Deadpool teszt

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 9.
  • deadpool, teszt, x360
Link másolása
Deadpool! Bang! Babes! Mayhem! Deadpool végre saját játékot kapott, sőt nem is kapta, megcsinálták neki, mert megérdemli, és különben is szétrúgott volna pár segget, ha ez nem történik meg előbb-utóbb.

Legyen szó rajzfilmről, moziról vagy videojátékról, Deadpoolt eddig mindig meghagyták mellékszereplőnek, ami nem meglepő; amennyire én tudom, a nagydumás antihős megítélése meglehetősen ellentmondásos a rajongók körében. És bár kétségtelen, hogy a karakter bárkit lezsibbaszt rövidtávon, én imádom, és az első játéka után, ha lehet, még jobban megszerettem. Nem ismerős? Amit tudnod kell róla: Deadpool zsoldos és mutáns, képes regenerálódni, viszont ne úgy tessék őt elképzelni, mint azt a legutóbbi Rozsomák-filmben láthattuk: konkrétan folyton szövegel, tolja a poénokat, és mivel maximálisan buggyant, ne feltétlenül szofisztikált csattanóra végződő tréfákra számíts tőle.

Deadpool eddig tipikusan a “mindent bele” Marvel-játékokban szerepelt, játszható karakter volt a Marvel: Ultimate Alliance-ben, lehetett vele bunyózni a Marvel vs. Capcom 3-ban, és a LEGO Marvel Superheroesban is benne lesz. Nekem az egyik a legemlékezetesebb mellékszereplése az volt, mikor a Spider-Man: Shattered Dimensionsben kellett agyonvernünk őt Pókemberrel, a mostani játék viszont mindegyiken túltesz: itt végre Deadpool kapja a főszerepet, őt irányítjuk, miatta harcolunk, és órákon keresztül vagyunk kénytelen elviselni az állandó viccelődését. Az adaptációt ráadásul nem más vállalta be, mint a Transformers: War for Cybertronnal hatalmasat villanó - igaz, azóta leszállópályára került - High Moon Studios, így maximálisan lelkesen estem neki az új jövevény tesztelésének.

A történet szerint Deadpool régóta vágyott arra, hogy saját videojátékot kapjon, meg is kérte a High Moon Studiost, hogy üssenek össze valamit, azonban a csapat nem igazán hajlott az ötletre. Nem sokkal később mégis csörög a telefon, a High Moon Studios fejese az, kissé idegesen (épp robbanás történt az irodájuknál): na jó, vállalják a dolgot, küldik a forgatókönyvet. Így hát a játék történetében szereplő játék története szerint Deadpoolnak egy médiabirodalom tulajdonosát kell eltennie láb alól, azonban mikor Mister Sinister szabotálja a bizniszt, és megmenekíti a gazfickót, hősünk bepöccen, és bosszút esküszik ellene...

Deadpool lepukkant lakásában kapjuk meg az irányítást, körbejárhatjuk a kéglit, megnyomogathatunk és kipróbálhatunk mindent. Félreértés ne essék, ez nem open-world játék, viszont a jelenet kiváló ízelítőt nyújt abból, hogy mire számíthatsz az anyagtól humor és hangulat frontján - és ezzel együtt nagyjából el is dől, hogy el tudod-e majd viselni a teljes játékidő alatt. Deadpool mindent kommentál, rendszeresen kiszól a játékoshoz, folyamatosan kétértelmű utalásokat tesz, és káromkodik, persze nem egyedül: a fejében hangokat hall, azokkal beszélget. Beleül a fotelbe, megvakarja a heréjét, majd felpumpálja a szoba sarkában álló guminőt, és megkérdezi, hogy min csodálkozik annyira.

És ez csak a játék eleje! Deadpool harc közben folyamatosan abuzálja az ellenfeleit, és persze neked is megmondja, ha bénán játszol. Soknak tűnik? Pedig ez egy olyan játék, ahol a Comic Sans betűtípust használják mindenhol, ahol az ellenfelek azért hasonlítanak annyira egymásra, mert “biztosan testvérek”, és ahol a mentőakció kellős közepén be kell állni hugyozni két őr közé. Közben folyamatosan csörög a telefon, a High Moon Studios az, hogy a költségvetésre, arra nagyon vigyázzunk, mert ha sokat robbantunk, az sok nullát jelent majd a számlán is. Persze jó troll módjára csak azért is robbantunk, mert miért ne?

