GC 2024: Xbox Adaptív Joystick - speciális igényekre szabva

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 22.
  • Hír
Link másolása
Három új, igazán különleges irányítóval készült a Microsoft az idei Gamescomra. A saját gyártású adaptív joystickjük mellett a 8BitDo és a ByoWave Xbox-hoz készített kontrollereit is bemutatták.

Világszerte több mint 425 millió olyan játékos van, akik valamilyen élethelyzetből, betegségből vagy balesetből adódóan nem tudják olyan hatékonyan használni a konzolok reguláris vezérlőit, mint ahogy azt szeretnék. Nekik készült a Microsoft valami különlegessel, hogy senki ne maradjon ki a videójátékaik nyújtotta csodálatos világokból.

Xbox Adaptive Joystick

A saját gyártású, állványra szerelhető irányító szükségességét már sokan jelezték a cégóriás felé, ami az Xbox Adaptive Kontrollerrel együtt használva új távlatokat nyit meg a speciális igényű embereknek. A személyre szabható joy-végződéshez többféle dizájnnal rukkoltak elő, hogy különböző testrészekkel és csökkent mobilitással/erővel is használhatóak legyenek. Az Xbox Design Labban elérhető fájlok segítségével különböző tervrajzokat lehet letölteni, majd 3D nyomtató segítségével otthon, vagy az erre szakosodott üzletekben kinyomtatni. A gömb, tányér és pálcika formájú toldalékok mellett egy custom topper is elérhető a minták között, amire aztán házilag bármi applikálható formálható anyagokból. Az Xbox Adaptive Joystick kizárólag a Microsoft hivatalos üzleteiben érhető majd el $29.99 dolláros áron, és 2025 elejére várható.

8BitDo Lite SE 2.4G Wireless Controller

Partnerük, a 8BitDo Xboxhoz kifejlesztett vezeték nélküli kontrollere kifejezetten a csökkent mobilitással rendelkezőknek készült. Minden gomb az eszköz tetején található, amiknek alacsony az ellenállása, így kevés erő kifejtése is elegendő a lenyomásukhoz, emikhez extrém érzékeny Hall Effect joystickokat szereltek fel. A kontroller mozgását megakadályozandó, csúszásmentes szilikonos szőnyeget is biztosítanak a szetthez. Az eszközt Xbox Series X|S, Xbox One, vagy Windows 10 és annál újabb operációs rendszerhez lehet wireless csatlakoztatni a 2,4G-s adapterével, a két hozzájáró "Szuper gombot" pedig további szoftverek nélkül lehet igény szerint programozni, és teljes mértékben kompatibilisek az Xbox Adaptive Kontrollerrel. $59.99 dolláros bevezető áron érhető el, aminek részleteiről a gyártó oldalát kell felkeresni.

ByoWave Proteus Controller

4 éves fejlesztés után végre elérhetővé vált a Byowave Proteus kontrollere, ami elmondásuk szerint a cserélgethető moduloknak köszönhetően 100 millió különböző kombinációt rejt magában. A  “snap and play” elven megálmodott irányítót konkrétan a játékos építheti össze a saját igényei szerint, ezáltal még a kontroller tényleges formáját is eldöntheti. Bár van rá lehetőség, de nem feltétlenül kell a hagyományos alakzatot kirakni, teljesen egyedi irányokba lehet menni, aminek csak a képzelet – és persze a csatlakozópontok – szabhat határt. A kontroller $299 dolláros áron érhető el, és szintén a gyártója oldalán érdemes érdeklődni.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...