GC 2021: Ez volt még a Gamescom nyitóműsorában

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Geoff Keighley nem spórolt a Gamescom tegnap esti nyitóceremóniáján, dögivel kaptuk a játékelőzeteseket. A legnagyobb bejelentéseket már összeszedtük, most végigvesszük, mik sikkadhattak el a híráradatban.

Bus Simulator 21 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Menetrend szerint szeptember 7-én gurul be a Bus Simulator-sorozat idei darabja, amelyben újra egy busz volánja mögé ülhetünk, hogy körbefurikázzuk az Egyesült Államok és Európa városait. Egy- és többjátékos mód is helyet kap benne.

Century: Age of Ashes (PC)

Sárkányok hátán indulunk csatába ebben a PvP-re épülő játékban, ami szerencsére free-to-play is lesz, így kötöttségek nélkül kipróbálhatjuk az ígéretesnek tűnő formulát. Most az is kiderült, hogy november 18-án rajtol el.

Cult of the Lamb (PC, konzolok)

Ez az áldozati bárány nem áldozat többé! Miután egy megszállt bárány megúszta végzetét, egy rejtélyes idegen arra kéri, hogy gyűjtsön követőket, és útközben csapja le a többi hamis prófétát is. A Massive Monster játékában szektaépítés, harc és sötét rituálék várnak ránk 2022-ben, amikor PC-re és még meg nem nevezett konzolokra is megjelenik.

 

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Október 15-én kézbe vehetjük Tanjiro Kamado pengéjét, hogy démonná lett testvérének feloldozására induljunk a Demon Slayer animesorozat játékváltozatában. Az új kedvcsináló a Rui elleni boss fightból ad ízelítőt.

DokeV (PC, konzolok)

A Black Desert Online mögött álló Pearl Abyss évek óta dolgozik a DokeV-n, amely most végre rendesen bemutatkozott. Ebben a Pokémon-szerű, nyílt világú játékban dokebi nevű lényecskéket gyűjthetünk, de harcban is lesz bőven részünk. Megjelenési dátumot és pontos platformlistát még nem kapott.

Dolmen (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Massive Work Studio akció-szerepjátékában science fictionös és kozmikus horror-vonásokat is találunk. A dolgunk az elfeledett Revion Prime felfedezése lesz, de csak harc árán juthatunk előre, ami egyszerre igényel ügyességet és taktikus gondolkodást is. 2022-ben jelenik meg.

Dream Cycle (PC)

Toby Gard, a Lara Croft alkotója áll e mögött a játék mögött, ami szeptember 7-én kezdi korai hozzáférését PC-n. Ebben az akció-kalandjátékban Morgan Carter, egy modern varázsló bőrébe bújunk, akinek az Álomföldek ingatag dimenzióját kell megtisztítania minden mágikus eszközzel, ami csak rendelkezésére áll.

Fall Guys: Ultimate Knockout (PC, PlayStation 4)

A Fall Guys csetlő-botló zselébab-figurái a legutóbbi szezonban a dzsungelbe látogattak el, a Gamescom nyitóceremóniáján pedig az derült ki, hogy a Disney-vel összeállva néhány ikonikus jelmezt is beszerezhetünk. Szeptember 3-12. között pedig Lajcsi királyé lesz a főszerep.

Genshin Impact (Mobil, PC, PlayStation 4, PlayStation 5)

A Genshin Impact és a Horizon-játékok hamarosan egy crossoverben találkoznak: Aloy is tiszteletét teszi játszható karakterként a miHoYo akció-szerepjátékában, ennek apropóján kaptuk az új előzetest is. Szeptember 1-től játszhatunk a nora vadászhölggyel, a playstationösök pedig még az exkluzív íját is megkapják.

JETT: The Far Shore (PC, PlayStation 4, PlayStation 5)

Csillagok tengere és egy mitikus óceánbolygó felfedezése vár minket a JETT: The Far Shore-ban. Az öt felvonásra osztott, egyszemélyes kampányban a kalandozás lesz a fő dolgunk, ám a harc nem lesz az erősségünk, úgyhogy érdemes lesz vigyáznunk. Az új előzetes magával hozta az október 5-i megjelenési dátumot is.

Jumanji: The Curse Returns (PC, Switch)

Az elátkozott Jumanji ismét visszatér, hogy megkeserítse az azt felbontók életét. Az új játékfeldolgozás nem a frissebb filmek vonalát követi (aminek megvolt a maga adaptációja), hanem az eredeti 1995-ös társasjáték köré szövi kalandjait. A megjelenés szeptemberben esedékes.

 

The King of Fighters XV (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

A The King of Fighters-sorozat következő darabja idén nem jelenik meg, de végre pontos dátumot kapott: 2022. február 17-én érkezik. Az SNK verekedős játékában régi és új kedvencek, 3v3-as csapatküzdelmek és sosem látott sebességű bunyó vár minket.