Ha valamit, ezt a részét nagyon eltalálták a játéknak a készítők. A Deadpool az infantilis humora és hangulata, illetve Nolan North szinkronja miatt kifejezetten szórakoztató, simán rá tud venni arra, hogy csak a fingós-böfögős poénok miatt játsszad végig, és hogy elfeledtesse veled minden más gyengeségét. Merthogy a Deadpool akciójátéknak egyébként végtelenül középszerű, semmi újdonságot nem tud felmutatni, nem tesz hozzá a műfajhoz, hacsak azt nem vesszük extrának, hogy az adaptációk többségével ellentétben még éppen nem játszhatatlan a katasztrofális irányítás miatt.

A Deadpoolban ugyanis túlnyomórészt az a feladatod, hogy agresszíven haladj előre. Aki jön szembe, azt meg kell ölni; először sok kicsi ellenfelet, aztán már nagyobbakat és erősebbeket, végül a kettőt együtt, nagyobb porciókban. A rutinszerűen kivitelezett játékmenetnek persze része az is, hogy egyszer-egyszer lopakodnunk kell, máskor helikopterre pattanunk, de ott is a telepített gépágyú mögé, és a kötelező platformjelenetek sem maradnak el, tehát elmondható, hogy a játék nem vállal túl sokat. Ha nem időzöl el a részleteken, és nem tetszik a körítés sem, pontosan azt kapod, mint bármelyik másik akciójátékban.

A harcrendszer a kommersz hack & slash-sémára épül, ha rendszeresen játszol ilyen játékokkal, könnyen beletanulsz, ráadásul a jól megszokott praktikáid és trükkjeid is előhívhatók majd. Odacsaphatsz a katanáiddal (kicsit is, nagyot is), különböző kombókat süthetsz el attól függően, hogy mennyire vagy fejlett, lőfegyvereket is kapsz, ami távolra kiváló segítség, a gránátok pedig értelemszerűen területre hatnak. A teleport a szokásos dashelésnek felel meg, van ellentámadás, és megfelelő mennyiségű ellenfél levágásával feltöltheted az úgynevezett Momentumokat, amik más-más, egyébként kifejezetten hatékony spéci kombót hívnak elő.

Fejlődni az úgynevezett DP-k - ki nem találnád, mit jelent - gyűjtésével lehet, ezek az ellenfelekből hullanak ki, de a pályán szétszórva is megtalálod őket. Egy gombnyomásra bármikor előhívható menüben lehet költekezni, ha magadat fejleszted, egyebek mellett növelheted az életerődet, a critical csapások gyakoriságát, és a Momentum töltését is felgyorsíthatod, de a fegyvereid hatékonyságát és erejét is javíthatod. Eleinte katanával és pisztollyal kezdesz, később viszont vásárolhatsz komolyabb mordályokat is, és a különböző gránátokra is itt fizethetsz be - a muníciót már nem kell külön megvenni, a DP-khez hasonlóan kell összegyűjteni azokat is.

A középszerűség mellett a Deadpool óriási hibája, hogy részben emiatt kifejezetten tartalmatlan is. Az egy dolog, hogy a random ellenfelek kardélre hányása nem jelent túl nagy változatosságot, de a főellenfelek likvidálása is kimerül abban, hogy lényegében többet kell csépelni őket. Erre tesz rá egy lapáttal, hogy az egész kampány egy délután alatt végigtolható, ezen kívül a Challenge küldetésekkel tehetsz egy próbát, ahol a már megnyitott pályákon kell időre végezned a rád szabaduló ellenfelekkel. Ez hozzávetőlegesen plusz egy délutánt jelent.

Ilyen tehát a Deadpool. Középszerű, repetitív, rövid, az irányítása pedig őrületbe kerget, viszont ha valami, hát a főhős és a dumája miatt mindenképpen érdemes vetned rá egy pillantást, és ha beveszi a gyomrod ezeket a vicceket, sőt órákon keresztül képes vagy tűrni őket, garantáltan jól szórakozol majd. A többiek viszont túl sok értéket nem fognak benne látni.

