PlayStation 4 - továbbra is jól teljesít a hardver

  • Írta: szlav
  • 2018. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Sony legfrissebb üzleti jelentése. A statisztikák szerint a PS4 konzolok eladása júniusban átlépte a 82 milliót. Jól teljesít a PlayStation Plus is, amely a nyár elején közel 34 millió előfizetőt számlált

A Sony közzétette az idei első üzleti negyedév statisztikáit. Szó esik a japán vállalat hardveres eladásairól, megtudhatjuk, hogyan teljesített a PlayStation Plus, valamint betekintést nyerhetünk abba is, hogy mennyire népszerű mostanában a digitális vásárlás, ha videoiátékokról van szó.

A PlayStation 4 korából adódóan természetesen átlagosan csökken a negyedévenként értékesített konzolok száma, április és július között mégis körülbelül 3,2 millió gép talált gazdára. Így a launch óta elkelt PS4-ek száma nagyjából 82,2 millióra rúg összesítve, ezzel majdhogynem utolérve a PlayStation 3 eladásait, amely 83,8 milliós darabszámnál fejezte be a pályafutását. Hacsak nem történik valami váratlan, akkor a PlayStation 4 könnyen túlszárnyalhatja az elődjét.

A szoftveres és online eladásoknak hála komolyan nőtt a cég ebből származó jövedelme is, amit 472,1 milliárd jent jelentett az első negyedévben. A jelentésben mellékelték az üzemi eredményt is - ennek összege az április 1. és június 30. közt 83,5 milliárd jenre rúgott.

 

És ha már online, ejtsünk szót a PlayStation Plus-előfizetőkről is, akiknek a száma 2018 júniusában alulról karcolta a 34 milliót. Ez egy apró, 300 ezres esés az előző üzleti negyedévhez képest, ami nem meglepő, hiszen a januártól márciusig tartó időszak szinte mindig népszerűbb az év többi részéhez képest, ha online előfizetésről van szó, hiszen decemberben, az ünnepek során sokan jutnak új konzolhoz. Népszerű volt a digitális vásárlás is - a Sony táblázata szerint összesen 40,6 millió teljes játék talált gazdára a három hónap alatt, s ezeknek az eladásoknak a 43 százaléka online, digitális formában történt.

25.
25.
kamgecam
#24: Nincs tökéletes játék de ha az atmoszférája erős az nálam nagyon sokat nyom latba!
24.
24.
FrankBlack
#21: , #22: +1

Én 160 órát raktam eddig a Mafia 3-ba, persze ez többszöri kisebb adagokból jött össze az elmúlt kb. másfél év alatt, mert egy idő után valóban önismétlő, és rá lehet unni. Viszont rendszeresen visszatérek a játékba, mert a gunfight nekem elég élvezetes, és az autók, meg a vezetési élmény is nagyon bejön a fizika, és törés hibái, hiányosságai ellenére is. A grafika helyenként elég ocsmány, de az összkép, és a város atmoszférája lenyűgöző számomra. Már nem is tudom hányszor végigjátszottam, és/vagy foglaltam el egyes körzeteket, és összegyűjtögettem én is egy csomó mindent, plusz persze a dlc-k.
23.
23.
FiveSalmon69
#18: Eddig én is csak gondolkoztam rajtuk, úgy hogy úgy vagyok mint Te. :) Ezen kívül a Here they lie, jön grátiszba, és a Knowledge is power, amiről még soha nem hallottam.
22.
22.
Sandic1994
#21: Nekem is nagyon bejött a Mafia 3. Ha túl tud lendülni azon az ember, hogy a területfoglalós küldetések önismétlőek, akkor baromi jó szórakozás. A fő küldetések nem voltak rosszak, a történet kimondottan jó, és ha elkap a hangulata, akkor nem tudja az ember lerakni a játékot. Én megvettem hozzá a season past akcióban 4500 Ft-ért, összességében nem bántam meg, főleg a bár miatt, de nem akarok spoilerezni.
Nem lett kiplatinázva, mert ahhoz elölről kellene kezdenem a játékot, és most csúszásban vagyok több más játékkal is, de a trófeák kb. 85%-a megvan. A gyűjthető dolgok közül is mindössze 1 Vargas festmény hiányzik, amit egyébként az Istennek sem akarok tudni megtalálni. Pedig az összes lehetséges helyre raktam poloskát.
21.
21.
PaprikaJancsi
#18: Humble Monthlyban szereztem be a Mafia 3-at. Az év egyik legjobb szórakozása volt számomra, majdnem 30 órát beleraktam, és egy percig sem untam, baromi jó volt.
20.
20.
Fata Morgana
19.
19.
Sandic1994
#18: Nem úgy nekem, de ez az egész eddigi évre elmondható. Vagy olyan játékok voltak benne a Plus-ban, amik már megvoltak előtte is (pl. Heavy rain, Beyond, most Mafia 3), vagy olyanok, amik nem érdekeltek igazán. Ebben az évben a két kivétel eddig a Mad Max és a Black Ops III

