szarul futott így is úgy is.
73.
73.
Necreon
Egyébként patch után nekem 30-40 fps között vígan elmegy (minden low / off), 1920*1080. Sosem követnék el oly barbárságot hogy még a felbontást is lehúzzam, de kíváncsiságból megtettem (képarány marad, egyel kisebb lépcső felbontásban), és a benchmark hozta a stabil 59-60 fps-t.

Más kérdés hogy ez egy
Core i7 2600k
8Gb RAM
Gigabyte szénné hűtött AMD HD6970 2Gb
config mellett történik, amit kikezdeni nem tudott a mai napig semmi, ami nem híresen szarul van optimalizálva.

De egy g2a-s refund-al azért bepróbálkozok. 22 euró az 22 euró.
72.
72.
Necreon
Ha g2a-ról vettem, az ajánlat akkor is él? A feltétel nélkül részébe nem vagyok biztos hogy beleesik.
70.
70.
Grabowsky30+
Pár éves felső kategóriás gépen nekem viszonylag jól futott, voltak megingások, de még használható volt! Viszont amilyen jó volt az első rész és szájtátva játszottam végig már az előző része is dög unalom lett és ettől sem voltam elájulva egyáltalán! Lehet, hogy velem van a baj, de valahogy harmadszorra/negyedszerre már nem hoz lázba ugyan az itt ott némi polírral!
69.
69.
dcba
#64: "Nagy csalódás és érthetetlen ez az egész. Ha hinnék az összeesküvésekben, azt mondanám, az emberek konzolok felé terelése a cél."

Erre csak annyit irnek, h engem lehetne terelni a konzol fele, ha megkapnank a 60 fps-t 1080pben minden esetben. Faszom sem szarakodna akkor a gagyi PC verziokkal, csak behoppintanam a jatekot es elveznem, de sajnos az esetek 80%-ban a PC-s kiadas a legjobb es azert mert par jatek el lett barmolva PC-n meg nem kell temetni a PC-t, ami mindig is a legjobb platform lesz.

Amugy en lattam pl xboxon a Witcher3-t es szamomra peldaul az volt elcseszve, mert pl majd 1 percig tarott amikor behoztad az inventory-t amikor az tele volt, a grafika pop upolt es erezheto volt, h a 30 fps nem minden esetben van meg. Utobbi 2 peldaul a GTA 5 next gen kiadasaiban is erezheto volt nem kicsit, mig a PC verzio mind a kettonel fantasztikus volt es akar egy kozepes gepen hoztad azt a szintet mint a konzolos es erosebb gepen meg elkepeszto volt a latvany es sztem a 60 fps rengeteget dob a latvanyon, mert annyira jo erzes egy szep grafikat folyamatosabb mozgasban latni.

65.
65.
Stranger
#64: Attól még, hogy van torrent nem jelenti azt, hogy nincsenek eladások. A Civilization szériából 31milliót adtak el. Az 5. részből csak 7millát. A PC pl. EA-nál akkora profitot hoz mint a konzolok.
http://www.dsogaming.com/news/pc-is-still-a-very-important-platform-for-electronic-arts-almost-as-profitable-as-each-current-gen-console/

Úgyhogy ez nem lehet kifogás. A konzolokra terelés másban nyilvánul meg, pl. erőltetett PC-s port halasztás, össz-vissz 1-2 hónappal. Erős konzol marketing, ha PC-re is megjelenik egy PS4 cím, a híroldalak valahogy elfelejtenek el róla beszélni, a video címében csak a konzol van, stb.
64.
64.
Spectrum
Az a baj, hogy a PC-s piacra nem annyira éri meg fejleszteni, mint konzolra, mert
a) ott a torrent könnyebb
b) sok a lehetséges konfig, többet kell teszteni optimalizálni és patchelni
c) sokan humble bundle-ig vagy steam sale-ig kivárnak, sokan meg g2a-s és más vitathatóan korrekt kulcs-viszonteladótól vesznek játékot töredék áron.

Így a kiadó a háttérbe tolja a PC-s változatot a konzolosok kedvéért. Itt pedig látszik, hogy az elrontott kódot már az eredeti fejlesztőcsapat sem tudja megfelelően kipucolni. Sajnos programozó-melóban hibát javítani a legnehezebb mások után, gondolom itt a dokumentálással is komoly gondok lehettek a portoló csapat részéről, ha ennyire nem sikerült.

Nagy csalódás és érthetetlen ez az egész. Ha hinnék az összeesküvésekben, azt mondanám, az emberek konzolok felé terelése a cél.
62.
62.
crytek
#58: Mivel nem először csinálnak pc-re Batmant.... Pedig de. A pc-s portot egy kokány bagázs csinálta. Bár érdekessége hogy azt hiszem Bio Infinite-t is ők csinálták.
Lehet nem kellett volna ennyire szétbarmolni az UE3-at nem értenek hozzá :D
59.
59.
hedzsooo
#58: +1 röviden. :)))