41.
41.
Peti777
40.
40.
TheAxySnaker
Gamekapocs.hu DeadPool ajánlásával
39.
39.
Neoxon
#38: M és az N betűvel!!:D
38.
38.
flextra
Kérnék 1 kis segítséget! Pc tolom de nem jövök rá hogy melyik gombal tudok fegyvert venni vagy váltani! Valaki írja meg nekem hogy hogyan is lehetne! Előre is köszönöm!
36.
36.
névtelenség
Amúgy mind a kommentekkel, mind a cikk íróval egyet kell értenem. Ezt a játékot maga Deadpool adja el!
Remélem nem sokára jönni fog egy ugyanilyen mozifilm is. :)
35.
35.
névtelenség
#32: Végig vadásztam az internetet, de úgy tűnik ez nem olyan gyakori hiba a népeknél.
Össz-vissz ennyit találtam nagoul (lefordítani lusta vagyok):

"push the left analog stick up to make Deadpool stand up out of his chair"
33.
33.
_Tappancs_
#30: Ha megveszed eredetiben,akkor is fenn áll a probléma? XD
32.
32.
Deadpool
#31: Áh, nem, majd robbantok nála, mint az introban :D

De a gond még mindig megvan, valaki?
31.
31.
Espio
#30: Sir... you have missed a golden opportunity!
Azt kellett volna írnod, hogy a szart is kivered fojeszből, amiért csak 6.5-öt adott a videojátékodra! :D
30.
30.
Deadpool
Sziasztok, nekem akadt egy hiba. A játék elején nem tudok kiszállni a fotelből, nem ajánlja fel a lehetőséget se, így nem tudok vele játszani. De például a chalengben működik a billentyűzet, de a sztoryban annyi, kontrolelrel is kipróbáltam, azzal se jó. Valaki más is tapasztalt ilyet, vagy ez csak egyedi eset? Aki tud segítsen!!! HELPPP!! :(
29.
29.
Ragnarök
#28: "Seriously, we're done here. Roll credits!"

"DEADPOOOOL!"
28.
28.
Callation
Egyébként a játékot nem kell lehúzni a játékot maga Deadpool is lehúzza állandóan (szétszedi a környezetet és tönkreteszi a pálya scriptjét majd a saját bankszámlájáról küldi el a pénzt hogy rendesen megcsinálják a pályát):)
Egyébként ez a játék tényleg nem a játék menetről szól meg a változatos ellenfelekről (Pedig direkt mondják hogy azok klónok és PC-re pedig szerintem tűrhető a kamerakezelés egy konzolos játékhoz képest) ez csak is a cím szereplőröl szól
(Ha kijátszottad képzeld ide a Deadpool téma zenét)
27.
27.
_Tappancs_
#20: " (amikor ki megy a W.C.-re és meg húzza széltében és hosszában a cenzúrát a pö..énél, hát én ott úgy röhögtem, hogy még én sem hittem el XD ) "

Úgy tudsz spoilerezni,hogy még a poén is rejtve marad..XD Ki se kell írnod,hogy spoiler..Ez már művészet ecsém :D
26.
26.
Ecneb
#25: Persze, igazad van és nagyon sok parasztból ki is nézem, hogy ilyesmit csinálna. Viszont nem egy oldalon találkoztam és szerintem roppan barátságos megoldás, hogy szerkesztés után látszódik az új szöveg és a régi alatta szürkén. Mindkettő könnyen megoldható, csak nincs, aki venné a fáradtságok. Meg hát ott van képnézegetés, az minek jelenik meg úgy, hogy a kép negyede fér csak el a képernyőmön? Annyi képnézegető progi létezik a világon, ami elsőnek egy width, height 100%-os méretet ad, majd kattintásra nagyítódik ki.....de ismét oda kanyarodok csak vissza, hogy nincs, aki venné a fáradtságot és foglalkozna vele...
25.
25.
Dontrip
#24: Előbb el kéne gondolkozni mi lenne a hatása. A sok troll elindítana egy vitát, aztán mintha mi sem történt volna, átszerkesztenék a kommentet. Persze meg lehetne oldani rendesen is, hogy látszódjon a szerkesztés helye. De szerintem annyira nem zavaró.
24.
24.
Ecneb
#13: Felesleges, sosem valósítják meg, hiába kérte már tőlük majdnem mindenki!

