A Microsoft nem tervezi, hogy más platformokra is elhozza a Game Pass-t

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 2.
  • Hír
Link másolása
A legutóbbi szóbeszédekre maga Phil Spencer reagált, aki elárulta, hogy a cég jelenleg nem számol azzal, hogy PlayStation vagy Nintendo konzolokra is bevezesse a Game Pass-szolgáltatást.

Annak ellenére, hogy a legutóbbi jelek arra utaltak, hogy a Microsoft szívesen kibővítené a Game Pass-szolgáltatást - például, hogy PlayStation és Nintendo platformokon is elérhető legyen -, a Microsoft Gaming vezetője, Phil Spencer gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Szerinte a cégnek jelenleg nincsenek ilyen tervei.

A Windows Centralnak adott interjújában Spencer a vállalat jövőbeli kiadásokkal kapcsolatos terveiről beszélt.

"Azzal kezdeném, hogy nem tervezzük a Game Pass PlayStationre vagy Nintendo-ra való átültetését." - mondta Spencer. "Nem is szerepel a terveinkben".

Az egész sztori Tim Stuart, az Xbox pénzügyi vezetője nyilatkozatából indult, aki az idei Wells Fargo TMT Summit során vázolta a cég stratégiáját, miszerint a szolgáltatást "minden olyan képernyőre elhoznák, amin lehet játszani". Ebből sokan arra következtethettek, hogy a Microsoft kevésbé akar a hardverre összpontosítani, inkább a szoftverre és még több szolgáltatásra, akár a japánok masináin is. Ezek szerint a rivális gyártók konzoljai kivételt képeznek, teljesen érthető módon.

8.
8.
Seraph
#7: Szeretik magukat hardveren is rommá keresni, nem mondanának le róla.
6.
6.
Asshya
Elöbb saját platformra hozzák össze, hogy legyen értelme elöfizetni(újra)! Elmúlt pár hónapot leszámítva,büdös nagy nulla volt a játék felhozatal!
5.
5.
pandaril
#4: Persze, a tervek és a lehetőségek nem mindenhol fedik egymást, én személy szerint sem látok reális esélyt még egy first-party-only, cloud gaming alapú megoldásra sem pl. a Switch tulajok részére. De a két fejes nyilatkozatai akkor is ütik egymást. Mondjuk, legalább róluk beszélnek ezen a héten is.
4.
4.
negyven2
#2: Szerintem itt kb. az lehet a kommunikációs félreértés, mint ami volt abban, hogy meg akarják venni a Nintendo-t. Spoiler: nem, nem akarták megvenni (ismét, mert az első Xbox esetében ez is egy terv volt), csak egy eszmefuttatás volt arról, hogy mi lenne ha sikerülne egy ilyen üzletet megvalósítani.

Resetera-n voltak erről viták és ott arra jutottak, hogy itt Tim Stuart valószínűleg a Cloud Gaming-es megoldásra gondolt alapvetően (legyen az böngésző, vagy natív app). Illetve mint a Nintendo-s esetben ez lenne az ultimate terv (legoptimálisabb). Míg Phil igazából a konkrét racionálisán megvalósítható terveket mondta el. Ez kb. olyan, hogy ha valaki azt mondja, hogy szeretne Malibu-ban lakni egyszer, az nem azt jelenti, hogy ott is fog, sőt nagy eséllyel sose fog.

Csak ahogyan én tapasztalom manapság sok felületen összekeverik a mit szeretnék talán egyszer és a mit tudok megtenni témát.
2.
2.
pandaril
Egy kommunikációs coach vagy hülyére keresné magád az Xbox-nál, vagy éhenhalna, nem tudom ezt pontosan megjósolni. De ez már a második alkalom az idén, amikor az Xbox-nál valaki úgy nyilatkozott, hogy arról előzőleg nem egyeztetett házon belül. Roppant kellemetlen. Az, hogy eleve mekkora a valószínűsége a dolognak, csak részletkérdés.
1.
1.
Doomsayer
Nem fogom most a netet túrni bizonyítékért, de valamiért úgy rémlik, hogy korábban mintha nyitottak lettek volna rá a microsoft-nál. Meg nekik csak plusz pénz lenne. Mindazonáltal lehet, hogy a többi piaci résztvevő azt mondta rá, hogy "mi lenne, ha nem lenne", hiszen a saját eladásaikat is alááshatná és erre a micro most különösebb arcvesztés nélkül tudja mondani, hogy esze ágában sem volt máshova elvinni a GP-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...