Kiderült hová tűntek a GTA IV kompjai

  • Írta: JesusHun
  • 3 órája
  • Érdekesség
Link másolása
Annak idején a Grand Theft Auto negyedik epizódjának előzetesében láthattunk kompokat, amiknek aztán a játék megjelenésénél hűlt helyét leltük csak, most végre elárulta az egyik fejlesztő az okokat.

A Rockstar 2007-es első Grand Theft Auto 4 trailerében rövid időre látható volt egy komphajó a kikötőállomáson, ami a megjelenést követően egyszerűen kikerült a végleges verzióból, a 17 éven át tartó rejtély pedig sokak fantáziáját megmozgatta, múlt hónapban pedig az egyik akkori fejlesztő rántotta le a leplet a titokról.

A Rockstar korábbi technikai rendezője, Obbe Vermeij az X közösségi oldalon társalgott felhasználókkal, az egyik felmerült kérdésnél pedig előjött a nagy kérdés, hova tűntek a komphajók? A válasz egyszerűbb volt mint gondolnánk, a hajókra felhajtó és ott tartózkodó járműveket a játék fizikájából adódóan nagyon problémás lett volna összepasszintani, és a sorban álló utasokkal együtt nem érte meg a plusz erőbefektetést a dolog.

A rejtély miatt többen nyomozásba kezdtek, készültek egészen átfogó videók is Youtube-ra, a fájlok közt kutakodók hajó ikonokat találtak, valamint a játék közben hozzáférhetetlen, a terminálhoz félig elkészült belső tereket. Az NPC-k elhelyezkedése és viselkedése is arra utalt, hogy működő hajóállomásokat terveztek a kész játékba, a kiderült infók pedig végre pontott tettek az ügy végére.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...