A játékot kipróbálás után abbahagytam, túl sokat akartam tőle, de maga a kameranézés, irányítás kikészített. Nálam max 4.5 pont nem több!
23.
23.
Tyler89
Szerintem így nyári kikapcsolódásnak tökéletes! Beteg a humora. Imádtam minden beszólását. :) Konzolon az irányítással se volt semmi gond, gragfika is elmegy. Ismétlődő játékmenet?! Végülis minden játékban az van. De itt a humorral, meg a változatos helykkel egészen fel lehetett dobni. Az újrajátszhatósági-faktor elég alacsony, max az achivelőknek/platinázoknak adhat plusz órákat a sztori kivitele után. Nolan North pedig egyszerűen elképesztő tehetség! Még ilyet! Én nem bánnék egy folytatást... :)
Nálam 8/10.
22.
22.
Macifasz
Én azoknak a táborát erősítem, akiknek egy idő után unalmas, idegesítő és frusztráló lett egy idő után, nem pedig humoros és vicces. Persze megérte kitolni, de ennyi. Semmi több.
21.
21.
ratchetfan
ez történik ha az arcnélküli manus begurul :D
20.
20.
giga321
Èn pc-n toltam és bár az elején a gomb kiosztás miatt majdnem szét tört a kezem, de miután testre szabtam az egészet nagyon szépen tudtam kombózni. Nálam 10/9 mert én játékon még ennyit nem röhögtem. Konkrétan sírva jatszottam végig a gammát. Beteg poénok vannak benne de ez nagyon bejött. (amikor ki megy a W.C.-re és meg húzza széltében és hosszában a cenzúrát a pö..énél, hát én ott úgy röhögtem, hogy még én sem hittem el XD )

A szinkron meg tökéletes , Nolan Northon lehetett hallani, hogy jól érzi magát, és végre ki élhette magát.

Jöhet a 2. Rész.
19.
19.
Kreto
Van valaki rajtam kívül aki pc-n vitte végig? Mert szerintem ennyire nem volt borzalmas az irányítás és a kamera. pár online mmoban rosszabb sokkal mind a 2
18.
18.
eximmice
Egyet értel a pontozással totálisan és a tesztel is!Tényleg csak a hangulat miatt érdemes ezzel játszani,mert garantáltan jól fogsz szórakozni Deadpool fa**ságain :D
De a játékménet tényleg nagyon rossz!Nekem minden nevezetes hack & slash itt figyel a polcomon mivel az a kedvenc műfajom,és mindegyik jó a maga módján.Kedvencem persze a dmc sorozat és az új reboot.Ez a játék viszont óriási csalódás nagyon ostoba és gagyi és nehéz az irányítás mondom ezt úgy h tényleg minden h&s-t kitoltam amit ki lehetett szval nem az én hibám hanem a játék lett olyan vállalhatatlanul gyenge gameplay téren,hogy csak szakaszosan bírtam vele játszani és akkor is azért vettem elő mert hallani akartam milyen ökörséget fog még benyögni főhősünk:D.Ha tudom,hogy iylen gyenge nem veszem meg,hanem inkább végignézem tube-on a walktrought-ot.
17.
17.
KeXxX
szerintem nem lett olyan nagy szám ez a játék. a humor jó, de a többi annyira nem. 2 küldetéség bírtam míg meg nem untam. akiknek bejön azoknak jó szórakozást hozzá.
16.
16.
Ragnarök
Nálam ez a játék mindent vitt. Először én is furcsálltam a kamera illetve az irányítás kezelését, de annyira nem tudott zavarni, mert könnyesre röhögtem magamat minden második percben. Szórakoztató játék és szerintem ez a lényeg - nem pedig az, hogy valami új "technológiát" fel tud-e mutatni.
15.
15.
Hondoro
Hat en inkabb ki se probalom mert az ilyen humor nem jon be nekem sot taszit. Azert koszi :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...