Egyébként részemről nem gáz a játék, igaz időm nem volt befejezni, de hibátlanul ment, nem fedeztem fel benne hibátkat sem... Az is igaz viszont, hogy a gépem az átlagnál jóval erősebb, lehet ezért nem kellett szitkozódnom. Másrészről megértem, hogy akiknél gondok adódtak, azok kidobott pénznek érezhették a játék megvételét.
58.
58.
PS4jacksony
Ez még az ubisoftnál is jobban beégette magát....
Érthetetlen....Mivel nem először csinálnak pc-re Batmant....
55.
55.
Brenor
Azt nem értem, hogy mi a fenéért van akkora bazi nagy gépigénye, amikor ugyanaz az engine fut rajta, mint az előző részben amit max grafikával tudtam tolni. Nem sokkal szebb az arkham city-nél sőt ahogy a videókat néztem itt is üres a város csak rossz fiúk vannak mindenhol. Első két részt nagyon jól letudták optimalizálni és baráti gépigényt kapott akkor ez miért nem? Óriásit csalódtam a rocksteadybe, tiszta ubisoft szint.
52.
52.
Inferno
Gyerekek engem szimplán az zavar h nemcsak a Warnernél szarnak bele a PC-s társadalomba hanem kb mindenhol csak most a Warner szépen kitűnt a problámáival! Csak nézzük meg 2014-et akkor a Ubisoft volt így a Watchdogs-al és a Unityval és engem egyszerűen zavar már az h igen ahhoz h minőségben tudj játszani egy mostani PC-s játékkal (értsd: 60FPS 1080p) elég szép árú gép kell neked, nagynehezen összerakod magadnak ezt a szépárú gépet csak azért h 1-2 játékkal játszhass kb elköltöttél 250-300ezer forintot és az a játék nem fut jól optimizálatlan dropol és ilyenkor hátbaszúrva érzed magad keményen :S És előre látom h ezért kapok majd de csak itt van a mindenki által utált COD amit én pl szeretek de h lehet az h ez az egyetlen széria ami évről évre már elég régóta tudja hozni azt a nyomorult 60 FPS-t konzolon PC-n meg méginkább és azért ott optimalizálási problémák nagyon egyikbe se voltak ha voltak is gyorsan orvosolták, tehát azért minden fejlesztő és hater is magába nézhet h akármennyire fos és szar ilyen téren vmilyen minőséget azért szépen tart!
50.
50.
Ezek szerint nem is a warner tehet az egészről, hanem a fostos gameworks és az nvidia ? :DDD Ezek után még inkább szurkolok a Vulkan project-nek. Úgy látszik ez az egyetlen kiút a gödörből, directx 12 ide vagy oda... Ez egy zsákutca ezek szerint... :(
47.
47.
Stranger
#45: Úgy tudtam, hogy már visszakapcsolták az effekteket. Hol írják amit írsz? Nem látom...
44.
44.
zozo76hun
ez egy ilyen bicikli
43.
43.
Bazsi1
Nekem megvan a játék a kezdetek óta az elején nem tudtam vele játszani mert szar volt az utolsó patchel a smog efektet kikapcsolva, mindent maxra rakva vígan megy 40-50 fpsel bár néha droppol.
I7 4790k
GTX 970
8gb ram
42.
42.
KőbányaKispest
Nem fair. Szerettem volna ezzel játszani PC, erre megint nem lesz belőle semmi, mert beleszarnak. Elmennek a picsába.
37.
37.
redsovi
#36: Sajnos egyet kell értsek, nem tudom felfogni, hogy mindig nem képesek orvosolni ezt a borzadványt :(
36.
36.
drat576
Hát mint PC-s én ettől a hírtől nem lettem boldogabb. Így még messzebbnek tűnik egy normális PC-s verzió.
34.
34.
Igazad van, el kene mar ezt engedni, kerjetek vissza a zset aztan kapjak be, csinaljanak majd jobbat, ennyi.
27.
27.
jolvokq
hát igen igaz hogy csak egy kopár sivatagról beszélünk de akkor is futhatna jobban a batman na mindg1 lesz még itt rengeteg játék a 2016 os évbe ja meg az idén falout 4 :D
26.
26.
dcba
#19: Az oke, csak eppen meg minimum grafikan tweak-kel sem tudom tartani a 60 fps-t, a kocsirol meg ne is beszeljunk, mert ott meg a 30 is bajos.

Igazabol annyira nem izgat a jatek, total jol el leszek majd mondjuk jovore a ps4 verzioval, ha addig nem csinaljak meg PC-re, csak bosszant, h ilyesmit megtehetnek. A masik, h mi a francot csinaltak 4 honapig, egyszeruen semmi valtozast nem hozott ez az uj patch, csak a DLC-ket. A jovohet elejere igernek egy uj patch-t, kivancsi leszek ra. Vicces kis fricska, h nekem a masik WB jatek az MKX is a mai napig szar es csak 0 Partical Density-vel es SLI tweak-kel tudom 60 fps-ben jatszani, holott a gepem barmelyik masik jatekot siman elviszi highon es ultran 1080p-ben. Remelem ra fog vhogy cseszni a WB, de azt elertek, h en tobbet semmilyen jatekukat tobbet nem veszem meg 10 font-nal tobbert, holott peladul a Shadow of Mordor az egyik nagy kedvencem es azt nem bantam meg. Kar erte, h ilyen kocsog buzik ott a WB-nel.
25.
25.
Stranger
#24: Az engine lett elbaszva. Effektek hiányoznak, néhány helyen kevés az FPS, míg máshol tökéletes, stb. Mad Max-nél megcsinálhatták volna ugyan ezt. Egyszerűen csak a kiadó szart bele, hogy mit adnak ki a neve alatt, csak míg a Batman-nél ez szarul jött ki, a Mad Max-nél szerencséjük volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...