A Gears of War: E-Day nem készülhetett volna ennél jobbkor

  • Írta: szlav
  • 2024. június 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A veterán Gears of War fejlesztő és fő Diablo felelős Rob Fergusson interjút adott az E-Day-jel kapcsolatban, ami egy kis betekintést engedett a széria jelenébe és jövőjébe.

A GamesRadar+ a Summer Game Festen elkapta egy interjú erejéig Rod Fergussont, akit többek között a Gears of War: E-Day-ről is kérdeztek. A dolog különlegessége, hogy ez lesz az első olyan Gears-játék, ami nélküle készül el. Megosztott pár gondolatot arról, miért csak most nyúltak a sztorit nagy mértékben meghatározó kezdetekhez, és kitért a várva várt folytatásra is.

Fergusson elárulta, hogy a közel két évtizeddel ezelőtti technológia nem tette volna lehetővé azt a grandiózus elképzelést, amit annak idején a fiúk megálmodtak. Időrendben 14 évvel a trilógia elé repít vissza, ahol a háború kirobbanásáért felelős inváziót élhetik át a játékosok. A brutális volumenű csaták megjelenítésével nem bírt volna az Xbox 360, az Xbox Series X azonban már minden kétséget kizáróan felnőtt a feladathoz.

A Blizzardnál betöltött pozíciójából adódóan a sorozat Fergusson általi lezárására már nem fog sor kerülni. Elég konkrét tervei voltak a második trilógia lezárását illetően, de izgatottan várja mivel rukkolnak elő nélküle a srácok. Előzmény, folytatás, lesz itt minden idővel. Kellhet ennél több a rajongóknak?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...