Szokatlan "platformra" fejleszt játékot a Bungie alapítójának új stúdiója

  • Írta: szlav
  • 2023. július 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A nemrég alapított Look North World stúdió a Bungie, az Electronic Arts és a Kongerate veteránjaiból állt össze, a nagy nevekből álló banda azonban egy meglehetősen furcsa platformon építi az első közös játékát.

A Bungie alapítója, Alex Seropian a Look North World nevezetű független stúdió élén folytatja a munkásságát. Az indie csapat első tagjai közt olyan nevek sorakoznak, mint Jay Pecho, patrick Moran, Kyle Marks, Aaron Maroquin és Prashant Patil - egytől egyik tapasztalt játékipari szereplők, akik korábban az Electronic Arts vagy a Kongerate zászlaja alatt dolgoztak. Egy ilyen gárdával szinte borítékolható lenne, hogy a Look North World első játéka is ambiciózus lesz - nos, ez nincs kizárva, a "célplatform" hallatán azonban egyből felvontuk a szemöldökünket.

A játék, amely egyébként az Outlaw Corral címet viseli, ugyanis az Unreal Engine for Fortnite fejlesztői környezetében épül, a kész produktumnak pedig szintén a Fortnite ad majd otthont. Az Epic Games idén tavasszal bemutatott projektje gyakorlatilag a nyilvánosság elé tárta a Fornite intuitív fejlesztői környezetét, mégpedig azzal a céllal, hogy az így készült alkotások egyenesen a Fortnite saját ökoszisztémájában jelentessék meg.

A dolgot nagyjából úgy kell elképzelni, mint a Robloxot: az Unreal Engine for Fortnite-ban készült önálló játékokat a fejlesztők a népszerű battle royale-játék kreatív könyvtárában publikálhatják, kihasználva a program köré épített monetizációs struktúrát is. Az UEFN segítségével készült címek jóval kevesebb marketinggel is jelentős játékosszámot érhetnek el, a fejlesztésük lényegesen egyszerűbb, mintha a "nulláról" készülnének a hagyományos Unreal Engine-en, az eredményből pedig természetesen maga az Epic Games is húz némi hasznot.

Persze nem pont egy ehhez hasonló projektet vártunk volna a Bungie egykori alapítójától, de csupán a fejlesztői közeg miatt kár lenne egyből elítélni a játékot - az UEFN korai demói már bebizonyították, hogy készülhetnek itt valódi remekművek.

1.
1.
markoci555
"csupán a fejlesztői közeg miatt kár lenne egyből elítélni a játékot" - DE
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...