Netflix-sorozatot kaphatott volna az Overwatch, Diablo és StarCraft is

  • Írta: szlav
  • 3 órája
  • Pletyka
Link másolása
...végül azonban mindhárom projekt jegelve lett. A Bloomberg mindig jól értesült szakértője, Jason Schreier számolt be a már produkció alatt lévő sorozatokról és a törlésük okáról.

Ha pár évvel ezelőtt kicsit másképp alakulnak a dolgok, akkor már mind láthattuk volna a Netflix saját gyártású Overwatch, Diablo és StarCraft-adaptációját. Legalábbis erről számol be Jason Scheier, aki amellett, hogy a Bloomberg rendkívül megbízható újságírója, a téma szakértője is - olyannyira, hogy könyvet is írt a Blizzard Entertainment felemelkedéséről, bukásáról és jövőjéről. Az úriember az október 8-án megjelenő kötet kapcsán tartott Reddit AMA-t, ahol témába hozta az elkaszált Netflix-produkciókat.

Schreier elmondása szerint a Blizzard három nagy sikerszériája, a StarCraft, Diablo és Overwatch kaphatott volna saját filmet vagy sorozatot a streamingszolgáltató katalógusában (a Warcraftról nem esett szó), de aztán 2020-ban beütött a krach. Ekkor szállt ugyanis jogi vitába az Activision Blizzard és a Netflix, miután Spencer Neumann, a kiadó korábbi pénzügyi igazgatója a szerződését megszegve átigazolt a Netflixhez.

A pert megelőzően Neumann három évre szóló (és négy évre meghosszabbítható) szerződést írt alá az Activision Blizzardnál, ám a Netflix mégis átédesgette magához a szakértőt, hiába csupán a második évét töltötte a játékgyárnál. Az Activision Blizzard ekkor perelte be a Netflixet, a két vállalat között pedig úgy elfajult a kapcsolat, hogy végül eltörölték mindhárom adaptációt, annak ellenére, hogy azok munkálatai már megkezdődtek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...