Assassin's Creed: Shadows - így fest a korabeli Japán

Link másolása
A napsütésre csalogat az új Shadows trailer, azt sugallva, hogy nem csak a harcot, a gyilkolást kereshetjük a Japánba kalauzoló új Assassin’s Creed-kalandban.

Az Ubisoft mindig élen járt abban, hogyan kell felcsigázni az érdeklődést a játékai iránt. Már-már közhely, hogy amit először egy produktumokról látunk, az korántsem fedi a valóságot, nem reprezentálja az elkészült játék (főleg grafikai) minőségét. A pár napja megjelent új Shadows trailer nem akar túl nagyot markolni, a hangulatra, az oly régóta áhított Japán körítésre koncentrál, amibe önmagában nehéz hibát találni: kellemes zenét, profi megvalósítást kapunk, ahogy mindig. Ha előítéletektől mentesen kezeljük a friss Assassin’s Creed-játékot, jó előjelekkel várhatjuk a megjelenést. Az továbbra is kérdés, milyen lesz a 2 eltérő stílusú karaktert irányítani és hogyan szövik megfelelően a történetbe Naoe és Yasuke párosát, de adjuk meg (ismét) a lehetőséget az Ubisoftnak, hogy egy izgalmas kalanddal örvendeztessenek meg!

És rá is fér az Ubisoftra egy nagyobb siker, mert a cég értékelése nem a legrózsásabb: a Star Wars: Outlaws megítélése sem lett a legjobb, a részvények értéke esett. Ki más menthetné meg a stúdió renoméját, mint egy orgyilkos-páros, akik egy izgalmas történetben igazságot szolgáltatnak a feudális Japánban?

30.
30.
Ooorky
#29: Az is megvolt, like-oltam a Schobert család minden tevékenységét a szociális médiákban.
29.
29.
Obi Wan Kenobi
#28: Aw, ez aranyos. :) Gondolj bele, a kultúrhiszti helyett mennyi minden a világ számára hasznos dolgot tehettél volna.
28.
28.
Ooorky
#24: Ja engem nem érdekel egy ubi játék se, táppénzen rohadtam otthon és unatkoztam.
27.
27.
Ooorky
#23: Mi is valójában a problémánk? Tájékoztatnál róla?
26.
26.
Kamukaze
#23: Megtettem :)
24.
24.
Obi Wan Kenobi
#22: Azon kívül, hogy elkap a szekunder szégyen a reakcionista kultúrharctól ami kialakult egy történelmi fikció körül, igen. Kínosak vagytok, hogy egy játékon, ami a ruhákat és a helyszíneket csak kölcsönözte a történelemből (sose volt igazán hű ezekhez, és ezt te is tudod), a történelmi karaktereket pedig még inkább szabadon kezelte, ti történelmi hitelességet vártok. Sose volt. Sose lesz. Keresni pedig épp annyira éri meg, mint problémát csinálni ebből.

A végén lévő példa pedig nem terelés, hanem rá szeretnék mutatni arra, hogy léteznek valós problémák, amikkel ha közösen annyit törődnénk, mint ti egy teljesen súlytalan szórakoztatóipari termékkel, talán változtathatnánk is valamit.
23.
23.
szlav
#22: Megválaszolom helyette. Igen, borzasztóan kínos, amit műveltek. Legalább tíz éve azért rimánkodott mindenki, hogy legyen Assassin's Creed Japánban is, aztán pedig hirtelen mindenkinek minden borzasztó, mert urambocsá' egy fekete embert bele mertek tenni a játékba, aki mellesleg történelmileg is megalapozott karakter. Miért kapaszkodtok ennyire abba, hogy mennyire fontos nektek a "történelmi hitelesség" és miért nincs annyi tökötök, hogy kimondjátok, hogy mi is valójában a problémátok?
22.
22.
Ooorky
#21: Miért akarod elterelni másra a témát? Kínos?
21.
21.
Obi Wan Kenobi
#20: Hát nem tudom. Én játszottam mindegyik résszel, egyik se volt túl történelmileg hiteles, pedig szeretem a történelmet. Valahogy kétlem például, hogy az AC2-ben Da Vinci történelmileg hiteles volt. Valahogy kétlem, hogy a "géppuska" amit használtunk az volt. Vagy a Brotherhood-ban ahogy repültünk Firenze felett úgy, hogy máglyák boostoltak a magasba. Vagy ahogy az AC4-ben egy kalóz lerombolta a karib tenger összes tengeri erődjeit egy hajóval. Vagy hogy nem haltak bele skorbutba. Azt hiszem sorolhatnám még :)

