Ezek a játékok hozták a legtöbb pénzt 2024 első negyedévében

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Newzoo piackutató cég is előállt a saját összesítésével, amely az Egyesült Államok mellett az öt legnagyobb európai ország adatait vizsgálta. Nem meglepő módon a Fortnite végzett az élen, ezt követi az EA Sports FC 2024 és a Helldivers II.

A Newzoo adati lefedik a dobozos, digitális és a játékon belüli vásárlásokat az Egyesült Államokban, valamint Európa 5 legnagyobb játékpiacán, azaz az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban. Lássuk, milyen címek hozták a legtöbb bevételt 2024 első negyedévében!

A Fortnite az összes piacon az élen járt, a teljes bevétel több mint 10 százalékát tette az Epic játéka. Az EA Sports FC végzett a második helyen, amely Európa legnagyobb bevételt hozó címe lett a teljes forgalom mintegy 8,3 százalékát hozva. A top játékok közé tartozik még a Helldivers II a második helyen, illetve a Call of Duty HQ (a Modern Warfare II-III és a Warzone együtt) a negyedik helyen, illetve az NBA 2K24 az ötödik pozícióban.

A Madden NFL 24 folytatja a sort a 6. helyen, majd jön a Dragon's Dogma II, a Palworld és a Valorant. A Rainbow Six: Siege még mindig állja a sarat, pont felfért a Top 10-ba a bevétel 1,6 százalékát hozva.

A konzoljátékok között még mindig a Fortnite vezet az év első hónapjában, míg a legnépszerűbb PC-s játék a Helldivers II volt, megelőzve a másik slágerjátékot, a Palworldöt.

A Newzoo szerint a globális játékpiac 184 milliárd dollárt termelt 2023-ban, ami 0,6 százalékos - elenyésző - növekedést jelent 2022-höz képest. Viszont a becsélesek bizakodóak, az elemzőcég szerint idén 189,3 milliárd dollár bevételt hozhatnak a játékok, ami 2026-ra 205,7 milliárd dollár is lehet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...