Hírarchívum - 2023. május

Nyilvánosságra hozták a Microsoft fellebbezésének részleteit

A Microsoft fellebbezésének részletei mindenki számára elérhetővé váltak, a vállalat a CMA felhőalapú játékokkal kapcsolatos felfogását támadja.

Kamu kérdésekkel zajlott a Diablo IV kérdezz-felelekje

A Diablo IV fejlesztői válaszoltak a rajongók kérdéseire, azonban néhány felhasználó igazán specifikusan érdeklődött a hamarosan megjelenő játékról. Nem véletlen: a kérdéseket nem valódi rajongók küldték.

A The Little Mermaid 117,5 millió dolláros bevételt hozott a hosszúhétvégén

Az élőszereplős Disney mozifilm az ötödik legmagasabb bevételt hozta a Memorial Day mindenkori premierjeinek a listáján.

A The Witcher 3 eladási száma hivatalosan is átlépte az 50 milliót

A CD Projekt Red nyilvánosságra hozta, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt világszerte több, mint 50 millió példányban kelt el.

Brit toplista: Link és Gollam összecsapásában nem volt köszönet

A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom új kihívója a The Lord of the Rings: Gollum lehetett volna, de azt mindenki sejtheti, hogy ebből bizony nem lett trónfosztás.

Lords of the Fallen - ilyen vassal indulhatnak harcba a bukottak

A CI Games jóval a játék megjelenése előtt felfedte a Lords of the Fallen gépigényét. Kisebb felbontáson nem tűnik legyőzhetetlennek a szörny, de 4K-ban már meggyűlhet vele a bajunk.

The Witcher - érkezik az ötödik évad is

Arra továbbra sincs garancia, hogy a regénysorozathoz hasonlóan a Netflix adaptációja is megél majd hét felvonást, az ötödik évad érkezése azonban azt bizonyítja, hogy van vajákélet Henry Cavill után is.

Így használja a generatív AI-t az Nvidia legújabb demója

Az AI chatbotok hamarosan a videojátékokban is úttörő szerepet játszhatnak. Az Nvidia Avatar Cloud Engine-je valós időben kelti életre az NPC karaktereket, akikkel bátran szóba is elegyedhetünk.

SGF 2023: Júniusban saját műsort tart a Yakuza-franchise csapata

A Ryu Ga Gotoku Studio bejelentette a saját nyári bemutatóját, az RGG Summit Summer Showcase-t. Jó eséllyel újra hallunk majd a régi-új névre keresztelt franchise új része, a Like a Dragon 8 felől.

SGF 2023: Újabb pletykák a Project Q kapcsán

Tom Henderson iparági szivárogtató ezúttal az eszköz üzemidejéről árult el pár infót, és bár nem mindig pontosak az információi, magát a Remote Play-eszközt is jól tippelte meg.