Ewan McGregor szívesen bújna ismét Obi-Wan bőrébe

  • Írta: Luchiano
  • 2024. szeptember 12.
  • Cooltúra
Link másolása
Nem lett tökéletes az Obi-Wan sorozat, de McGregor és az általa megformált jedi népszerűsége nem csökkent, máig az egyik legjobban kedvelt karakter a Star Wars-univerzumban. Talán lenne még mit elmesélni?

Ewan McGregor mögött kiemelkedő színészi pályafutás áll, számtalan remek karakter megformálója. Kisebb és nagy költségvetésű filmekben bizonyította tehetségét, és még csak 53 éves, akár több évtizedig élvezhetjük még a játékát.

A Variety készített Ewannel interjút, annak apropóján, hogy csillagot kap Hollywood Hírességek Sétányán, amiben a fontosabb szerepei között természetesen a legismertebb is felmerült. Mint mondta, rengeteg fiatal társához hasonlóan ő is a Star Wars-on nőtt fel és igazi kihívás volt a rajongóból átalakulni az egyik legfontosabb karakterré. Nagy általánosságban az előzmény trilógia nem a nézők kedvence, és McGregor is emlékszik milyen nehéz volt a kezdeti zöld háttér technológiával dolgozni, ami nagyban nehezítette a színészek beleélését, alkotói munkáját (ahogy a forgatókönyv is).

A filmek fogadtatásától függetlenül, Ewan kivívta a rajongók osztatlan szeretetét, mint Kenobi megformálója, olyannyira, hogy a Disney biztos volt benne, hogy képes elvinni a hátán egy rá fókuszáló történetet is. A 2022-ben képernyőre került Obi-Wan sorozat távol áll a tökéletestől, de nem Ewan teljesítménye miatt. A színész szívébe zárta a karaktert és az interjúban tulajdonképp keringőre hívja a Disney illetékeseit, mert ő nagyon is örülne, ha még egyszer belebújhatna a híres Jedi bőrébe. Szerinte el lehetne még mesélni pár történetet a sorozat és az Új remény közötti időszakból. Cimborája, Hayden Christensen (Anakin Skywalker megformálója) szintén nem habozna, ha felkérnék újra a szerepre, főleg ha Ewan oldalán játszhatna.

Természetesen semmi konkrétumról nincs egyelőre szó, kérdés hogy a Disney meghallotta-e az utalást és tudnának-e egy megfelelő, érdekes történetet írni Obi-Wanról. És vajon a nézők kíváncsiak lennének-e rá?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...