Ride to Hell

  • Írta: Daks
  • 2008. szeptember 4.
Link másolása
Rockstar Vienna. A korábban Neo Software Produktions GmbH néven ismert fejlesztőcég 1993-ban alakult, pár kisebb projektet követően ők csinálták a Max Payne Xbox-os átiratát, a folytatás konzolos verzióit, valamint a GTA 3 és a Vice City címeket tartalmazó Grand Theft Auto: Double Packet. 2006-ban a Take Two bezárta a stúdiót, a munka nélkül maradt több mint 100 programozóból pedig megalakult a Games That Matter Productions GmbH. Természetesen azonnal munkához is láttak, és mire idén megesett legújabb játékuk bejelentése, ismét névcserén esett át a csapat – fogadjuk hát szeretettel a Deep Silver Viennát, és a Ride to Hellt!
Szex, drog és Rock and Roll. Az 1960-as években járunk, ezekben az időkben találták fel a fogamzásgátlót, piacra került az első videomagnó, az Egyesült Államokban pedig virágkorát élte a hippimozgalom. Woodstock, Rolling Stones, Bob Dylan, Jimi Hendrix, The Who és persze az elmaradhatatlan „szeretkezz, ne háborúzz" felkiáltás – ugye kezditek már érezni? A Deep Silver Vienna ebbe a letűnt korba kívánja elkalauzolni a játékosokat a Ride to Hell segítségével, mely egy Grand Theft Autohoz hasonló gengszterszimulátor lesz, csak itt kocsik helyett ezúttal a mocik kapják majd a főszerepet.


Magát a játékot Hunter S. Thompson 1966-ban megjelent könyve, a Hell's Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs ihlette, mely egy akkoriban garázdálkodó amerikai motoros bandát mutat be teljesen hihetetlen részletességgel. Egy hasonló csapatról szól majd a Ride to Hell is, törvényen kívüli motorosokként az Államokat átszelve kedvünkre garázdálkodhatunk, lophatunk és csalhatunk, egy számít majd csak – a szabadság és a rock.


A történet egy Vietnamból hazatérő katonáról szól majd, aki leszerelése után képtelen visszailleszkedni a társadalomba. Az erős állami propaganda, az ennek ellentétét skandáló hippi jelszavak, és a háború véres emlékei lassan felfalják hősünket, aki elmenekülve a világ elől a szabadságot, és a motorozást választja. Megtalálja helyét a Devil's Hand nevű bandában, céljai pedig lassacskán az itteni hierarchiában való minél előkelőbb hely megszerzése felé irányulnak.


Legfontosabb társunk a motorunk lesz, a fejlesztők a kétkerekű életérzés köré építenek majd mindent. A gondtalan száguldozás mellet órákat tölthetünk még a tisztítással, a javítgatással és a tuningolással, sőt a Deep Silver munkatársai az idei Games Conventionön azt ígérték, hogy a különböző alkatrészek összekombinálása szinte végtelen lehetőségeket kínál majd. A bicajjal babrálni majd csak azért is megéri majd, mert minél gizdább lesz a járgányunk, annál többen fognak minket tisztelni a bandán belül. A motorozás mellett persze lehet majd gyalogolni és autózni is – sőt jó hír, hogy ha elfelejtettük, hogy hol tettük le a mocit, akkor pár haverral bármikor elhozathatjuk azt.


A bejárható terület nem kevesebb, mint 95 négyzetkilométer lesz, magát a tájat pedig Kaliforniáról mintázták műholdképek alapján. A játék virtuális világában megtalálható lesz minden fontos település, autópálya és látnivaló, ami még inkább emeli majd az amúgy is igen különleges hangulatot. Igazából meg sem kéne említeni, de természetesen ha kedvünk tartja, akkor bármikor letérhetünk majd az útról, és átgázolhatunk a sztyeppén – csak az érzés kedvéért. Motoros karrierünk alatt nem egyszer fogunk ellenséges bandákkal harcolni, zsarukkal hadakozni, de lesznek katonai küldetések, csomagküldő megbízások, sőt versenyezhetünk is majd. A lövöldözős akciójelenetek alkalmával épületekbe is betérhetünk, de randizni is lehet majd – hisz tudjátok, ez a szabad szerelem kora! A küldetések nem követik majd egymást lineárisan, de azért lesz egy fő történeti szál, vagyis a motoros banda ranglétrájának megmászása.


Noha a játék a single player élményre lett kihegyezve, azért néhány on-line lehetőségre is számíthatunk. Lehet majd például versenyezni, sőt megoszthatjuk a saját készítésű screenshotjainkat és a motorunk tervrajzát is – valahogy úgy, mint a legutóbbi Need for Speedben. A Ride to Hell valamikor jövő év első felében érkezik PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra.

Kapcsolódó cikk

12.
12.
Sonny2
Most jelennek meg csak a videók róla enyhén szolva elbaszták nem kifejezés.
11.
11.
Unknown
Hát jól elbaszták :D Pedig mennyire várta mindenki :D
8.
8.
xXgoronikahunXx
#7: Igazad van elnézést kérek megnéztem a wikipedian és még nincs pontos dátum csak annyi, hogy 2011 szóval még egyszer elnézést
7.
7.
szaisti
Jó de még nincs tesztje fönt, meg sehol sem láttam még se letöltő oldalon se máshol, azt hittem még csinálják....
6.
6.
xXgoronikahunXx
#5: Már nem azért de ez egy két évvel ezelőtti előzetes. Valószínűleg már rég kijött
5.
5.
szaisti
Ez várhtóan mikor jön ki? Valaki tud róla valamit?
4.
4.
mgsboy
jaja... csak el ne szurják

3.
3.
Binder
Ígéretes darabnak látszik.

Ha lesz demó, mejd eldöntöm szeretném-e, de elsőre nagyon tetszik...
2.
2.
Starg
Hát, nem hangzik rosszul! Addigra már lesz boxom is mire kiadják! :)
1.
1.
mgsboy
remélem nem szurják el!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...