Frissítve: A Paradox elkaszálta a Life by You-t

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 19.
  • Gyászhír
Link másolása
Egy életszimulátornál már tutira kevesebb fog megjelenni a jövőben, hiszen a Paradox Interactive törölte a The Sims vetélytársának szánt Life by You-t. Már az is árulkodó volt, hogy korábban határozatlan időre elhalasztották a korai hozzáférést.

Maga a Paradox Interactive vezérigazgató-helyettese, Mattias Lilja jelentette be a Life by You törlését a hivatalos fórumon. Voltak már jelek erre, hiszen májusban határozatlan időre elhalasztották az életszimulátor korai hozzáférésének premierjét a Steamen. Már akkor sejthető volt, hogy nagy a baj.

A csúszást követően a Paradox tüzetesebben is szemügyre vette a projektet, ami után a vállalat rájött, hogy bár a játék fokozatosan fejlődött, de a késések dacára még mindig túl messze volt attól a minőségi szinttől, amivel elégedettek lettek volna.

"Világossá vált számunkra, hogy kiadáshoz vezető út túlságosan hosszú és bizonytalan." - fogalmazott Lilja, és ezt a kiadó már nem merte meglépni. Noha a Life by You számos erősséggel bírt (például pénzt is kereshettünk volna vele) és egy elhivatott csapat munkája volt - élükön Rod Humble-lel, az egykori The Sims-veteránnal -, jobb volt most magára hagyni a projektet, mint a folyamat egyik késői szakaszában.

Hogy a játék törlése milyen hatással lesz a Paradox Tectonic csapatára, azt még nem tudni. Remélhetőleg elkerülik a leépítéseket - amint fejlemény van az ügyben, mindenképp beszámolunk róla.

Update! Sajnos a gyanúnk beigazolódott: a Paradox tényleg bezárja a 2019-ben alapított Tectonic csapatát, így 24 dolgozó maradt munka nélkül a Life by You elkaszálása után.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...