Az AI a Black Ops 6 multijában is rendszabályoz majd

Link másolása
Az Activision ismét alkalmazni fogja a Modulate mesterséges intelligencián alapuló ToxMod szoftverét, amit legutóbb a 2023-as Modern Warfare 3-ban vetettek be nagy sikerrel az online szegmensben.

Az online lövöldék publikus részei soha nem a szofisztikált és kulturált társalgásokról voltak híresek, a manuális moderálás pedig hosszadalmas és emberigényes feladat, várható volt egy automatizált rendszer, amit nem is olyan rég a mesterséges intelligencia segedelmével foganasítottak meg. A ToxMod 18 nyelven képes detektálni és analizáni a toxikus megnyilvánulásokat, ami által könnyebben tetten érhetők és moderálhatók lesznek az ilyesfajta megnyilvánulások.

Az Activison eddig angol, spanyol és portugál nyelveken vette igénybe a szolgáltatást, de a Black Ops 6 megjelenésénél már hozzácsapják a franciát és a németet is. A szolgáltatás nem mondható olcsónak, a jelenleg elérhető csomagok közül a legnagyobb pakk havi 20,000 dollárért ellenőriz 200,000 órányi audiót és chatet, de tekintve az Activison méretét, ők valószínűleg egyedi konstrukció alapján állapodtak meg.

A ToxMod bizonyítottan működik, az Activision nyilvános adatai szerint 2023 novembere és 2024 októbere között mintegy 45 millió toxikus szöveges üzenetet csíptek el, ami nagyjából 90 illetlen megnyilvánulás/percnek felel meg. Továbbá azt is megtudhattuk, hogy a Modern Warfare 3 és a Warzone játékokban a júniustól októberig tartó időszakban elcsípett és megbüntetett voice chates elkövetők mintegy 67%-a nem lépett a "bűnismétlők" útjára.

Lehet arról értekezni mi lesz a szólásszabadsággal, de a szemléltető videó tanulsága szerint az online játékosok mintegy 10%-a a társaik által tanúsított durva bánásmód miatt hagyja ott az adott játékot, és az in-game költéseket is számottevően befolyásolják a toxikus interakciók. A számok azt is megmutatják, hogy a nagyobb fejlesztők 1-2 hónap leforgása alatt visszaszerzik a ToxMod éves előfizetési árát, így üzletileg nagyot nyernek az együttműködésen, közben pedig a multis szegmensüket is élhetőbb hellyé teszik.

A Call of Duty: Black Ops 6 október 25-én érkezik PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, és Xbox Series X/S konzolokra, valamint PC-re, és már a megjelenéskor elérhető lesz az Xbox Game Pass kínálatában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...