A Ubisoft szerint az előfizetéses szolgáltatásoké a jövő

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 16.
  • Hír
Link másolása
A cég egy újabb névvel, illetve szolgáltatással ünnepli az új Prince of Persia-játék megjelenését. A vezetők úgy látják, hogy a feliratkozásra építő szolgáltatásokról fog szólni a játékipar is hamarosan.

A Games Industry.biz hosszú cikket közölt a Ubisoft új irányáról. A vállalat a Prince of Persia: The Lost Crown megjelenésére időzítve kissé átalakította a feliratkozással működő szolgáltatásait.

A mindent magába foglaló szolgáltatást mostantól Ubisoft+ Premiumnak fogják hívni. Ebben lesz benne minden új megjelenés (például az új Prince of Persia is) és a PC, az Xbox és az Amazon Luna felhasználók számára elérhető, 17,99 dollárért.

Emellett érkezni fog PC-re a korábban PlayStation-ön elérhető Ubisoft+ Classics, ahol korábbi címekkel játszhatunk majd (például FarCry 6 vagy a Rainbow Six: Siege), havi 7,99 dollárért. Philippe Tremblay, a szolgáltatásokért felelős vezető a portálnak arról is hosszan beszélt, hogy mi állt a döntés hátterében.

Állítása szerint rengeteg adatuk van a játékosok viselkedéséről, a feliratkozós szolgáltatások rendkívül népszerűek, ezért döntöttek úgy, hogy tovább folytatják ezen az úton. Elismerte azt is, hogy 18 dolláros ár elsőre magasnak tűnhet, azonban ezért a pénzért tripla A-s játékokat kínálnak, rögtön a megjelenés napján.

Minden játéknak a prémium kiadása kerül be ezekbe a katalógusokba, azaz az összes plusz tartalom is elérhető, ráadásul a feliratkozás nem eszközhöz kötött, elég egyszer fizetni ahhoz, hogy PC-n, Xboxon és Amazon Lunán is elérjük a tartalmakat.

Tremblay arról is beszélt, hogy a Ubisoftnál úgy látják, egyértelműen ez a jövő, hasonlóan a zene, illetve film- és sorozatstreaming-szolgáltatókhoz, a játékokra is ez vár. Azonban kiemelte, hogy nem akarnak senkit sem kényszeríteni, továbbra is a felhasználó döntése, hogy vásárol vagy feliratkozik.

7.
7.
hedzsooo
...Aztan amugy ha meg lesz a "kritikus tomeg", azaz kello szamu feliratkozojuk/elofizetojuk lesz, akkor veget er majd a mezes madzag, hirtelen megmelik majd a dijakat 1 piciket, v. lesz majd a Ubisoft+ Premium elofizetes mellett, Ubisoft+ Silver, Gold, Platinum, Diamond elofizetes is... En vhogyan nem tudok 100% megbizni az ilyen nagy corpo-ban
6.
6.
hedzsooo
#4: +1 Mindig azt makogjak be, ami a vezeto/managment reteguk szerint eppen a legnagyobb profitot hozhatna nekik... Sokszor ugye probalkoznak, van ami be is jon nekik olykor-olykor, jot kaszalnak, persze a jatekaik minosege cseppet sem fog javulni attol meg
5.
5.
hedzsooo
Meg jo h evek ota nem tartottam 1 uborkas jatekot sem megvetelre, pedig evente durvan 100 jatek cimet mindig hozzacsapok a konyvtaramhoz (Steamen), koztuk ujakat is.

Elofizetni is hamarabb fogok a Steamre ha 1x naluk is lesz vmifele akcio pl. indi-jatekokhoz mintsem havonta kuldjek akar 1 fillert is az uborkaeknak...
4.
4.
Seraph
Nemrég meg az NFT volt szerintük a jövő.
3.
3.
silkgoat
#2: nananana!!! Peppat nem bantani! George for president!!! vagy meg inkabb Mr. Dinosaur for president!!!
2.
2.
Anti crytek
Elkeserítő ez az irány, ami felé tartunk. Mondom ezt még úgy is, hogy a kedvenc szériámhoz, a Yakuza játékokhoz is fillérekért hozzájuthatnék havidíjas szolgáltatással. Én akkor is teljes áron veszek meg mindent!
Aki meg filléreskedik, az játszon a Peppa malaccal!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...