Az elveszett Jackson-videó fosztogatói

  • Írta: pandaril
  • 2022. december 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Michael Jacksonhoz számos legenda és ereklye kötődik, de erre a darabra még a rajongók sem számítottak.

Michael Jackson és a Sega számos projekten dolgozott együtt, ezek közül a legismertebb a Moonwalker című Mega Drive konzolra megjelent játék. Sokáig csak pletyka volt, hogy Jackson szerezte a Sonic the Hedgehog 3 zenéjét, ezt idén nyáron erősítette meg Naka Júdzsi, a Sonic Team korábbi vezetője, igaz, ezt később visszavonta.

Azonban lényegesen érdekesebb az az anyag, amit egy angol bolhapiacon találtak. Történt ugyanis, hogy 1993-ban az énekes szerepelt a Sega Scramble Training című mozgásszimulációs arcade játékában, sőt hangalámondást is készítettek vele. A játék maga kizárólag a cég Sega World vidámparkjaiban található Advanced Simulator-1 rendszerén volt elérhető, azonban az énekes körüli zaklatási botrányok következtében a cég később minden Jacksonra való utalást eltávolított a játékból.

Azonban ezen a kazettán nem csak az eredeti videóanyag és angol hangalámondás található meg, de még a japán szinkronos verzió is. Bár a játék már maga nem elérhető, a szerencsés lelet tartalmát bárki megtekintheti a YouTube-on:


A megtalálásról többek között a Eurogamer is közölt cikket, de még a Forbes is foglalkozott a témával.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...