Hírarchívum - 2024. január

Számos Harry Potter-játékot tervez a Warner Bros.

A Hogwarts Legacy sikerét még jobban meg szeretné lovagolni a Warner Bros. és mint kiderült több olyan, egyelőre még be nem jelentett, projekt van készülőben – a Quidditch Champions mellett -, melyek a varázsvilágba kalauzolnak el majd minket.

Már javában folynak a munkálatok a Gravity Rush-filmen

Meglepő bejelentéssel érkezett a Sony az idei CES-re, mégpedig, hogy érkezik a Gravity Rush-film. Már egy ideje hallani a pletykákat az alkotásról, de most először ismerték el hivatalos kereteken belül a projekt létezését.

Online Játékok, Amikkel Többször is Szívesen Játszol (x)

A világunk ma már nagyrészt az online térben játszódik, ami ráadásul minden területre igaz. A munkára, a tanulásra és persze a játékokra is. Az utóbbiak esetében pedig elmondható, hogy minden korábbinál nagyobb szerepük van. És hogy melyek emelkednek ki, amelyekhez sokan visszatérnek? Nézzük!

Swen Vincke már a Larian következő játékán dolgozik

Nem kell félni ez nem azt jelenti, hogy a Larian stúdió elengedné a Baldur’s Gate III kezét. A csapat gőzerővel dolgozik kisebb-nagyobb tartalmakon és javításokon, viszont a vezérigazgató, Swen Vincke már a következő játékuk első felvonásán ügyködik.

A Sea of Thieves is PlayStationre és Switchre költözik?

Tovább gyűrűzik a Microsoft multiplatformosítás felé irányuló törekvése. A Hi-Fi Rush után egy másik first-party cim költözhet a rivális gyártók konzoljaira, ez pedig a 2018-ban megjelent kalózos kooperatív játék, a Sea of Thieves.

A jövő héten érkezik a Cult of the Lamb szexfrissítése

Mert mire jó egy szekta, ha nem a féktelen pajzánkodásra? A Massive Monster csapata közkívánatra hozza el az ingyenes (más újdonságokat is tartogató) frissítést, melyre nem is kell sokat várnunk.

Lássuk, milyen játékspecifikus bejelentésekkel jött az Nvidia az idei CES-re!

Amellett, hogy hivatalosan is bemutatkoztak az új GeForce RTX 40-es sorozatú Super kártyák, az Nvidia alaposan rágyúr a sugárkövetésre és a DLSS 3-ra a közelgő játékokban. Egy csokornyi előzetessel szolgálhatunk róluk.

Alan Wake is csatlakozhat a Dead by Daylighthoz?

A fantasztikus cross-over tartalmairól ismert online horrorjátékot hamarosan egy újabb remek kollaboráció teheti izgalmasabbá. A sötétséggel hadakozó regényíró, Alan Wake is csatlakozhat a túlélőkhöz.

Bemutatkozott az Nvidia RTX 40 SUPER szériája

A gyártó a CES 2024 színpadán rántotta le a leplet az RTX 40-es videókártya-széria középgenerációs frissítéséről. Háromféle kiadásban érkeznek a valamivel barátságosabb áron érkező SUPER kártyák.

Februárban jelenik meg az USA-ban az Apple Vision Pro headsetje

Az Apple végre elárulta, hogy a közel 1,2 millió forintba kerülő AR-headsetjük február elején kerül a boltokba az Egyesült Államokban. Várhatóan még ebben az évben több országba is megérkezik a Vision Pro.