Lényeg, hogy az egész fikció. Emiatt pedig történelmi hitelességet várni egy ilyen játéktól kár is. Ez tisztán csak a kultúrharc következő olcsó állomása. Mi lenne ha ehelyett valami fontosabb politikai problémával foglalkoznánk mindannyian? :) A lakhatási válság elég nagy dolog például.
20.
20.
Ooorky
#18: Mert kb. Originsig pont azzal reklámozták magukat, hogy mennyire történelmileg hitelesek a ruhák, épületek, fegyverek stb...
19.
19.
Kamukaze
#18: Azért megy a textfight mert már így is szinte mindenbe beleerőltették ezt a polkorr cuccot. Sok esetben teljesen indokolatlanul. Ha ez nem így lenne, szerintem senkinek fel sem tűnne egy ilyen jellegű "hűtlenség"
18.
18.
Obi Wan Kenobi
Annál nagyobb gondotok ne legyen, hogy egy történelmi FIKCIÓ játékon kultúrharcoltok.
17.
17.
DragonBleacPiece
tudom hogy csak copypaste odyssey skin, és szánalmasan hangzom..de nekem nagyon tetszik a világ és még Yasuke sem zavar mert simán elképzelem hogy Bayek került egy időgépbe és őt alakítom, mint ahogy Kratos is a görög honból északra ment
16.
16.
sasncore
#14: Éppen hogy nem ugyanaz, a régi részek gyöngyszemek voltak. Nézd meg az Outlaws-t milyen buta AI lett benne, kb.mint a modik itt. Mindezt 2024-ben.
15.
15.
Shadowclaw891
Nagyon remélem hogy egyszer még lehet majd úgy beszélgetni az ubisoft-ról mint egy jó kiadó de amíg nem lesznek nagy purgálások ott addig én tuti nem veszek tōlük még egy uplay+ ot se.
14.
14.
HMoody
#11: Kitalálom. Közben a 43ik souls like game ugyanazzal a játékmenettel és az 5ik spiderman blopen map game jöhet, csak ne Ubisoft csinálja...
13.
13.
Zuzmo
#1: A Concordba is beleerőltették a feketéket? Mesélj még!
12.
12.
Ooorky
#11: Azért van ott egy kicsi csapat aki tud is ha hagyják őket, pl. Rayman vagy Mario vs Rabbids játékok kifejezetten jók.
11.
11.
Merőkanál
Ez is csak 1 átskinezett Assasins lesz ....aki többet vár , csalódni fog ...Részemről jobb lenne ha az UBI eltűnne a piacról . Évtizedek óta Far Cry és Assasins hányszor és milyen trükkökkel akarják még eladni ?
10.
10.
hedzsooo
Ja, orommel latomm a 66 ezer dislike-ot is a beagyazott videonal is, remelem total bukta lesz!

...Itt van nektek meg 1 link, ha valaki olvasni is szeret meg esetleg, meg tud angolul 1 keveset,v. Google-forditoval megbirkozik: https://www.ubisoft.com/en-us/company/careers/interns-graduates/develop-at-ubisoft?ucid=SMO-ID_195450
9.
9.
hedzsooo
#8: Az sem eloietelet bakker, mire gondolsz megis konkretan?

Az elitotelet a Ubisoftal szemben talan hogy ugy hirdetnek allast hogy ha ferfi vagy mar nem is jelentkezhetsz jatek keszitesere? Non-binary, v. no kell legyel nekik mindenkeppen? Meg persze aktivista... Ugyan, hagyjuk mar keremszepen a maszlagot...

Ha mar itt rendesen tajekozodni, + a Ubisoft allashirdeteseit sem birjak itt sem a cikkek iroi, sem az olvasok java atnyalazni, se semminek igazan utanaolvasni, akkor nezegessetek meg rola par videot pl. YouTube-on, akad mar ott is boven rola: https://youtu.be/NdzgW9ycW1Q?si=AEqAXh4c25nm5h36 via @YouTube

A fenti persze nem az 1etlen forras tajekozodni, + persze nem csak a Ubisoft szallt el mar teljesen a realitas talajarol de jelenleg ok azok akik leginkabb megtesznek mindent mar azert hogy a legtobben megvessek oket.

Ezt a cikkben szereplo jatekot meg hagyjuk is, hiszen kb. 1000x tultargyalt mar. Kb. az nem erti meg mindig hogy valakinek finoman szolva miert is nem tetszik a jatek, aki nem is akarja megerteni, direk ertetlenkedik meg. Vagy gyerekek az illetok, az ugy mondjuk ertheto, ok konnyen befolyasolhatoak ugye meg barmivel, barmilyen teren. Minden amit velemeny elhangzott eddig a jatekkal kapcsban, az a Ubisot nyilatkozatai, valamint a jatek bemutatoi utan tortent, nem pedig elotte. Semmilyen eloitelet nincsen, csupan vannak akik nem vakok, meg nem elegszenek meg szemettel is, mert "csak 1 jatek"-rol van szo. Boven vannak jatekok mar manapsag a piacon, miert kellene tamogatnunk a selejtes jatekok kesziteset?
8.
8.
Nothing
#1: Szerintem itt az Ubisoftot célzó előítéletekre gondolt a szerző.
6.
6.
KopyAti
Az Anvil engine olyan csodákra képes, hogy csak lesek. Ok egy UE5 el nyilván nem veszi fel a versenyt, de én még mindig szeretem eme motor hajtotta játékokat. Mondjuk, ha teljes pompájában akarod élvezni, bár ez mindenre igaz, akkor kell hozzá egy combosabb tv is.

Várom már, hogy elveszhessek benne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...