Lost Judgment (PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Yakuza-sorozat mellékágaként született Judgment folytatásában ismét Takayuki Yagami magánnyomozó bőrébe bújunk, akit egy elsőre pofonegyszerű, mégis érthetetlen bűntény feltárására kérnek fel. Az új előzetessel majdnem hét percünk van elmélyedni a sztoriban, mielőtt szeptember 24-én saját kezünkbe vesszük az ügyet.

Marvel Future Revolution (Mobil)

A Marvel Future Revolution nyílt világú szerepjáték, amit tegnap indított útjára a NetMarble, és ezt meg is ünnepelte a Gamescom a launch trailerrel. Amikor különböző dimenziók összeolvadnak, a világra új fenyegetések szabadulnak, amelyeket csak kedvenc Marvel-hőseinket vezetve állíthatunk meg.

Midnight Fight Express (PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One)

Egyetlen fejlesztő munkája ez a pörgős akciójáték, amelyben végig kell verekednünk magunkat a város megannyi, gondosan felépített szintjén. Számos fegyver egyedi harcstílusát tanulhatjuk ki, és fejlődés közben új mozdulatokat is tanulunk. 2022-ben jelenik meg.

Nine to Five (PC)

A Redhill Games lövöldözős játékában 3v3v3 felállásban vadásszuk majd egymást. Ebben a világban nagyvállalatok irányítanak mindent, zsoldosnak lenni pedig ugyanolyan hétköznapi meló, mint bármi más: ha kezdődik a műszak, mi megyünk és lövünk. Még nem tudni, mikor jelenik meg, de free-to-play lesz.

Nobody Saves the World (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Guacamelee! alkotóinak új szerepjátéka nem tudja tartani a tervet az idei megjelenéssel, ehelyett 2022 elején kell keresnünk majd a digitális áruházak polcain, illetve az Xbox Game Pass szolgáltatásában. A Nobody Saves the Worldben társak oldalán vághatunk neki a világmegmentésnek, különböző Formákat öltve (vagy mixelve) fogunk harcolni.

Riders Republic (Luna, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Ubisoft extrém sportos játékára még október 28-ig kell várni, de ha valaki máris belevetné magát, annak rendelkezésére áll a béta – ami eredetileg tegnap lejárt volna, de a Gamescom nyitóceremóniáján bejelentették, hogy augusztus 28-ig nyitva tartja kapuit.

Splitgate (PC, PlayStation 4, Xbox One)

A Splitgate nemvárt sikerre lelt a nyílt bétaidőszak alatt, ami miatt a fejlesztők kénytelen voltak elhalasztani a végleges rajtját. A halogatás azonban véget ért, hiszen tegnap a 0. szezonnal hivatalosan is elrajtolt ez a portálokkal vegyített, free-to-play lövölde.

Soundfall (PC)

A Soundfall egy zenés dungeon crawlernek ígérkezik, amelyben Symphonia világát kell megvédenünk a gonosz Discord erőitől. Öt játékos vállalhatja egyszerre magára a feladatot, de érdemes nem otthon hagyni a ritmusérzékünket.

Super Monkey Ball: Banana Mania (Switch)

Felújított formában teszi tiszteletét a Switchen az első három Super Monkey Ball-játék. A Banana Mania címre keresztelt csomag háromszáznál is több kihívással várja majd a játékosokat október 5-től, és néhány sztárvendég is felbukkan a kis golyókban – mint például Morgana is.

Synced: Off-Planet (PC)

A nem túl távoli jövőben a világot utolérte a végzete, a technológia az ember ellen fordult. Szerencsére nem maradtunk teljesen eszköztelenek: a Nanókat legyőzve megszerezhetjük erejüket, hogy a javunkra fordítsuk a harcokban. Már lehet jelentkezni az alfatesztre.

 

Tales of Luminaria (Mobil)

Miközben a Tales of Arise megkapta konzolos demóját, a Tales-széria következő darabjáról is lehullt a lepel, a mobilos Tales of Luminariáról. A bejelentésen túl sok infót még nem hintettek el a készítők, de az ígéretek szerint sokat fogunk még hallani róla.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (PC, Switch)

A Dotemu 2022-ben várható, oldalnézetes beat 'em upjában nemcsak mindenki kedvenc nindzsateknőcei veszik fel a harcot a Foot Clan katonáival, de a legbelevalóbb riporter, April O'Neil is kiveszi a részét a bunyóból. 

UFL (konzolok)

A Strikerz egy free-to-play focis játékkal készül minden főbb konzolra, alább láthatjátok a bejelentő előzetest.

Valheim (PC)

A hamar nagy népszerűségre szert tevő Valheim szeptember 16-án tovább frissül a Hearth and Home update-tel, ami újragondolt mechanikákat, új élet-stamina rendszert és új ételeket hoz magával. Gyönyörű animált előzetest kapott a frissítés.

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt (PC)

Szeptember 7-én korai hozzáférésbe lép a Bloodhunt, a Vampire: The Masquerade világának legújabb, battle royale-bővítése. A vámpírok bandaháborújában több oldal közül is választhatunk, közülük mutatkozik most be a Toreador klán.

 

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...