Én valami hasonló játékokat szeretnék: Unravel, a régebbi Wolfensteinek közül valamelyik, Far Cry 4 vagy Primal, Battlefield 4, Watch Dogs, Star Wars Battlefront . Mondjuk gondolom hamarabb fog piros hó esni, minthogy egy EA játékot ingyen adjanak.
18.
18.
Yanez
#17: Tényleg! Hát ez szuper! Mafia 3-on számtalanszor gondolkodtam már, mivel a demó eléggé hangulatos volt. A DbD szintén a listámon volt. Szóval ez a hónap nekem lett kitalálva. :)
17.
17.
FiveSalmon69
Mafia 3, és Dead by Daylight az augusztusi játékok. Azért nem olyan rossz. :)
15.
15.
Duken
#14: Szemeztem vele de ha tényleg olyan jó akkor bezsákolom. 700 ftért meg már szinte ingyen van. Kösz a tippet! : ) Csak egy kérdés , jobb mint az átlag indie játékok?
14.
14.
supair
#13: Song Of The Deep ki ne hagyd...…...715 forintért vettem summer sale ms storeban és egy kibaszott nagy játék. :-) …..az Insomniactól.
13.
13.
Duken
#9: +1 Spider-Man-t én is nagyon várom. Az eddigi videók alapján brutál jó lesz, végre csináltak bellőle egy olyan játékot amit a Pókember megérdemel és a lehető legjobb kezekbe került az Insomniac-nál akik az egyik kedvenc csapatom. Ratchet and Clank, Resistence szériát és a Sunset Overdrive-t is ők csinálták. :)
12.
12.
FiveSalmon69
#1: A sony mindig a hónap utolsó szerdáján jelenti be a ps plus játékokat, és az új hónap első keddjén hozza ki, de ha júliusban ezt csinálták volna, 31.-én már ki kellett volna jönniük a játékoknak, ezért a csúszás. Tehát ma délután fogják bemutatni az augusztusi kínálatot, és 7.-én fognak letölthetővé válni. Helyi idő szerint egyébként fél hatkor várható a leleplezés.
11.
11.
supair
#9: Te? Téged itt még komolyan vesz valaki?

És ha már hozzászoltam ehhez "topichoz" itt a véleményem.Minél többen használjuk ezeket a szolgáltatásokat az adott platformon annál színvonalasabbat tudnak nyújtani.Legalábbis a jó üzletpolitika ezt kívánná...……….
10.
10.
Sandic1994
Szerdánként szokták hivatalosan bejelenteni a PS Plus kínálatát, szóval ma délután 17-18 óra között már leshetitek a híreket.
9.
9.
kamgecam
#7: Szeptemberben jön egy nagy ps exkluzív a póki, én sem hinném hogy valami durvát villantanának, nem szorulnak rá mint az ms, de örülök ha meglepnek. :)
8.
8.
LexerTheFirst
#7: Sajnos nekem is, de hátha kellemes meglepetés lesz!
7.
7.
Yanez
#6: Ja hogy arra! Akkor hát reménykedjünk, bár szinte biztos vagyok benne, hogy gyengébb tálalással lesz dolgunk.
6.
6.
LexerTheFirst
#5: A havi játékokra gondolt.
3.
3.
Yanez
#1: Csak azért húzzák, mert 31-e keddre esett, s így még van egy teljes hetük a plus játékokig. Ők pedig általában 3-4 nappal előtte szokták lerántani a leplet. Szóval kb csütörtökön vagy pénteken leszünk okosabbak.
2.
2.
LexerTheFirst
1.
1.
DarkLord
Most nagyon rejtik a ps plus agusztusi cuccait. Most ez vagy olyan moslék lesz, hogy ég a pofájuk megmutatni már vagy olyan brutális lesz, hogy leesik az arcunk tőle :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...